ahojte, tak ja to už nedávam 😀 dám si raňajky a do pol hodiny musím znova do seba niečo hodiť.. . obed: polievka, cestoviny s mäskom a čo som umyla riady.. . už som mastila ďalší rožok 😂
pritom som doteraz jedla pekne pravidelne.. . 5-6x do dňa.. . zdravo, takmer bez pečiva, cvičila som... no a teraz je to už neznesiteľné... 😀 niekedy som toľko zjedla za celý víkend ako dnes od rána do 17:00 🍕 🥗 🥕 🍒 🍏 🎂 😀
neskutočné škvŕkanie v bruchu, ktoré idú pomaly až do kŕčov.. . tak normálne musím vstať a ísť si niečo dať.. . ako keby som pred tým ani nič nejedla.. .
zle mi chválabohu nebýva.. . ani ráno, ani cez deň.. . čo je na jednej strane dobre.. . ale toto tiež nie je "med" lízať.. . 😂 😂 😂
@skybkaa mne sa toto dialo tiez..ziadne nevolnosti, nic...ale HLAD a chut len na maso, rezneeee, zjedla som, bolelo ma brucho ze prezrata a po 30minutach neskutocny hlad, az ma triaslo..inak maso velmi nejem, nechuti mi, natahuje ma z neho..asi mi chybali bielkoviny
Ja som mala aj hlad, a aj nevoľnosti v 3,4 a začiatkom 5teho mesiaca. Neriešila som to. Veľa som pribrala pri prvom tehotenstve a teraz tiež. Viem, že väčšinu dám dole po pôrode, do roka určite. 🙃
@kytkab5 no asi fakt zajtra nabehnem do obchodu a nakúpim tie "papierové" veci 😀 už som si do práce aj piškóty nabalila.. . že budem pochrumkávať.. . aj zeleniny veľa.. . tak uvidím.. . 👍
@snehulienka8 no ja zatiaľ nie som vyberavá, ani mi nič nevadí.. . mäsko jem, ale zase ho nevyhľadávam každý deň na tanier 😉 urobila som si veľký hrniec zeleninovej polievky.. . tak budem posrkávať 😅
a mám pocit, že je čas na čokoládový puding 😀 😀 😀
@skybkaa Neboj, nie si sama. S vlčím hladom bojujem od samého začiatku. Pred tehu v čase stresu som dokázala za celé týždne skoro nič najesť a telo OK. Počas menej stresoveho obdobia som štandardne vedela prevrátiť chladničku aj o polnoci. Ale toto je des. Žeriem ako kyselina. Je mi zle, stále. Ale keď nežeriem (toto sa uz jedením nazvať proste nedá), už sa žalúdok blázni, začne ma nadrapovať ako žabu a prevesená cez vaňu grcám. Nie jedlo, to moje telo nevydá, ale sliny a kadejaký hnusný sliz. Fuj. Ako náhle príde ten hlad, vôbec nezáleží, že pred 15 min.padol celý obed. Hlad je tak veľký, že som dokázala manželovi o polnoci zožrať obed, čo si niesol do roboty. Áno, ešte vo dverách som mu ho kradla z batoha. 🙂 5 minut pred zatvorením mäsiarstva som si letela kúpiť kilo stehna, lebo ma chytila chuť na dusené mäso. Tá večera, čo bola na stole, ma nezaujímala, chýbalo tam mäso. Podobných zážitkov mám dosť. Vybabrať s telom sa neoplatilo. Za urážku zeleninou alebo "papierovými kravinami" sa mi rýchlo odvďačilo - smer kúpelňa. Ale taká opražená oravská slanina vždy žalúdok ukludní. V ktorejkoľvek dennej aj nočnej hodine. No, letím skontrolovať, aké poklady tá naša preplnená amerika vydá. Zas útočí vlčí hlad.
11.tt a plus 2 kg. Stav pred tehu 170 cm/61 kg. Štandardne som úplne racionálne zmýslajúci tvor, ale teraz ma prevalcoval "zákon džungle" - zožer všetko, čo nezožerie Teba. 🙂
Ako ste Vy ostatné na tom?
