Nálady v tehotenstve

30. jún 2022

Som v 32tt so svojim milovanym vytuzenym babatkom a posledne dni som hrozne smutna.
Stale rozmyslam ako to zvladnem, ci sa dokazem postarat o to babatko, ci to financne zvladnem ked pridem o prijem, ci sa nam nepokazi vztah ked pride a bude to narocne, ci zvladnem porod. Pred par rokmi som mala depresiu a bojim sa ze mi odidu prve mesiace s babatkom ak nahodou dostanem poporodnu.
Kamosky sa mi nejak otocili chrbtom odkedy som tehotna. Nikto nema nikdy cas odkedy sme prestali pozyvat partiu ku nam - nevladzem v tehotenstve pratat, chystat, vypekat pre navstevu a do mesta sa im nechce chodit.
Hrozne ma serie vsetko v nasom byte, som tu zavreta 24/7 lebo vonku tie horucavy nedavam a vecer musim sediet este za PC lebo robim.
Moja mama len spochybnuje kazdu moju pripravu a kupu pre babatko.
Prezivali ste to aj vy tak a je to len hormonalne alebo sa so mnou naozaj nieco deje?

7lenka11
30. jún 2022

ahoj, ja som síce ešte len na konci 3. mesiaca, ale nálady sa u mňa striedajú rôzne.. taktiež málokde chodím, keďže prvé týždne sú kritické, nikto o tehotenstve nevie a hlavne od 7tt do začiatku 11tt mi bývalo večer zle, dva a pol týždňa som bola doma zavretá... aktuálne som tiež mimo partie kamarátov.. chodia žúrovať, cestujú, chodia na drinky, do mesta na víno, na tímbuildingy.. ja sa, žiaľ, na to necítim, hlavne neviem odhadnúť, ktorý deň mi bude zle a ktorý nie.. dva-tri dni som úplne okej, až mám pocit, že ani nie som tehotná a nasledujúce tri dni som úplne odpálená.. myslím si, že aj po narodení dieťaťa ochabnú vzťahy, takmer všetky kamošky sú bezdetné, bez záväzkov, slobodné baby, ktoré si užívajú život alebo naopak maminy, ktoré žijú ďaleko odo mňa..
to, čo popisuješ je v tehotenstve asi normálne, lebo pracujú hormóny.. pevne verím, že sa všetko u teba zmení narodením bábätka, bude to láska na prvý pohľad a všetky starosti hodíš za hlavu 🙂

autor
30. jún 2022

@7lenka11 ja som stravila prve styri mesiace tiez na wecku a nikam som nechodila, mozno aj preto to teraz na mna dolahlo ze uz je to proste dlha doba co som “sama”.
Moje kamosky uz maju deti vacsinou (okrem tej partie co sa stretavali sme stale vo velkom spolocne) a stale som snazila byt pre nich pocas tehu aby sa necitili same. Pytala som sa ich ci nechcu ist na kavu/obed, ako sa maju, ked mali zle vysledky tak sme to spolu preplakali a mna sa ani nespyta nikto ake mam vysledky ci je vsetko ok.

katka281
30. jún 2022

Nepremyslaj tolko 😊 zvladnes vsetko co si napisala. Prijmom bude materska, da sa z tych peniazkov dost vela pokupit ked "nevyskakujes" prilis vysoko, partner/manzel bude mat stale prijem v praci. Kamosky si najdes nove... a porod? Uz ked som ho ja zvladla, zvladne ho kazda zena - som extremne citliva na bolest a dost velky nervak 😄hormony ti lietaju jedna radost. A mamku si nevsimaj, kup si co potrebujes, ked ti za tym srdiecko pisti ☺ mas pochybnosti a je to uplne v poriadku, neboj. Vsetko sa vyriesi za pochodu ✌

jeennyv
30. jún 2022

Z druhych ludi si absolutne nic nerob, kazdy ma svoje, ty teraz tehu, oni asi ruka hore..kazdy ste v inej zivotnej faze…tes sa prave a ked mas chut byt zaskreckovaba doma bud, rob co tebe vyhovuje, aby si bola s babom spokojna a co bude neries, vobec nemusi nic z toho byt, nikto to dopredu nevie ake babo bude a kludne moze byt ukazkove..znama ma vnucku a uz v nemocke frflala ,ze mala nespi atd…ar dnove dieta, teraz je poklad, cize vobec neries..a bohuzial je to tak, ze davas ludom podporu, ked maju starosti…a ty akoze vlastne nie, no potom teba nepodporia, ale ber to tak, ze ich vec a smola, ze netravia cas s tebou..urcite si to uzi a vykasli sa na negativne veci a myslienky❤️ Drzim palce

ivangeline
30. jún 2022

Ja som zacinala byt sama sebou 8m po porode Aspon 2x to tak bolo. Myslim,ze je normalne,co prezivas. Dolezite je to filtrovat. Nevzdavat sa a chodit von. Stretavat sa s ludmi. Venovat sa partnerovi. 🙂 Emocie su kadejake. Unava je normalna. Nechut tiez. Nevzdavat sa. ;) Ja som sa smiala,ze je to priprava na poporodne obdobie. Tiez budes unavena. Znechutena. A dieta nemusi spat ako anjelik. xD Ale prejde to. Je to len obdobie... sa hovori. ;)

kiki68
30. jún 2022

Jaaj moja, to podobne ako ja, zaciatok v izolacii skrz nevolnosti a potom ledva cosi a potom corona a lockdown a bolo. Neboj , bude lepsie. Ludia, co sa dojdu akurat tak nazrat a Ty mas vyvarat nech sa samo odpalia z cesty. Take hovada by nepomohli s nicim a take kamosky za to nestoja. Po porode si najdes svojich ludi a uvidis , ze to bude lepsie. A pripravy si nenechaj kazdy rozumom inych. To este rozumov bude po porode. Cim lepsie teraz nastavis hranice, tym lahsie to bude potom. Hlavne sa tym nenechaj strhnut. Proste dieta mas Ty a nech si teda spravia druhe alebo co, ked chcu komandovat do farby vybavicky a neviem coho. Akoze anciasa, ked budes chciet mat ruzovu postielku za 900 eur, tak budes mat, chapes. Nebudes trpiet, ze sak to a ono. Proste si dupnes. Materstvo je o premene zeny na tigricu v prvom rade. O tom, ze odhodis nepotrebne kusy vsetkeho, nielen nabytku, ale aj ludi. Mne to vela ukazalo, najviac Ti da to male babatko, deti tak dobre ucia ako si upratat zivot. Len sa drz a neboj sa toho 😉

panizima
30. jún 2022

Mamu z príprav vyskrtni a pozrieš si to sama

chouette0157
30. jún 2022

Píšeš ako rozumná žena, tvoje pocity mi pripadajú legitímne, je dobré sa občas pozrieť aj do seba a reflektovať nad tým, ako sa človek cíti. Tak ako vieš uvažovať o potenciálnych budúcich problémoch, dá sa uvažovať aj o radostných okamihoch, ktoré ťa čakajú, pre mňa bolo obdobie s bábätkom krásne a materskú som si užívala ja aj partner. V prvom rade človek je sám strojcom svojej spokojnosti, ak sa cítiš osamelo, buď iniciatívna a oslov niekoho, s kým by si ten čas rada trávila ty. Ak ti vadia reči tvojej mamy, preber to s ňou a ak to nepomôže, takým konverzáciám sa vyhýbaj, ak náhodou dostaneš popôrodnú depresiu, budeš vedieť, že na to treba psychológa...so všetkým sa dá niečo robiť a s čím sa naozaj, naozaj nedá, to nemá zmysel riešiť.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre