Ahojte.
Môj prvý pôrod sa každým dňom viac blíži a ja mám stále viac pocit a strach že to nezvládnem. Bojím sa nielen bolesti ale aj toho aby všetko dobre dopadlo. Som malé žieňa 160cm pred tehotenstvom 47kg teraz 57kg. Bolesť nezvladam najlepšie ani zub si nedám vŕtať bez injekcie takže sa spolieham že mi budú môcť dať epiduralku ak nie tak už neviem :( V noci už mávam bolesti bojím sa aj toho aby som vedela kedy je čas ísť do nemocnice že to neodhadnem. Muž chodí do práce na tri zmeny a ja už sa bojím byť aj sama doma. Pri poslednom vyšetrení mi povedali že krčok mám už úplne spotrebovany a začínam sa otvárať.
Prosím dá sa na pôrod tešiť? Podporte ma psychicky lebo sa zosypem. Na jednej strane by som to už najradšej chcela mať za sebou lebo posledné dni sú fakt katastrofa malý je plánovaný tešíme sa na neho všetci ale na druhej strane toho dňa D sa neskutočne bojím ☹
Ja som sa upriamila na ten pocit potom. Ked budem mat moje zlaticko v naruci a plakat stastim. Porod sice boli, ale bolesti zubov napr. pri zapalenom nerve su ku prikladu horsie a hlavne ty vies, ze toto raz skonci a bude uz dobre. Aj bez epiduralky porodis ani nebudes vediet ako. 🙂
A ci to spoznas, ze rodis? Jasne. Tie kontrakcie su take ine. Od brucha ku krizom a spat, coraz intenzivnejsie, coraz kratsi interval.
Ja som si najprv myslela, že deti ani mať nebudem, ze to proste nedám. Prvý bol syn a akosi pred pôrodom som sa tak nastavila, ze to proste dám ako milióny žien predom nou. Nad epiduralom som ani neuvazovala. Prišlo mi to ako zbytočný "problém " navyše. Malý sa narodil po 12 hodinách (iba posledná hodina bola už dosť hustá). Mal rovné 4 kg. Potom bola dcéra 3860 vonku za 3 hodiny. Keby to bolo také hrozné, druhé by som isto nechcela. Pre mňa osobne radšej 5x rodiť ako byť raz tehotná. To bolo pre mňa namahavejšie. Zvládneš to určite. Neboj sa pôrodu, teš sa na dieťatko. Co je par hodín oproti celému zivotu 😀.
mna to tiez o par mesiacov caka a teda snazim sa na to nemysliet, beriem to tak - dieta nejako von musi, ak nepojde prirodzenou cestou, pojde cisarskym. zvladli to miliardy zien pred nami, zvladneme aj my.
chodila si na nejaku predporodnu pripravu? nerozmyslala si nad konzultaciami s nejakou dulou? robia sa na SVK aj take, ze "hypnoporod" s porodnou asistentkou?
ja sa skor zameriavam na to, aby hlavne dietatko bolo zdrave a vsetko potom bolo v poriadku, neprivadzam si negativne myslienky a o porode nerozmyslam, je to prirodzeny jav, takze urcite vsetko prebehne dobre a urcite budes vediet, ze "je cas", potom bude okolo teba tim ludi, ktorym denne prejde rukami X porodov, budu vediet co a ako a pomozu ti, neboj sa.
ja som si hovorila, že každý deň rodia milióny žien tak to dám aj ja... áno, bolelo ale zvládli sme to, len sa sústreď na to čo ti hovoria lekári a poriadne tlač
Precitaj si knihu, alebo pohladaj na internete materialy a videa o hypnoporode. Nie je to porodo v hypnoze ako sa moze zdat, ide o pochopenie toho ako telo a porod funguje a hlavne aky faktor zohrava strach - ako priamo ovplyvnuje a komplikuje porod. Su tam vysvetlene techniky a sposoby ako sa uvolnit, ako telu pomoct a spolupracovat a porod si ulahcit. Psychika robi strasne vela, takze sa praveze nastav do pohody - tvoje telo je stvorene na to aby to zvladlo, vie presne co ma robit, len mu v tom nesmies psychicky branit strachom a stresom, lebo si tym len skodis.
Tiež som sa bála ale príde deň D a strach prejde. Ostane len správne dychat
Dnu ide lahko, von tazsie. Ale nejako sa uz babatko von musi dostat. Obavami a starostami si nepomozes. Proste to raz pride a ty to zvladnes. Mozno lepsie, mozno horsie. Tiez mam strach z bolesti a dala som oba porody bez epiduralky. Nemyslím, ze som to zvladla nejako excelentne, ale deti sa mi narodili bez komplikacii. Zvladnes to, lebo musis, neboj sa.
Poradím ti, vôbec na to nemysli. Ak tak len si povedz že porodili iné, porodím aj ja. Ten epidurál ti dosť pomôže 🙂 ja som rodila 3 mesiacmi a vôbec so si nepripúštala že ma niečo také čaká 😁 potom keď to začalo už nebol čas sa strachovať a bolo potom.
Urcite to zvladnes! A bolesti spoznas, ver mi. Ked budes rodit nebudes tam sama, budu tam sestričky, lekar alebo porodna asistentka..mne velmi pomohli, len pocuvaj co ti radia. Je to ich praca tiez budu chcieť aby všetko dobre spravne dopadlo 🙂 hlavne sa nestresuj, porod je len 1 den. Potom to zacne! (Nie nieee, srandicky :D 🙂 🙂)
Meditácia by ti možno pomohla, skús to. Každé ráno si povedz do zrkadla sama sebe- som silná, zvládnem to. Zo začiatku možno silene, no postupom to mozog zoberie za svoje..rozumieš.. Psychika robí divy. Niekedy treba pomôcť, tak sa nasmeruj správnym smerom- a vsugeruj si, že to dáš. Veď je to aj pravda. Chodievaj ešte na prechádzky, sama, s mužom, ako ti je lepšie a vedome si predstavuj aké to bude potom, ako budete s bábätkom fungovať, ako sa zladíte..a pod. Veľkú úlohu pri tomto zohráva aj manžel, nech ti on je tiež oporou. Pomohlo by ti, keby šiel k pôrodu? Nasilu ho nenúť, ale povedz mu, že by ti to veľmi pomohlo, môj brat tak šiel, hoci najprv nechcel, neskôr si to premyslel a bol, a je rád, že bol..
Neboj sa. Pôrod sa ohlási pomaly. A povedz si, že budeš robiť, čo ti pôrodná asistentka povie a bude dobre. Želám ti, aby to rýchlo ubehlo 🙂
Samozrejme ze to zvladnes...tvoje telo je na to pripravene a stavane...a tiez zistis kedy to zacne...ak si nebudes ista proste chod do nemocnice,nevynadaju ti aj ak by to bol plany poplach...ja mam 163cm a moj druhy mal 4200g a 52cm...dala som to bez epi...tiez som myslela ze to nezvladnem a uz ma 18mes...proste neries ze to bude boliet,mysli na to ze to bude len chvilkova zalezitost,vsetko dobre dopadne,maly bude zdravy a konecne sa zbavis brucha a budes si moct zaviazat snurky🙂a ako tu uz pisali...a az potom to zacne😁drzim palec zvladnes to!!!!
Ale porod je pohoda, ten zubar je horsi ( vcera 1,5 hod s injekciami pomaly napichanymi aj v zadku) , to ten porod je bolestivy, ale tak inak. Uz ked sa to rozbehne tak to das a nejak sa tak nastavis na to, ze je to tu a za par hodin je to prec. Mna to celkom drzalo, ze za par hodin je po vsetkom a ide sa domov aj s deckom. Vzdy su tam momenty, kde myslis, ze wow toto uz asi nedam viac a vtedy to poskoci ver vpred a za chvilu mas babo na svete. Ja som sa na porod tesila, mala som nacvicene s epinom a tlak uz mi skakal do vysin, do toho leto a tie blbe masky na drzke. Mne ked rupla voda, tak som celkom radostne poskocila, ze konecne to bude za mnou. Na porod mam pekne spomienky. Akoze mozno aj pofnukas a poplaces v tej bolesti, ale zvladnes to a budes hrdinka
ja som bola presvedčená že deti mať nikdy nebudem lebo ja bolesť nedávam a ihly a takéto srandy už vôbec nie... no a stalo sa, keď už som bola tehotná už vtedy som mala toľko vyšetrení s ihlami že to som do pôrodu úplne odbúrala a samotný pôrod (mala som obrovský strach a nervy) bol v porovnaní s celým tehotenstvom a šestonedelím fakt len okamihom ... a to od odtečenia plodovej vody do pôrodu prešlo 21 hodín🙏... ale dala som to tak ako to dá každá mamina, to dieťa tam jednoducho nemôže ostať do dospelosti :D raz bude musieť von... ja som sa tak spoliehala na epidural že však dám si epi a bude lepšie.. a nakoniec som celý deň bola takmer bez bolesti a kým prišli reálne že bolesti ktoré už fakt že boleli tak už bola noc, uprostred covid pandemie a anesteziolog v nedohľadne :D ... a dala som to aj bez epi a poviem tak že nabudúce už rovno pôjdem bez...
neviem ci si veriaca, ale ak ano, tak mne pomahala modlitba a aj myslienka, ze ak to dala Panna Maria v mastalke na sene, tak to musim zvladnut aj ja.
Všetky sme mali také pocity, niekto viac, niekto menej. Neboj sa, skus sa sústrediť na niečo iné. Všetko dobre dopadne, uvidíš. Mysli na babo, ako už s vami bude a budeš si ho mojkat ♥️
Ja mám tiež 155 cm a mala som 47 kg pred tehotenstvom a ako prvorodička som to zvládla ako nič som pyšná na seba ☺️
Večer o 10 mi začali kontrakcie išli sme do nemocnice tam mi povedali ešte ste zatvorená kontrakcie nepravidelne ešte nejdete rodiť a strašili má že keď budem rodiť bude to viac bolieť okolo 1-2 sme šli domov nechcela som tam vôbec ostat hrozný prístup doma som si od 2-6 som chodila zo spálne na Wcko mala som take tlaky že som si myslela že sa 💩 ale super aspoň som sa za tu noc vyprázdnila a o 6 ráno som už cítila že tlacim hlavičku som cítila tak som sa obliekla do nočnej košele zabalila do deky a šli sme do nemocnice 6:30 sme šli s domu pól hodina trvá cesta do nemocnice 😂 keď sme prišli ani som sa nepreuliekla iba som sla na salu 5xkrat som zatlačila a mala bola von bez epiduralky 7:10 sme boli na svete 😂 ešte som hovorila priateľovi dobre že som ten aniball necvucila lebo by som porodila už aj doma 😅
Ja mam 152 cm a porodila som 3 deti. Das to, o vysku a vahu nejde. Vraj nizke zeny rodia lahko a rychlo, prajem Ti aspon take rychle porod ako som mala ja (3,5 hodiny, 5 hodin a 1 hodina) 😉🙏
Ber to tak,ze porodit musis. 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Klud.. 🙂 vsetko das...dali ine pred tebou a ty nie? Co by ja som dala za to aby bol uz den D.