Ahojte zienky viem že sem táto téma asi nepatri tak mi prepacte ktorým to vadí, verím ale že mi pár z vás zanechá svoj názor 😇 som prvorodička takze nemám žiadne skúsenosti alebo informácie o týchto detských chorobách ale na víkend by k nám mala prísť rodina. Prespia u nás jednu noc, ide ale o to že by sem malo prísť aj dieta, ktoré od pondelka berie antibiotika, mala hnisavú angínu ale teploty, sopel aj hrdlo uz ma v poriadku, vraj jej ostal len kašeľ. Antibiotika bude brat ešte tusim do konca týždňa ale teda je bezpečne aby prišla ? Je to uz podchytené alebo môže byt stále infekčná ? Prosím neukamenujte ma ak to je blba otázka ale ako prvorodička prirodzene zo všetkého stresujem a nechcela by som teraz byt chorá 😃
@zuzkaa1991 ja som tehotná čoskoro mam termin pôrodu alebo ak bola otázka smerovaná na to choré dieta tak ma 4 roky, určite kašeľ môže trvať dlhšie to sú tie “dojazdy” choroby len teda či už ozaj tie lieky zabrali v takyto čas a nebudem ohrozená nakazenim sa 😁
Nedovolila by som s bakterialnou infekciou urcite nie!!!! Ani teraz a to uz ma mladsi 3r. Kludne tu pliagu mozes dostat aj ty a co potom??? Nie.
A ked mas pred porodom sa chran comukolvek aj virus vie potrapit. Prvorade je zdravie dietata a matky az potom blbosti ako navstevy.
No ak si v termine teda 1-2tyzdne tak to by som uz urcite ziadnu (choru) navstevu nechcela.
Kazdopdne ja mam 3deti ale ked su chore tak nikam nechodime. A uz vobec nie ak su atb.
Teda ja som sa chranila pred kolektivom a pred navstevami. Nikdy nevues co kto ma. A porod je dost zaberak pre zdravu zenu nie to choru- s plnym nosom sa tazko predychavaju kontrakcie. Alebo horucka ci teplota ked ta boli cele telo aj bez kontrakcii a to ani nehovorim aka je nebezpecna anesteza ked je clovek chory, a musel by sa robit cisarsky.
Cisto teoreticky dieta vraj prestaaa byt infekcne že 24-48 hodin od zacatia brania atb, a prakticky nie nechcela vy som aby prislo lebo ktovie 😂 a nezda sa mi to az tak momentalne ma dcera atb na hnisavu anginu od pondelka, dnes sa pridal s horuckami syn. Pred vianocami mala dcera a syn po nej az mesiac ? Mozno sa nakazil niekde inde ale neviem lebo on je so mnou doma a starsia chodi do skolky. A raz som chytila od nich tuto hnisavu anginu a bolo to fakt neprijemne, nemohla som ani spat na bruchu co ma tak boleli uzliny na krku a tiez som si musela ist pre atb. Nic co chce riesit clovek pred porodom, a nedajboze este s novorodeniatkom aby tp hned schytalo od mamy
Mimochodom ja mozno prehanam, ale ja som mala v.plane 2 tyzdne pred porodom byt doma a nechodit ani na navstevy, lebo uz som bola trocha chora pri prvom porode a clovek ma dost z toho a nie este hoci aj sople riesit. A ani som nestihla teda sa stranit navstev kedze som porodila oba razy v 37 tyzdni, takze v takomto tyzdni za mna je uz len mat doma klud
A oni pridu vyslivene k vam na navstevu? Alebo sa presuvaju a u vas si len spravia zastavku a prenocuju?
Sa cudujem, ze sa vobec niekam trepu s dietatom co este berie atb - to je jedno, ze uz nema teploty. Imunita stale bojuje s chorobou. Neviem no :/ nie som typ co riesi kazdy soplik, ale zas ak si tesne pred porodom, choroba je to posledne co potrebujes
Ak si pred pôrodom, určite nie. A vlastne ja už choré deti na návštevu neberiem ani inokedy. Môj odkedy chodí do škôlky, také lahôdky mi nosí. Aktuálne sa doliečuje z obyčajného sopľa, on vystrája a ja tu chrchlem a neviem sa dať dokopy. Takže neriskuj tieto detské choroby.
Myslím že po týždni bráni ATB je človek a teda aj dieťa v poriadku. Nevidím dôvod prečo by ste mali návštevu rušiť 🙂
Po nejakych 3 dnoch atb by uz clovek nemal byt infekcny ale pred porodom by som to neriskovala
no... ono je to tak, ze za tyzden by mala byt preliecena, ale co zvysok rodiny? lebo teraz je nejaka pliaga vo vzduchu a hore dole sa to vracia, choreju ludia zaradom, jeden po druhom... AKo fakt by osm bola opatrna ak nechces ist rodit s bolavym hrdlom... minuly tyzden dcera doma, polka triedy doma... teraz v pondelok nechybal takmer nic, v stredu chybalo 10deti zase.. cize hore dole.. odide, vrati sa..
Sestra bola len trošku chorá, jej to prešlo za 2 dni, no ja som vďaka jej malému sopliku skoro skončila v nemocnici. Nie. Ani keď som bola tehotná a ani teraz, keď mám malého. Návštevu otočím na dverách, ak je niekto chorý. Môžu prísť, keď budú zdraví.
Tam je viacero rovin - prva je vobec fakt, ze niekto si dovoli prist na navstevu s dietatom s anginou, ktora je infekcna ku zene tesne pred porodom, to mi hlava proste neberie. Druha rovina je - ci dieta je infekcne alebo nie ti vie najviac asi povedat infektolog, ostatne su len dohady a nazory.
Ja osobne by som takuto navstevu odmietla - teraz je priorita tvoje dieta a chranit ho pred takymto rizikom. Ja by som toto nikdy neriskovala ani nahodou. Stavaju sa mnohe zle veci, ktore nevies ovplyvnit zialbohu a toto je nieco, co ovplyvnit vies.
Normalne ich zrus, ako tehotna nepotrebujes chytit ani kasel a drhnut sa. Ti ludia su inak mentalne ok? Dotrepat sa k niekomu s kaslajucim deckom :/
V žiadnom prípade by som takú návštevu neprijala a čudujem sa že ich to vôbec napadlo ísť k tehotnej žene pred pôrodom. 🤷
Fuha, tahat sa niekam s dietatom, ktore ma hnisavu anginu? Prepac, ale u mna sa veru nestretnes s pochopenim. Neviem, asi by som v prvom rade navstevu odlozila. Ved sa to da len prelozit na inokedy predsa, ked bude dieta fit. Svet sa preto nezruti.
Návštevu s chorým dietatom by som v takom stave neprijala teda, ja som rodila so zatekajucim soplom a teda aj to ma dosť zatazilo, muž doniesol domov vírus nejaký. Určite by som vtedy nebola prijimala navstevy chorých.
@raffaella nie nie som ani jedno ani druhé 🙂. Rozumiem obávam a aj názorom že s chorým dieťaťom sa na návštevy chodiť nemá. No prostý rozum mi hovorí že určite sa s tým dieťaťom nebude bozkávať ani nič podobne, za ďalšie autorka je dospela žena ktorá sa denne stretávala s rôznymi ľuďmi ktorí mohli byt úplne inak infekcny…
nebrala by som navstevy, ked mam kazdu chvilu rodit
Neriskovala by som. Kľudne sa môže stať že o pár dní skončis s anginou ty
Odmietla by som takuto navstevu. Deti ked maju atb tak viem, ze po nich budem chora coskoro aj ja, je to u nas pravidlo uz 10r, nemozes vediet ci sa uz aj na dospelych nieco nenalepilo... a od covidu sa napriklad mna aj bezna choroba sopel/kasel drzi mesiac a uplne ma to vyšťaví... a v case okolo porodu nie je o com...
Nie,ja som na také alergická a čudujem sa že oni chcú prísť keď ty si pred pôrodom a oni teda dieťa ešte nie je ok!
Angina je dosť infekcna. Moja nwter mala az 10dnove atb, po dobrati isla na oslavu medzi nachladnute deti a bac, znova chora. V ich pripade by som neriskovala.a v tvojom tiez nie
Okrem toho, co ak ta chytia porodne bolesti? Co s navstevou?
Pred porodom nic nepodnikaj
Tesne pred porodom by som nechcela taku navstevu,inak ano. 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Zalezi ake male dieta mate......ale týždeň po ATB by malo byt dieta ok kasel moze byt.dlhsie 2tyzdne 3tyzdne