Pridávam sa veru aj ja... Odjakživa som bola slabý jedák.. Veľa krát mi v robote stačila horalka aby som v pohode prežila.. Ale to čo robí môj žalúdok od kedy som tehotná je katastrofa.. Zjem obed do prasknutia až mi je zle.. ale do pol hodiny som opäť hladná až tak že mi je z toho na vracanie.. Nerozumiem už ozaj ničomu a jediné čo mi ostáva je neustále niečo chrúmať
@lentilkaxxx mne chválabohu zle nie je.. . vôbec.. . a dúfam, že to tak aj ostane 😅
jediné, čo sa sem tam objaví, je len taký pocit, že ma obleje horúčava a ako keby mi ide niečo okolo žalúdka. . ale hneď je to aj preč.. .
ja ešte neviem presne.. . v ktorom týždni som, lebo termín potvrdenia mám vo štvrtok.. . ale posledná MS bola 23.11.. 🙂
no ja nemám komu kradnúť obed.. . môj chlap odišiel do nemecka za prácou - je kuchár, tak o to viac mi doma chýba.. . aby vyváral 😀 a ešte o tom nevie.. . haha
učím v škole, a už 2 a pol roka nechodím na obed.. veď školská strava a aj keď nie som vyberavá, fakt mi nechutilo.. .tak som si sem tam priniesla svoj obed.. . sem tam som si dala iba polievku.. . a veľakrát som jedla až doma.. . no ale v pondelok som normálne išla za vedúcou, že chcem jesť... hneď od pondelka 😀 - dnes bratislavské rizoto.. . (rizoto, ale s cestovinou - tarhoňou, či čím) no rozvarené na gače, ale dojedla som aj posledné malé bobko z taniera 🙈 a prídem do kabinetu a padla aj Mila. .
odkedy som doma.. . tak aj polievku som jedla.. . slivkové knedličky, chlieb s maslom.. . cereálie s mliekom, zeleninu a aj som pocit hladu chcela ojekabátiť smoothičkom, ale nevyšlo.. už sa robia hranolky 😅
no ja mám normálne výšku ako ty.. . len 10kg navyše.. . haha. . .no ale od Vianoc nám nejde váha, tak ani neviem, či mám kúpiť novú, bo še zbešnim, keď tam uvidím 80 😝
no ja neviem, čo budem robiť ešte ten zvyšok... rovno na bitúnok ma zoberú alebo hodia naspäť do oceána.. . joooooooj.. . 🙈
@skybkaa. Ahoj, ako si na tom teraz? Mne zväčša povolili tie hnusné nevoľnosti. Zistila som, že pocity živočíšneho hladu prichádzali vždy, keď trošku povolili nevoľnosti. Teda síce stále žeriem, ale už preto, lebo telo pýta. Ak by nedostalo, bolo by mi zle. Ale už to nie sú tie živočíšne záchvaty, že by som od hladu a zúfalstva aj steny nechtami škrábala. To mi však nebráni po vyrabovaní našich hrncov skočiť do auta a vyrabovať hrnce rodičom. Ešteže ich mám len kúsok vedla. Ale minule ma vidina jedla hnala po diaľnici skoro 200 km rýchlosťou, bežnou pred tehotenstvom. Ešte cez vianoce som sa smiala, že do leta budem len o kúsok menšia ako to moje auto. 😂😂😂 Mimochodom, je to 5metrove Mondeo. Už ma sranda prešla, lebo zisťujem, že moje dieťa si už v 12.týždni vo mne buduje 5+1 bungalov s veľkou terasou a luxusným wellness. Tak som zvedavá, čo bude ďalej, lebo sa toho trošku aj desím. Zaklincoval to tatíček: "Neboooooooooj, to auto uvezie v pohode 650 kg náklad" 😂😂😂😂😂😂😂 95 kg manžel tiež potešil: "Ked neoblecieš moje moje mikiny a tepláky, pôjdeš si požičať dole k susedke. Nebudú síce Adidas, ale pri jej 130 kg už to isto oblečieš" 😂😂😂😂 No nie su milí?
@skybkaa mala som presne to iste. Ziadne nevolnosti ale otrasny hlad, ktory zacal vlastne hned od nejakeho 6tt a trval tyzdne. Najviac som mala chute samozrejme na vsetko nezdrave. Jedla som velmi vela par tyzdnov a potom to nastastie preslo 🙂 Moj muz nechapal kde to davam. Od nejakeho 11tt je klud. Teraz som v 21tt, mam +6kg co je vraj ok. Brucho mam vraj celkom male na tento tyzden. Verim ze je to LEN +6kg vdaka fitku. kde chodim aj nadalej 3 krat do tyzdna a pohybu mam celkom dost aj mimo toho. Hlad sa teraz pomaly vracia, ale nie je to take zle 🙂 Viem sa kontrolovat zjem a snazim sa ked uz zjem toho vela aby to nebolo vysoko kaloricke. Verim ze to prejde aj u teba.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@skybkaa úplne ťa chápem, ja som mala pri prvom tehu tiež neustále hlad - taký že keď som niečo nezjedla bolo mi zle.. a z "vône" a chuti mäsa som tiež vracala. Takže ja som sa na cele tehu stala nedobrovolnou vegetariánkov, lebo som proste nemohla jesť žiadne mäso, celý čas som do seba pchala ovocie a také tie tycinkove sucháre sa mi osvedčili na prejedenie, z ktorého mi nebolo zle 👍🏻 vyskúšaj - zasýti a neublíži 😆