Muž ma nechápe

14hviezdicka12
22. jún 2017

Ahojte. 🙂 Možno to má blbý názov ale, ...
Som tehotna od 6 do 8 tt som mala nevolnost bez vracania.. zaspavala som nad kíblom a bolo mi zle váčšijou len večer potom mi to prešlo občas ma boli hlava co som mala aj pred tym lebo dost casto som mavala migreny koli nedomykavosti srdcovej chlopne (stale pozorovanie ❤) .. teraz 4 dni už po sebe mi je dosť zle nevraciam ale boli ma žaludok raz ma aj naplo .. jem normalne na wc chodim normalne babo je poriadku som 12+5 🙂 ... moj priatel mo stale vycita ze mi je stale zle a uz ma to nebavi .. vycita mi ze som unavena .. ako mu to mam vysvetlit ze som proste tehotna ??? Uz pomaly prestavam vladat dik za radu 🙂 (inak sme uplne v pohode parik )

tiumen
22. jún 2017

Nejak ti to nesedí 😀 píšeš že si 12+5 a v profile ti svieti 16tt 😂😂

14hviezdicka12
autor
22. jún 2017

@tiumen smejes sa na svojej hluposti .. mala som oneskorenu ovulku takze niesom teraz v 16 tt ale v 13tt 🙂 obcas sa aj taketo nieco stava mudrucka 😉😉😉 termi aj velkost plodu bude podla utz pretoze podla poslednej menstruacie to nesedi

bobulazelena
22. jún 2017

Esteze si si s takym chapavym a empatickym muzom dieta spravila. Isto k dalsim problemom spojenym s tehotenstvom, materstvom a pod. bude chapavejsi 🙈.

cecilia68
22. jún 2017

@bobulazelena Pravda 🙂 A to je len začiatok, on bude chcieť sex, jej bude zle, tak pôjde za inou... Potom sa narodí bábo, bude mu vadiť plač, ponocovanie, šestonedelie....proste všetko😅
@14hviezdicka12 skutočne si si dobre vybrala, chlap za všetky prachy 😨

obsadenemeno
22. jún 2017

@14hviezdicka12 no mozno ked ho oblujes pocas sexu, tak mu dojde, ze nesrandujes.... 😉

14hviezdicka12
autor
22. jún 2017

Prosila som rady nie výčitky :D

lenagu
22. jún 2017

@14hviezdicka12 obluj ho pocas sexu. Mozno uveri🙂

obsadenemeno
22. jún 2017

@14hviezdicka12 ake rady chces? Je to proste necitlivy chlap, podla vsetkeho dost sebecky. Moja kamaratka mala taketo vsetky tri tehotenstva, bolo jej zle az do porodu, mala hrdlo uplne spalene zo zaludocnej kyseliny, co tolko vracala. Zo vsetkych voni jej bolo zle, ked cakala druhe, tak prvu dcerku, ked bola pocurana alebo pokakana, tak ani prebalit, ani objat!!! nemohla, lebo hned vracala. No ale jej manzel je iny, on jej to nevycital, koniec koncov, nosila JEHO deti.....
Tu je len jedna rada - seriozne sa s nim porozpravat. A sem tam mu pomoct, aspon rukou, ked sa inak neda..... holt, je to chlap, ked sa dole prekrvi, tak mozog nepracuje. Ty ho poznas, ty musis vediet, ako nanho.

catherinah
22. jún 2017

Skus mu normalne vysvetlit, ako Ti je. Ale skus aj Ty pochopit jeho. Komunikujte. Neodpisujho ako partnera.

alex49
22. jún 2017

neviem ako inak by si mu chcela povedať, že ti je zle z tehotenstva, škoda, že chlapi nemôžu byť tehotní 🙄

luci1983
22. jún 2017

Moze ti byt zle i nadalej a moze to uz prejst,mna by len zaujimalo ako dlho ste spolu? Bo kazdy chlap vie ze zenam byva v tehu zle, ma mam dobreho muza aj ked workoholika zazraty do roboty vecne😂Ale popravde nikdy som nemyslela ze ma bude v noci nosit na wc behat s vedrom lebo zvraciam a pod. Alebo nosit po robite zmrzlinu❤️Treba partnerovi vysvetlit ako co sa citis aby pochopil.... moj ked videl ze som grcala ked som len vstala pochopil ze nic nestvorim,,, podla mna si ti to treba s partnerom vydiskutovat vsetko bo po porode je este vsetkeho omnoho viac ako grcanie a nevolnost. Moj mi ani nic nevycital po porode a hulakala som po nim furtkym sme sa zabehli a ja samozrejme vycerpana sommu furt vykrikovala ze je v robote vecne zastrceny. A nepomaha.... spatne si uvedomujem ze pomahal prebalil malu, povaroval, a teraz uz zvladnu vsetko,,, mala ma 4,5 mesiaca a je uzasne vidiet ako sa ten moj workoholik meni na milujuceho otca. Dnes uz viem ze sa s takou malinkou bal narabat teraz uz nema problem postarat sa az na kupanie. Treba si vsetko vysvetlit s pochopi ze teraz je pre teba prvorade zvladnut tehotenstvo

janickacrazy
22. jún 2017

@14hviezdicka12 No každý normálny a chápavý človek by mal na partnerovi vidieť, že mu nie je dobre a vyčítať mu to je naozaj detinské a nezrelé. Tvoj partner nebol nikdy chorý? Jemu nikdy nebolo zle? Ty si určite v tom čase okolo neho behala ako kométa a on ti to teraz takto pekne vracia. Dieťa ste plánovali? No ja by som sa teda s ním pekne porozprávala, že toto ešte nie je nič, ale pôrod bude oveľa horší a po porode budeš ešte viac unavená a vyčerpaná a budeš od neho potrebovať pomoc a podporu. Ak ti ju nie je schopný dať teraz v tehu, tak potom to bude ešte horšie, tomu ver. Treba to riešiť. Moj mi v noci aj jedlo nosil z kuchyne, ked mi v tehu bývalo tak zle, že som ani vstať nemohla, tak som ho zobudila aj o 2 v noci a musel mi nachystať chleba, lebo som mala vlčí hlad, kedže cez den som veľmi jesť nemohla. Nikdy mi to nevyčítal.

sense
22. jún 2017

Neviem ci stee dieta planovali, ale je s prepacenim strasny blb...a myslim ze sa to nezmeni...

mozes mu dat precitat nejaku knizku o tehotenstve , porode atd.... a ak uz potom nepochopi tak zial sa zmier s tym ze otec tvojho dietata je blb...

mne byvalo zle do 20tt...a potom som mala ine problemy...unena som bola nonstop,nic som nevladla,, musela som len lezat alebo mat vylozene nohy...

miushka13
22. jún 2017

@14hviezdicka12 tu sa s veľa radami nestretneš. Vačšina žien tu chodi podjebovať sa nudia tak potrebujú hľadať diskusie kde by si pichli... nič si z toho nerob... ale manželovi asi treba vysvetliť alebo dať prečítať nejaké články o tehotenstve... VeĎ to dieťa spravil on tak nech trpí s tebou alebo nech čuši... ked píšeš že ste v pohode párik tak si s nim sadni a prediskutuj všetko čo s tým súvisí...

14hviezdicka12
autor
22. jún 2017

Dakujem vam za odpovede 🙂 mate ocividne skvelych chlapov co ja ne/mam..
On je vo viacerych veciach nechapavy ale tak spravy pre mna hocico tak vycita mi ze mi je zle ale taktiez ako jedna z vas pisala mi odnesie vodu aj piskotky mi doniesol .. len mi pride na svoj vek dost nevybureny no uvidime co bude dalej to ze cakame dietatko sa spolocne tesime a kazdy den sa zan modlime pre nas je to dar od Boha a ano planovali sme ho

alex49
22. jún 2017

aj mňa napadla knižka o tehotenstve, možno potom pochopí aké zmeny sa dejú ženám v tele, tvoríš nový život, z malinkej bodky bude trojkilový malý človek, to nie je len tak, ale výsledok bude stáť za to 👶

ema234
23. jún 2017

@14hviezdicka12 Nevybureny to neznie dobre 🙂 este nevies co mozes cakat ...

kvetinka75
23. jún 2017

a bolo to plánované tehotenstvo? Lebo ak áno a vedela si o ňom že je taký ,,nevybúrený,, tak potom na čo toto všetko? Mať dieťa je pekné ale za akú cenu? keď viem že muž ešte na to nie je pripravený. Nečakaj, že sa zrazu zmení.
Mne tiež bývalo zle stále v kuse ale ani raz som nepočula jednu výčitku. Veď len raz by niečo povedal. Či je žene zle alebo nie, to si nevyberie. Mne bývalo zle z každej vône okrem čerstvého vzduchu. Ešte že som bola tehotná v zime.
Porozprávaj sa s ním a uvidíš čo ti povie. Ale s takýmto chlapom neviem či ťa niečo dobré čaká. Toto je možno len začiatok. Ale držím palce, možno si uvedomí svoje chovanie a zmení názor.

mischelin89
23. jún 2017

@14hviezdicka12

My cakame babo bez planovania, moj muz nevie nic o detoch, ani tehotenstve...a mne bolo naozaj extremne zle. Dva mesiace som nebola schopna vstat z postele. Na cikanie ma nosil, upratoval po mne ogrcany kybel, alebo podlahu, sprchoval ma, ked som v zufalstve plakala, drzal ma, ked mi robili vysetrenia, hodiny bol so mnou v nemocnici/na pohotovosti. Nikdy nemukol, ze nie je navarene, upratane, ze vlastne ani nezijeme. Ked som sa odhodlala cosi zjest, tak mi to pripravil a doniesol. A nehneval sa, ked to predo mna polozil a ja som si to rozmyslela, ze toto nedam a ze chcem cosi ine.

Nehovoriac o tom, ze sme sa v case nevolnosti museli stahovat..odniesol ma z bytu do bytu a o vsetko sa postaral.

Potom sa nevolnosti mierne obmedzili, ale kazde bozie rano mi nosil ranajky do postele. Lebo keby vstanem bez poriadne jedla, rovna ciara do zachodu.

Teraz som velmi unavena, nenavarim, neupracem kolkokrat a muz mi len povie, chod si lazkat...alebo si lahne so mnou a drzi ma v naruci, lebo vie ze len tak cez den zaspim.

Ty si tehotna. Davas novy zivot. Ludia okolo teba maju byt k tebe ohladuplni, specialne tvoj partner. Uprimne, na mna su ludia v buse, potravinach alebo banke milsi ako tvoj muz na teba, podla toho, co pises. Ako ti moze vycitat, ze ti je zle? Hlavne ak ste babo planovali.

Asi by som si s nim sadla a.vysvetlila mu, ake obrovske zmeny sa v zenskom tele pri tehotenstve deju a ze potrebujes jeho podporu a pomoc, pretoze to nedokazes ovplyvnit.

Ak sa bude nadalej chovat ako debil, pozbierala by som posledne sily a dala mu pastou medzi oci. To myslim uplne vazne. Lebo mne toto hlava nebere. Babo je planovane a nezvlada uz len tu najmensiu zmenu..nevolnosti.

A na zamyslenie...ak sa takto chova, ked ti je par dni zle....bude pri tebe stat, ked budes chora? Co spravi, ked male bude mat koliky a prereve noci? Fakt je to pre teba spolahlivy, dobry partner, ked ta nepodpori ani v takejto veci?

deltaa
23. jún 2017

mna hned napadla jedna postava z filmu Pelisky, mozno je taky podobny typ a ma slabe nervy

evak12
23. jún 2017

@catherinah jej super,ze si jej to tak napisala,lebo ako tu citam poniektore reakcie ...hruza,des,niektore akoze manzelky si tymto chcu asi nieco dokazat ...otras

cecilia68
24. jún 2017

@mischelin89 Pane bože🙄 Aj zadok ti utieral?

mischelin89
26. jún 2017

@cecilia68 dufam, ze ti nikdy tak zle nebude, aby si to nemusela zistovat.

sardinka336
26. jún 2017

@14hviezdicka12 Ono ťažko radiť..charakter človeka sa ukazuje prave v záťažových situáciách, vtedy ked pridu problémy, ked treba zlavit zo svojho pohodlia, vtedy ked sa treba aj obetovat pre toho druheho....vtedy sa ukaze človek taky aky je. Nie kazdy zataz dlhodobo zvlada, mnohým to po čase ide na nervy ...čo si budeme hovorit. Nezmožeš vela, mozeš mu to vysvetlovat, komunikovat o tom ako sa citiš.
Pišeš ze sa spoločne modlite a tešite...tak to patri k tomu, nejake nepohodlie...ak ste veriaci o to viac by ste tomu mohli rozumiet. Zial, nestači sa len modlit a hovorit ale treba sa podla toho aj spravat v kazdodennom zivote. Mozno sa trebalo viac spoznavat kym ste planovali dieta. Ako nič v zlom ale dnes sa na to ide od opačneho konca...najprv ,,decko,, a potom všetko ostatne..pritom si ludia asi neuvedomuju ze dieta je 100x väčší záväzok ako svadba. Manželom či manželkou nemusime byt ked to nefunguje ale rodičom sme navždy...

14hviezdicka12
autor
26. jún 2017

@sardinka336 ja som neni ta ktora je nejaka veriaca ale on ano ale nesprava sa tak .. a ani sa tak spravat nikdy nebude. Takze jedine co nelutujem od neho je ten drobcek vo mne takze som len za to bohu vdacna 🙂 kazdy mi ovori ze po porode bude vsetko ine ale tomu ja neverim on ma ludi okolo seba ktorych viac pocuva ako tych ktori mu chcu pomoct a poradit uz som koli tomu skoncila predvcerom vnemocnici a vsetko zo stresu. Takze zienky mozte mi tu pisat aky vasi muzi su super tiez sa moze ukazat jeho prava tvar neskor takze ja vam to neprajem to neni mojim cielom ale nikto nevie co sa moze v buducnosti stat.

sardinka336
26. jún 2017

@14hviezdicka12 mas pravdu, nikto nevie čo sa moze stat...ale ja som napr. vydata 12 rokov takze uz mam skusenosti aj s partnerstvom aj s materstvom. Pred sobašom sme pomerne dlho spolu chodili čize sme sa vidali v kazdodenných situáciá, videli sme ako kto reaguje a aky je...A viem ze to znie ako staré klišé a vyčitka ale zial je to tak....ono ten snubenecky čas mal niečo do seba. Skratka hlavné charakterové vlastnosti človeka spoznáš uz pred tým ako sa beriete, ako mate dieta...čiže sama si videla aky je, ako sa sprava...zrejme pokrytecky ked jedno hlasa a druhe robi. Vedela si to, videla si to a napriek tomu mas s nim dieta. Tazke holt čo ti poradit? BUd s nim budeš s takým aky je a zmieriš sa s tým ze sa nezmeni - lebo dieta ho nezmeni s tým skor nerataj...samozrejme kiez by to tak bolo, ale s dietatom pride dalšia unava, v noci vstavanie, plač, mozno nejake koliky...alebo mozes s nim o tom komunikovat pripadne zajst do manzelskej poradne (aj ked nie ste svoji) a tam podrobne rozobrat svoj problém. Lebo to ze ta ,,nechape,, to je siroky pojem, nepozname ho, my nevieme aky je, ako reaguje atd...

popolusska
26. jún 2017

@14hviezdicka12 pises, ze ste v pohode parik, no z dalsich komentov, ktore pridavas sa mi to tak vobec nezda...skor mam pocit, ze ste si spravili babo aby bol vas vztah lepsi...ked/ak ti bude v dalsich trimestroch lepsie, mohli by ste, ako pise sardinka, fakt skusit nejaku poradnu...lebo toto je len zaciatok. Rodicmi ste obaja v momente, ked ste dieta pocali a obaja ste "v tom". Ak ta tvoj partner nechape teraz, naozaj sa to s babatkom bude len zhorsovat-budes mat na neho OVELA menej casu, budes naladova, nevyspata, vycerpana...s milujucim partnerom je to napriek vsetkemu krasne obdobie, ak ti vsak ale uz teraz robi vycitky, budes to mat teda tazke...baby, ktore ti pisu, ze naozaj chapavych partnerov sa nimi nechcu len chvalit, snazia sa ti len vysvetlit, ze TAKE by malo byt standardne spravanie muza k tehotnej partnerke. Lebo za to, ako sa ku mne moj partner sprava, som predsa ako ta, co s nim zije a co si ho vybrala spoluzodpovedna a ak vidim, ze nieco tolerovat nechcem, tak s s nim proste nesplodim dieta. Za mna len tolko - TY mas pravo sa citit zle, TEBE moze byt nanic a TY mas narok byt unavena a vyzadovat pochopenie! Ved mu daj precitat zopar komentov...moj mi tiez nosil o polnoci jedlo ci vodu, drzal vlasy ked som objimala zachodovu misu, sedel so mnou v noci v kuchyni, lebo som nemohla spavat a bez slovka znasal moje trhle napady a nalady... a este k tej "pravej tvari"-jasne, ze v zivote sa moze stat vsetko a ludia sa mozu vyvinut roznymi smermi, ale v zasade statisticky plati, ze ked si raz najdes dobreho muza a o vztah (aj svoj vzhlad🙂 sa obaja vedome starate, vacsinou ti zostane dobry muz.

cecilia68
26. jún 2017

@evak12 Ale veď tehotenstvo nie je choroba, skoro každá si tým prejde a netreba byť taká rozmaznaná, aby bol chlap 24/7 nonstop ako sluha....a s tým jedlom...dones...potom odnes, lebo som si to rozmyslela :( Chudák, toto musel ťažko predýchavať 😅

ukulela
26. jún 2017

@cecilia68 ano, tehotentvo nie je choroba. vacsina z nas to da v pohode, ja som robila do poslednej chvile, ani raz som negcala, no prve tri mesiace som len spala ... nizky tlak, ziadna kava, unava ... no napr britsku vojvodkynu Kate museli pri oboch tehotenstvach hospitalizovat pre neprestavajuce nevolnosti - a to mohla mat aj baba, co sa jej smejes, ze ju chlap nosil na wecko. ako pisem, ja som fungovala OK, len unavena, a preto si viem predstavit aj stav, ze zena skratka nezvladne vstat z postele (segra to mala po porode ). takze ty bud rada, ze si mala v pohode tehotenstvo ale netvrd, ze to kazda zena dokaze dat tak, ako ty.

cecilia68
26. jún 2017

@ukulela Ja sa nesmejem, len konštatujem, že rozmaznanosť prekvitá☹

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre