Manžel prezradil pohlavie bábätka

5. feb 2022

Ahojte, som sklamaná.
Chcela som prekvapenie.
Manžel to vedel a vždy som všetkým vravela ze ne h sa nechajú prekvapiť.
Pohlavie poznáme iba ja a manžel.
Podľa mňa to nie je až taká fuška povedať ne hame si to ako prekvapko (ci už to dotyčný pochopí ako ze ani mi nevieme alebo iným nechceme povedať).
No manžel pred časom povedal pohlavie svojim rodičom a dnes prišiel ze sa pýtali na meno dokonca.
Povedal aj to.
Vie ze mi na tom záležalo.
Preháňam?
Ale smuzn mam pravo byt nie

tosomja
5. feb 2022

Preháňaš. Keď to viete vy, prečo by to malo byt tajomstvo? Hlavne, nech je zdrave

belllinka
5. feb 2022

Tak toto je dovod na rozvod. Je dolezite tajit pohlavie pred okolim, ktoremu je to i tak sumafuk, ci to bude pipik alebo kavove zrno.

zuzana9393
5. feb 2022

Prehanas. Mozes byt rada, ze muz sa tesi. Moj to tiez hned kazdemu povedal :D akurat sme sa dohodli, ze meno neprezradime, ale aj tomu moc neverim :D cakam kedy sa prekecne. Ale to su tie tehotenske hormony.

diamond007
5. feb 2022

Ak to bolo tvoje prianie a suhlasil s tým, tak by ma to nahnevalo trochu. Druhé by som si nechala pre seba ( pohlavie), ak by raz bolo)
My sme pohlavie vraveli, meno som zo zásady nehovorila pri druhej, nakoľko pri prvej sme povedali a svokra sa má vkusne pýtala menom malej, ako sa má mala az sa mi to meno sprotivilo. Som typ človeka, dokým nedrzim zdravé dieťa v náručí, je to pre mňa zatiaľ len bábo bez mena. Takže veľmi mi to prekážalo, človek nikdy nevie ako dopadne koniec tehotenstva a pôrod takže pri druhom som to mužovi vysvetlila, prečo nechcem o Tom vravieť a akceptoval to. Ale nakoľko som nechcela vravieť nikomu meno, o menách sme sa bavili len ake máme nápady, nejaké sme si nechali na konečné rozhodnutie, to boli tri, ale nakoniec sme vyberali až pár dní pred termínom pôrodu a kupodivu nakoniec úplne iné meno ako sme mali vo výberoch, proste nás oslovilo na poslednú chvíľku a dali sme ho. Tým chcem povedat, že stačilo vyberať meno až pred pôrodom, mať nejakú predstavu počas tehotenstva iba.

zuzitko74
5. feb 2022

Už sa stalo, treba odpustiť a ísť ďalej.

autor
5. feb 2022

Nie, nie je to dôvod na rozvod.
Len vedel ze si to tak prajem a..
Nevadí, asi nenájdem pochopenie.
Jasne ze cudzím je to jedno, ale tak jedna sa o najbližšiu rodinu, ktorej to vyzradil

mikadooo
5. feb 2022

Jasné že máš právo byť smutná, veď ste sa nejak dohodli... Bože baby však ona tu nevykrikuje že sa chce rozviesť, len je z toho sklamaná a podľa mňa to je úplne prirodzené, že keď sa s chlapom na niečom dohodnem a on to poruší, tak budem sklamaná a nahnevaná... Autorka, tvoje pocity sú úplne ok 😉.

basska_b
5. feb 2022

To akoze ani najblizsej rodine to nemoze povedat?? Bozeee... to snad nie. A co svokrovci - maju blbe reci? Kritizuju vyber mena? Alebo sa tesia?

zooeynka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzitko74
5. feb 2022

Ja ťa chápem, ale takto trápiš iba seba a to fakt nemá zmysel.

zooeynka
5. feb 2022

Je dost trapne tajit pohlavie najma pred najblizsimi a ver ze ostatnym je uplne jedno co cakate a nad tvojim tajnostkarenim prevracaju oci. Fakt je to kazdemu jedno. Pohlavie dietata nie je statne tajomstvo....

derdia
5. feb 2022

Ja to chapem mal to tajit lebo ste sa vy dvaja dohodli...bolo tovase tajomstvo a on ho prezdradil a bez teba...vysvetli mu to,ze ti tym ublizil... Ale mas smolu v tom, ze sa to nezmeni, takze tak ci tak tobudes musiet za hlavihodit, ako kolu inych ublizeni ktore zazijes... Aby si mohla spokojne a stastne zit. Manzelstvo je o zabudani a hadzani za hlavu...a kompromisoch... A hlavne nie je to boj kto zkoho... Drz sa.

autor
5. feb 2022

@basska_b práveže akoby to rediguju.
Že hlavne aby nebolo moc moderné a hlavne aby to neboli dve mená.
A nahodili par svojich tipov.
(Takže asi to co sme vybrali nezakceptovali)

yoxinka
5. feb 2022

Úprimne, ja absolútne nechápem tajnosti okolo pohlavia a mena dieťaťa. Ešte chápem také, že nepovedia kamarátom skôr ako to vie rodina … ale to je tiež také … kamoška mi odmietla povedať pohlavie bábätka, lebo ho ešte nevie jej švagor. Švagor žije v USA a stretávajú sa osobne 3x ročne, takže mi to povie až keď mu to osobne oznámia 🤷‍♀️. No, ale ok, keď ste sa dohodli a chlap to porušil a vie, že si to nechcela, tak môžeš byť sklamaná … ale nič s tým nenarobíš … 🤷‍♀️.

diamond007
5. feb 2022

@zooeynka ver že nie každému to je jedno to pohlavie 🙂 ak má niekto dve či tri deti rovnakého pohlavia, tým ľuďom to jedno nieje.
Môj dedo mal prvé tri dcéry, nechci počuť tie reči a sklamania keď mi o Tom mama vraví, ako to prenášal na ne, že má dcéry a syn bol až štvrtý. Proste niekomu to jedno byť nemusí. Ja keď som čakala druhé, tak svokra sa tiež vyjadrila že svokor dúfa že to bude už chlapec 😁 nevravím že sa neteší dvom vnuckam 🤣😅 ale teda má dvoch synov tak očakáva aj vnuka 😉

tykat
5. feb 2022

Chcela si byt dolezita a nebudes...tak sa s tym zmier. Preco by sa stari rodicia nemohli tesit na vnucku alebo vnuka? Ved dnes je to bezne ze sa vie pohlavie dopredu. Tak naco z toho robit tajomstvo?
Mohla si si aj ty pockat do porodu a nechat sa prekvapit ked mas rada prekvapenia.

diamond007
5. feb 2022

Aspoň vieš že to nie je chlap, čo vie udržať tajomstvo 😢😒 je to vlastnosť, môj muž je jak skala v tomto ale jeho bratranec a najlepši kamoš je úplný opak, každé tajomstvo volá môjmu mužovi (síce on to nikomu nevraví ani mne veľakrát ale smeje sa jak nevie udržať tajomstva). Nie každý to dokáže... Nevyčítaj mu to, prijmi to a v budúcnosti sa zariad inak

lindous
5. feb 2022

Píšeš, že TY si chcela prekvapenie a manžel to vedel.. A vedela si aj ty čo chce manžel? Či to tiež chcel tajiť... Ak ste boli dohodnutí, tak chápem ak ťa mrzí to, že to porušil... Ak ťa mrzí to, že to vedia, tak to zmeniť už nezmeníš, takže by si to mala hodiť za hlavu... Čo sa týka toho, že teraz riešia meno príliš, tak by som poprosila manžela, že keď už sa prekecol, nech im povie aj, že to je vaša vec a ich radami sa riadiť nebudete

natalienka12
5. feb 2022

Tiež nechápem tieto tajnosti okolo pohlavia. Keď sa opýtam a dotyčný nepovie, tak mne je to šuma fuk, každému je cudzie decko ukradnuté.

autor
5. feb 2022

Je to trápne tajiť?
Ale bolo to moje želanie.
S výberom mena som sa dosť prispôsobila manželovi a tak som len chcela na oplátku tu podľa mňa nie náročnú mlčanlivosť.
Áno nie je to štátne tajomstvo, ale malo to pre mňa určitý význam.
Zavolám z pôrodnice ja alebo spolu a povieme dovedna pohlavie aj meno.
Asi sa upinam na predstavy, nebude to aj to prežijem ale ostala som zarazena

diamond007
5. feb 2022

@tykat na toto sa nepýtala.... Joj len zhadzovať ju tu viete.
Autorka ...ešte dva komenty a prestan čítať radšej.. 😀 čo si chcela, si počula, aj to čo si nechcela. Predychaj a ideš ďalej... 🙂 držím palce k pôrodu a zdravenlmu bábätku

petamich
5. feb 2022

no asi s tym manzel az tak nesuhlasil, aby ste si ho nechali pre seba 🤷‍♀️ a snad je to aj jeho dieta, tak mozno rada do buducna, opytat sa manzela co by chcel aj on a nielen co by si chcela ty, zrejme to blizkym povedat chcel, ked tak urobil napriek tomu, ze vedel, ze ty nechces 😬 nebrala by som to ako tragediu ale chapem, ze si sklamana

diamond007
5. feb 2022

Skôr sa jednalo o tu tvoju predstavu, chápem ťa. Ale už s tým nič nenarobis... Max sa tvar že dorástol pipík do pôrodu 😀 nech im zamotas riadne hlavy 😀

autor
5. feb 2022

Chcela som byť dôležitá?
Dakujem za názor, takto som sa na to nepozrela

natalienka12
5. feb 2022

Áno, chcela si byť dôležitá, že každý bude do dňa pôrodu trpnuť, čo sa narodí. Každému je vaše decko ukradnuté.

petamich
5. feb 2022

a vyber mena ignoruj 🙂 my sme povedali, ze to bude x pre dievca a y pre chlapca a svokra hned, mne sa paci aj b,c,d - zobrali sme to jednym uchom dnu a druhym von ;) ona uz si mena pre svoje deti vybrala 😃 teraz bol cas na nas a dobra kamoska mi tiez povedala, ze ona by take "obycajne" meno nedala, nuz a ja by som zasa nedala take ako dala ona, kazda mame svoje dieta a sme spokojne

mima172
5. feb 2022

Áno, preháňaš a veľmi 🙂 Veď je to úplne jedno 🙂

zuzitko74
5. feb 2022

Mala si svoju predstavu a nevyšlo to tak ako si chcela. Je normálne, že ťa to bolí. Je normálne aj to, že si nahnevaná na manžela, lebo on spôsobil tvoju bolesť.
Teraz však potrebuješ vstať a ísť ďalej. Odpustiť manželovi. Vytvoriť si plán B. V živote veci nevychádzajú vždy tak, ako by sme chceli.

guiseppinka
5. feb 2022

Pri prvej som meno nechcela povedat, lebo som vedela, ze budu mat komenty, lebo dlhe meno, dlhe priezvisko... Muz to najskor nechapal, raz povedal kamosovi, ten ho sfukol, ze to co za meno a pochopil. Druhej vybrala meno mladsia, este pocas 1.trimestru... to nejako nikto neriesil a vsetci sme cakali, ze ci to bude dievcatko alebo nie. pri najmladsom som meno nevedela, ziadne ma neoslovilo. Vsetci si mysleli, ze ich natahujem, ale fakt som sa pre meno rozhodla az po porode, ked uz sestricka dosla, ze no tak ako sa bude volat? Moja babca mi hned davala par tipov na meno. Z tych, co pamatam je bohuš a zabila to demirom... Zijeme mimo svk.

Celkom chapem, ze si nechcela povedat meno. Pohlavie je uplne jedno... Ako tiez by ma to nasralo, ale zase rychlo by ma to preslo...

loliki
5. feb 2022

Si proste tehotná, precitlivená, hormóny robia svoje. Netreba robiť tragédiu z toho, keď nie je všetko tak, ako si ty predstavuješ. Vnímaj aj ostatných. Aj oni sa chcú tešiť. Ty akoby si chcela chrániť svoje dieťa pred ostatným svetom. Utajuješ. Keď sa narodí, môžu sa iní prísť pozrieť, môžu vziať na ruky, môžu kočíkovať? Ako budeš pokračovať?

ukulela
5. feb 2022

Tajit pohlavie, ked ho viete vy, je cudne. Pochopim to, ze rodicia nechcu vediet. Tiez planovat si, ako to oznamite,.... to moze byt 100x inak. Staci zakaz navstev, alebo covid pozitiv a uz mas po scenari jak z filmu. S cim ta viem pochpit, je meno. Starsieho sme prezradili a ze ozaj? Urcite? Naozaj? Pritom ziadna divocina, univerzalne nadnarodne meno, v rovnakom tvare u nas, aj v zahranici. Nieco ako Viliam, Eduard, a podobne... pri druhom sme meno nepovedali a bol klud.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre