Ahojte, potrebujem sa vykecat, mám strašný strach z konca tehotenstva a pôrodu.. pri prvom som mavala úzkosť, kedykoľvek a kdekoľvek... Bolo to hrozne, prišlo mi zle a mala som pocit ze kolabujem, umriem. Mavala som to často ku koncu, myslím si že to bolo srkz stres z pôrodu a budúcnosti.. uzkosti som.mavala aj minulosti ,jedno také obdobie...noa prvý pôrod bol hrozný lebo tym ze som dostala vyvolavacku, oblbovaky a nakoniec aj epiduralku som absolútne necítila kontrakcie a nevedela tlačiť bruchom ale tlačila som do hlavy... Slubila som si že nikdy už rodiť nebudem.. lenže tuzba po babu bola.silnesja.. a teraz dom v 6tyzdni a chytá ma panika len z myšlienky co bude zase... Myslíte ze sa to budr opakovať? Chcela by som sa nejak nastaviť na pozitívnu vlnu, ze to dám no je to ťažké. Zažili ste to niektorá?
Myslim, ze sa uplne zbytocne znepokojujete, to je este daleko....a co bolo pri prvom porode, nemusi byt pri druhom. Tiez som nemala najlahsi 1.porod, mala som aj vyvolavacku, aj epiduralku, aj sitie pri 1.porode.....tiez preslo niekolko rokov a otehotnela som znova, dlho bolo babatko v priecnej polohe, co bola indikacia na cisarsky.....no ale rodila som nakoniec prirodzene, lebo babatko sa na poslednu chvilu otocilo. CO by som ja odporucila, skuste si vybrat NAJ porodnicu v okoli a idealne aj zazmluvnit porodnika, aby sme mali doveru a nemuseli sa obavat.
Pripadne hypnoporod? ...ale v tom sa nevyznam, ako to funguje
Drzim palceky 🍀
Hypnoporod, kurz pre posilnenie a uvedomenie si panvového dna, aniball treba si niečo vybrať a pripraviť sa 🙂
Skontaktovať sa s dulou v tvojom okolí www.duly.sk
urcite odporucam konzultovat to s nejakou dulou, alebo porodnou asistentkou. Cim viac sa bojis, tym viac si privolavas problemy a telo potom nespolupracuje-
No isto si netlačíla do hlavy skrz epiduralku ale chápem, mala som super sestričky co pri mne skonštatovali že tlačím do hlavy lebo necítim kontrakcie. No ja som ich cítila, ale kde sa ma žena naučiť rodiť 🤨, a hlavne keď na zakázané aj ist na wc pomaly koli potratu. Pri druhom si idem kúpiť anibal aby som si na cvičila tlačenie. Ja som sa útesovala že to zvládli iné ženy tak zvládnem aj ja.
Ďakujem za odpovede.. rozmýšľam žeby som si kupila tu loptičku ,aniball.mate niektorá skúsenosti ? Asi si skúsim urobiť potom nejaký predporodny kurz alebo niekoho osloviť.. pri prvom somsi myslela ze to dám, ze to nechám ved som žena a mi sme stvorené na pôrod.. ale stale ma strašia myšlienky ze zase nebudem vedieť tlačiť správne
@ivka21 súhlasím. Každá to nejak da,len keby to ide tak lahko..ja som myslela ze tam umriem aj s babom... Myslím ze este chvíľu a bol by akútny cisársky.. mne sa veľmi dobre tlačilo a predychavalo postojačky scupena pri posteli... lenže to ma hned hnali aby som spa na kozu ľahnúť.. veľmi zle mi bolo v tej polohe a ani to tlačenie nešlo potom.. myslím že keby ma nechajú hentak, gravitácia by mi pomohla a slo by to ľahšie
Ja som mala aniball, ale podľa mňa ono je aj dôležité ako sa s tým cvičí... Úplne najlepšie je vypudiť ho s výdychom, nie vytlačiť s nádychom 🙂 nacvičila som 24 cm malý mal obvod hlavičky 36 a nastrih mi nerobili...a určite kontaktuj dulu, v tvojom prípade lepšie ako predpôrodny kurz. Súhlasím s tým, že poloha na koze je oničom, treba si vydupať možnosť zvoliť si polohu pri pôrode... Napr. TN je v tomto ústretový, pripadne ČR
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Napiš mi internu poštu😊