Mám strach z potratu

15. dec 2021

Ahojte.. presne rok sme sa snazili s partnerom o babatko.. zadarilo sa dnes som zacala 8tt (7tt+0). Cele tehotenstvo sa bojim ze potratim 😭 mam velky strach.. 6tt+1 som bola u lekara akcia srdiecka potvrdena lekar mi povedal ze je vsetko v poriadku ze nemam mat strach… dalsia kontrola ma byt 9tt+1 mam pocit ze sa dovtedy zblaznim velmi sa bojim 😭😭 uz 2x sa mi snivalo ze som potratila .. tuto noc druhy krat bolo to strasne 😭 vcera som este zvracala dnes ma len trochu boli hlava a zaludok je na tom uz lepsie ale som taka znepokojena z toho vsetkeho🥺 ako ste toto obdobie zvladli vy ? Myslim ze budem na prasky dokym nezacnem citit pohyby 😭

denden77
15. dec 2021

nemysli na to 😉🍀

agacela
15. dec 2021

Neprivolavaj si …
Strach bude stále …aj po pôrode … čo ma byt, bude … nemas to ako ovplyvniť … tes da z toho že si vôbec otehotnela … veľa žien nedokáže prirodzene ani to … užívaj si to … potom keď donosis, si povieš “veď som si to vôbec neuzila len som sa strachovala” to sú neni tie spomienky ktoré by si chcela …
Každá sa bojíme o svoje bábätko ❤️
Zamestnaj svoju myseľ niečím iným
Drzim palce

gabu_lienka
15. dec 2021

Snivalo sa ti to, lebo stale na to myslis. Poradit ti neviem, ja som bola uplne na nervy az dokedy sa maly nenarodil. Ani pohyby mi nepomohli a neukludnili ma. Poadrilo sa mi otehotniet po 5 rokoch. Asi som mala ist k psychologovi, mozno by mi to pomohlo. Bolo to pre mna velmi tazke a stresujuce obdobie. Mozno sa ukludnis po 12tt, ale rozhodne keby som to mala prezivat znova, tak toho psychologa vyhladam.

tini27
15. dec 2021

Raz som kdesi citala, ze o deti sa bojis uz odkedy zistis, ze si tehotna. A uz nikdy neprestanes. A je to naozaj tak. Ja som sa
Tiez velmi bala, no snazila som sa prijat skutocnost, ze vsetko je tak, ako ma byt. A ze moj strach nicomu nepomoze. Ale jasne, nejde to vzdy. Od toho cca 10 tyzdna som mala angelsound, ten som tak raz za tyzden pouzila. Ked uz som citila pohyby bolo to lepsie. No strach o nich mam stale, ved ich lubim 🙂. Vsetko dobre ;)

ewka9
15. dec 2021

Ľahko sa to hovorí, ale naozaj na to nemysli lebo si to ešte nedajbože privolas..skús naopak myslieť pozitívne..prečítaj si každý týždeň na internete čo je nové s bábätkom, čo sa mu vyvíja..mňa tie články veľmi bavili..predstavuj si aké to s bábätkom bude, na koho sa bude podobať, popozeraj mená v kalendári, pokukaj nejaké pekné detské vecičky, ešte je skoro na kupovanie výbavičky ale aspoň popozerať e-shopy si môžeš 🙂každá z nás mala strach, ale ver mi, strach po narodení dieťaťa bude oveľa silnejší..nenechaj nech ťa ovládne..

momo289
15. dec 2021

Ahoj, skus mysliet pozitivne a odporucam z vlastnej skusenosti kupit si angelsound, ktory cca od 13 tt mozes pouzivat kym nebudes citit pohyby aby si pocuvala srdiecko 🙂
Mne to velmi pomohlo kedze sme prisli o prve dietatko a v druhom tehotenstve som to zvladla len vdaka tomu. Inak by som asi chodila na pohotovost ci je vsetko ok.
Drzim palce a neboj, bude vsetko uplne v poriadku♥️♥️♥️

autor
15. dec 2021

@denden77
@agacela
@gabu_lienka
@tini27
@ewka9
@momo289 och dakujem vam velmi pekne za vsetky odpovede a povzbudive slova ❤️😭 budem sa snazit mysliet pozitivne a prijat fakt ze naozaj bude vsetko tak ako ma byt a zial ja s tym nespravim nic 🥺 dufam ze vsetko bude len v najlepsom poriadku 😓❤️ Dakujem vam este raz

barbora0308
15. dec 2021

Ja som zaciatkom roka potratila v 16 tyzdni, cele moje tehotenstvo vsak bolo problemove, neustale som krvacala. Postastilo sa mi znova otehotniet (aktualne som v 12 tyzdni), no zo zaciatku som mala tiez neustale strach a nocne mory, prve tyzdne som sa neustale budila a rovno bezala na toaletu lebo sa mi snivalo, ze sa zo mna leje krv, bolo to strasne. Cca. v 8 tt som zacala celkom silno spinit, tak sme bezali s manzelom na pohotovost a uz som si myslela, ze to urcite znova potracam a ja neviem ako prezijem dalsi potrat. Vsetko vsak bolo v poriadku, to sa iba babo uhniezdovalo a vtedy ma upokojila lekarka jednou vetou "kazde tehotenstvo je ine, nemozete ho porovnavat s predchadzajucim". Odvtedy som zacala vnimat veci pozitivnejsie, samozrejme ten strach uplne nezmizne az kym nebudem v naruci drzat zdrave dietatko ale aktuale sa citim uz ovela lepsie. Mne velmi pomaha aj to, ze sa pred spankom este nejaku chvilku prihovaram k babatku a mam naozaj iba pozitivne myslienky ohladom tehotenstva a jeho zdravia 🙂. Drzin palce, nech vsetko dobre dopadne 🍀!

autor
15. dec 2021

@barbora0308 pane boze to mi je velmi luto ja by som to asi neprezila 😭 dakujem a drzim palce tiez aby vsetko dopadlo len najlepsie ako sa da 🙏 moj pripad je zas ten ze ja z kazdej strany pocuvam ako niekto potratil v 8tt aj 10tt ze sa plod prestal vyvijat som z toho na nervy a potom mam strach te nieco take stretne aj mna 😭

lilly2303
15. dec 2021

Nemysli na to, sustred sa na niečo iné, pozitívne myslenie je základ. Ja viem ľahko sa to hovorí, ja som na tom bola podobne celé tehotenstvo iba som čakala kedy budem mať ďalšiu poradňu a pri poradni vkuse trpla čo mi doktor oznamy ak náhodou dlhšie kukal na sono už som bola nervózna a potila som sa tak že zo mňa tieklo, ale ja som mala prvé tehu rizikové a malá musela byť po pôrode operovana takže to bolo podmienené aj tým.

autor
15. dec 2021

@lilly2303 budem sa snazit a verit ze vsetko bude super 🙏❤️ Dakujem

barbora0308
15. dec 2021

Vies ono tieto veci zial nevies ovplynit, najlepsie co pre tvoje aj zdravie babatka mozes spravit je upokojit sa, vela oddychovat, papat zdravo a dbat na zivotospravu...ostatne zariadi priroda. Ak by si mala ale velmi velke stresy, tak sa urcite neboj vyhladat psychologa. Mne sa osvedcila v aktualnej situacii online moznost cez Mojra.cz, par sedeni som absolvovala aj ja pre pokoj v dusi 🙂 hlavne si predstavuj ako v tebe rastie zdravy novy zivot a ty sa onedlho budes tesit z tvojho vytuzeneho babatka ❤️

autor
15. dec 2021

@barbora0308 dakujem velmi pekne ❤️❤️

squ1rrel
15. dec 2021

Ak vieš čítať po anglicky, stiahni si aplikáciu pregnancy after loss (PAL). Sú tam užitočné rady ako sa s týmito pocitmi vysporiadať.

autor
15. dec 2021

@squ1rrel no tak to nie nemecky viem ale angilcky tak mozno how are you 😂

ankare
15. dec 2021

Silno držíme palce!

michaelamomla
15. dec 2021

Ahoj ja som realne potratila min. roku v 7tt - kde mi akcia srdiecka nenaskocila. Pol roka som sa tratpila a o dalsom tehotenstve som ani neuvazovala. Po pol roku som opat ostala tehotna, strach bol extremny ze opat potratim, ale verila som babatku, ze ak po tak velkej strate si ma to opat naslo, tak to spolu zvladneme. Vedela som, ze ak ja nebudem v poriadku psychicky tak ani to babatko. A momentalne som v 30tt a stale jej verim a je vsetko v poriadku.

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hmmm71
15. dec 2021

Viem si predstavit tvoj strach. Ja som ho vobec nemala, ani ma len nenapadlo, ze sa nieco moze stat. Presiel 12 tyzden, pekne som sa s tym pochvalila v praci, rodine, kamaratom, vsetci gratulovali a tesili sa, ze po tolkych dlhych rokoch sa nam podarilo cez umele oplodnenie. Nechceli sme nakupovat veci naraz, ale postupne, tak sme kupovali a kupovali a mam kompletne zariadenu detsku izbicku. Tehotenstvo ukazkove, ani raz mi nebolo zle. Prisla kontrola v 26 tt a tam facka. Babatku prestalo bit srdiecko. Zatial sa nam otehotniet nepodarilo znova ( dufam, ze sa podari aj bez umeleho ), ale presne viem, ze sa budem citit rovnako ako ty a budem zit v neustalom strachu, ze sa to stane znova. Uz by som to neprezila. Ale ja viem, ze ked sa podari, tak uz to bude dobre ❤
Drzim ti palce, aby si dosla do uspesneho konca 🍀

miskamicha
15. dec 2021

Mam to podobne. Vobec si tehotenstvo neuzivam...pre mna to teda najkrajsie obdobie nie je... a aj ked som pohyby zacala citit...stale som z toho na prasky ked sa dlhsie neozve a to som.uz 38tt. Plus drobca zaostava v raste od 30 tt som sledovana 1x tyzdenne. Musis vydrzat nic ine neostava.

autor
16. dec 2021

@michaelamomla
@lubka261
@hmmm71
@miskamicha ahojte tak my sme akciu srciecka mali 6tt+1 mna naozaj vydesilo len to ze mi nejako skoro vymyzli priznaky ale asi som sa len vylakala.. vecer mi bolo opat zle… teraz rano no neviem uvidime aky bude cely den… ale dakujem vam vsetkym pekne za povzbudive slova… strach je ale ovela silnejsi a to u mna stale… tazko sa mi mysli pozitivne aj teraz… mozno som na prasky z toho ze az o 2 tyzdne idem k lekarovi… tyzden presiel a mne to pride ako vecnost naozaj 🥺 partner ma upokojuje ze to ta nasa fazulka zvladne ze sa nemam bat ze je vsetko v poriadku❤️ Obcas mam pocit ze mi MK nepomaha lebo clovek sa tu docita hocico a potom ma aj z toho on strach a pripusta si ze aj jemu sa nieco take moze stat…. Stat sa moze hocico to viem a hocikedy…. Myslim ze ten strach mi ostane stale 🙏 tak ako vy mne aj ja vam zelam vsetko dobre❤️ A dakujem za podporu

miskamicha
16. dec 2021

Napodobne, vsetko dobre. Uvidis ze to bude fajn...mne sa priznaky tiez z casu na cas vytratili na 3-4 aj viac dni a potom sa zase vratili...vkuse som si kontrolovala ci ma bolia prsia. Takze uz teraz viem ze to nemusi znamenat len to najhorsie. Na druhej strane kopa zien ma priznaky,zvracanie a aj tak sa jedna o missed. Zamestnaj si hlavu niecum inym aj tak nic neovplyvnis. Vela sil a drzim palce!!!!!😇🥰

autor
16. dec 2021

@miskamicha dakujem este raaaz 🙏❤️❤️

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nikolina123456
2. máj 2022

Ahoj Môže to bit na 100% ? Už dlhšiu dobu mám slabé len paličky toto bi som čakala druhé môže to tak ukazovať ?

miskamicha
2. máj 2022

@nikolina123456 asi nieco nie je ok..moze iat o biochemicke ak uz dlhsie to tak je

nikolina123456
2. máj 2022

@miskamicha 21.03. Mi začali sa len ukazovať ale to take slabe ale bolo vidieť a v sobotu ráno aj v nedeľu ráno som si robila tento digitálny a ukázala sa slabo ružová predtým boly skvor take bielo s ružovim

miskamicha
2. máj 2022

@nikolina123456 ciarka na tehu teste ma silniet kazdy druhy den..ak mas stale rovnake daco nie je ok. Mne silneli ciarky pri prosperujucom tehu kazdy den a to som nerobila ani z ranneho moču

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre