Mám pocit, že hlúpnem

martinka6282
1. jan 2016

Ahojte, som v 34 tt a práve máme v škole skúškové....som v 5.ročníku a veľmi by som chcela školu dokončiť, mám podporu zo strany manžela aj celej rodiny ale jednoducho sa neviem nič naučiť. Snažím sa napísať aj diplomovku, myslela som, že kým sa maličká narodí, budem ju mať hotovú a skúšky tiež....Boli ste niektorá v podobnej situácii? Zvladali ste sa počas tehotenstva sústrediť aj na iné veci ako bábätko? Lebo ja nech sa akokoľvek snažím, všetko čo sa naučím mi z hlavy hneď vyfučí ☹

erickatt
1. jan 2016

Poznam dve co dokoncili skolu a do tyzdna rodili. Asi si len viac unavena a mozok ti zaplnila radost na bublinku

ladyblcha
2. jan 2016

fu, nezavidim ti ale prekonaj sa a skusaj, nedepkuj sa - ak sa ti nepodari, v najhorsom prerusis studium cize vychodisko stale nejake mas 🙂 drzim palce ...inak ja mam pocit, ze odkedy som tehu mam nejaku formu demencie .. asi tehotenskej - to je asi priprava na matersku demeciu 😀

martinka6282
autor
2. jan 2016

@erickatt no ja mám rodiť medzi semestrami, statnicovat by som mala už ako maminka 😀 ale mas pravdu, mám teraz plnú hlavu len malinkej 🙂

@ladyblcha o tej materskej demencii som už počula, o tehotenskej ešte nie, čo sa týka tej prípravy, možno potom my dve budeme tu materskú znášať lepšie 😀 vidím, že tiež budeš rodiť vo februári, bude to tvoje prvé bábätko? 🙂

vejula
2. jan 2016

@martinka6282 ja som dokončovala DPŚ v 7 mesiaci tehotenstva a velmi ťažko sa mi učilo, fakt velmi... Podla mna vážne objektívne sa počas tehu proste horšie učí 🙂

ladyblcha
2. jan 2016

@martinka6282 no ak je toto predpriprava na matersku demenciu, tak som pripravena uz v podstate 😀 😀 ale mam dobru vyhovorku, nastastie nemusim robit skusky ako ty, nezavidim ti ani len kusok 😒
ano, prve babatko 🙂 a tiez mam v hlave len dieta, balenie, vybava, porod ... ved to poznas 🙂 uz si pobalena?? 😀 😝

martinka6282
autor
2. jan 2016

@vejula a na koniec si to všetko zvládla? Ako sa ti to podarilo? 😀 .....máš môj obdiv 🙂

ena70
2. jan 2016

@martinka6282 ja som počas štúdia na VŠ

martinka6282
autor
2. jan 2016

@ladyblcha áno už mám všetko zbalene, dnes sme skladali postielku 😀 ....mám pocit, že to asi príde skôr, práve kvôli tým stresom v škole..... A ty už máš všetko pripravené? 🙂

vejula
2. jan 2016

@martinka6282 ano zvládla, ako naučila som sa to, ale chcelo to omnoho viac usilia ako ked som sa učila mimo tehotenstva.... Čo si som počula, že tým že krv viac prekrvuje bruško a bábätko, tak mozog trošku stráda 😀

ladyblcha
2. jan 2016

@martinka6282 prave sa zacinam zamyslat, ze mi chybaju veci na pobalenie. teda nieco mam, nieco nie ale neviem co nemam, lebo vela veci som dostala od kamosiek, co tento rok rodili, a zostalo im, tak musim spravit inventuru a zistit, co mi chyba a co som podostavala 🙂
ale priatel uz stresuje, ze nech sa uz pobalim. boji sa 😀
a este nemam poprate detske veci, co planujem od zajtra zacat, ale dobre, to su 2-3pracky max a mame susicku, tak nezehlim, to bude za poldna hotovo 🙂 uz sa tesim ako sa budem rozptlyvat pri ukladani veciciek do skrine 🙂

ena70
2. jan 2016

@martinka6282 ja som počas štúdia na VŠ aj odrodila, a to som musela cestovať asi 120km každý víkend, prednášky, sústredenia a podobne, potom sa mi narodil malý, zle spával, nevyspatá som chodila do školy a keď som robila diplomovku a učila sa na štátnice, tak som sa vôbec nemohla riadne vyspať a zvládla som to!! Podotýkam nebola som žiadna 20ročná žaba, ale robila som výšku až po 30-tke!! A zvládla som to. Takže buď rada že si "ešte len" tehotná, lebo keby si mala behať okolo domácnosti a malého dieťaťa a učenia sa na štátnice, mala by si to oveľa ťažšie. Ja stále hovorím, že kde je vôľa tam je aj cesta.... držím palce! Neboj, zvládneš to!! a to že máš pocit, že ti to vyfučí je normálka. Ja som deň pred štátnicami myslela že nič neviem, ale neboj, v tej pravej chvíli zmobilizuješ všetko čo máš v hlavičke 🙂

ladyblcha
2. jan 2016

@vejula takze je tam nejaky ten nabeh na tehotensku demenciu 😀

ywet72
2. jan 2016

Ja dom statnicovala bakalara 3tyzdne pred porodom a s 2rocnou som statnicovala magistru. Neodporucam prerusit lebo ovela tazsie je s dietstom a domacnostou. Ked teraz myslis stale na dieta, ked sa narodi budes s nim stale 😀

dionyzka
2. jan 2016

@martinka6282 ja som statnicovala na bakalara s babatkom a ing som statnicovala s druhym prirastkom, ako Ty, tehotna. V ziadnom pripade nic neprerusuj, stratis kontakt so spoluziakmi - informaciami, ako bolo na skuske, kto-co vyzaduje, kto-si na co potrpi.... . A ked sa babo narodi budes vycerpana este viac z prebdetych noci, musis si zariadit kto bude strazit babatko, pokym budes v skole, na skuskach, odstriekavat mlieko - vyriesit kde a ako.... .
...a tehotenska ani materska demencia neexistuje - to sa bat nemusis.

loginexistuje
2. jan 2016

V roku ked som otehotnela a porodila som chodila do prace na plny uvazok, koncila 1. VS / v podstate tam mas uz len diplomku a par predmetov statnice z jedneho predmetu som uz mala/ plus som zacala prvy rocnik distancneho studia na FEI
cize den pred porodom som este riesila v terene veci k diplomke ... po porode som tak po tyzdni sla do skoly ... dieta vo vajicku v autosedacke ... narodila sa na jar takze som odstatnicovala uz s nou plus s nou som ukoncila druhy semester...

Ale vtedy som este nefrcala na MK takze som nejako neriesila ci mam vsetko pripravene tak ako mam mat a pod... Dojcila som 18 mesiacov... ono s tak malym dietatom sa este da horsie je to ked uz zacina chodit resp. lozit ...

sophieeee
2. jan 2016

@martinka6282 ahoj ja som maturovaka tyzden pred porodom s obrooovskym bruchom v juni co boli 40stupnove horucavy a dala som to 😊musis trosku zamakat aj ked to nejde ale hlavne netlac na pilu a nepretazuj sa.. dietatko je predsa prioritou skolu si mozes dorobit aj potom.. kazdopadne drzim ti palce a verim ze to das ☺

mamjka
2. jan 2016

@martinka6282 ja som otehotnela s prvou dcérkou v októbri aj školu začala 🙂 narodila sa v júny (2skúšky som prenášala keďže som ležala na rizikovom)....so synčekom som otehotnela v 2.ročníku a narodil sa počas skúškového v zim.sem....napísala som bakalárku zoštátnicovala a pokračovala 🙂 teraz som v 5 ročníku s dvoma drobcami a tretím v brušku 😉 diplomovka sa píše ťažko lebo večer som hotová...ale škola je pre mňa oddychom a "vykúpením" z domu.... 😉 držím palce

majrab
2. jan 2016

@martinka6282 ahoj ja este babätko nemam, ale u nas na skole sa povravalo, ze ktora studentka pride na statnice tehotna ma uz polku vyhrate 🙂 , ze k nej budu ustretovi, cize aj ked diplomovka nebude tip-top tak ju treba napisat, aby si mala pokoj a urcite si potom povies, ze to stalo zato. Ja som sa pred skuskami vzdy modlila, aby som si vytiahla otazku, ktoru viem, ze nemusim nevdiet vsetko, ale tu ktoru si vytiahnem 🙂 a hlavne sa nestresuj a pozitivne mysli. Hlavna je diplomovka ,a by si mohla ist statnicovat a neboj oni ta uz nejak potlacia 🙂

ywet72
2. jan 2016

@majrab no u mna statnice ako tehotna aj jedno Ecko a ako,, mamicka,, same Acka, takze nespoliehala by som sa na brusko 😂😂😂 a presne pre tieto reci sak sla tehotna tak jej to dali, tak som sa snazila vsetkym tymi Ackami ukazat, ze to nebolo bruskom 😉

meluela
2. jan 2016

@martinka6282 ja som si prvom tehotenstve ku koncu nevedela zapamätat ani dlhsiu vetu ked mi niekto povedal .. nastastie sa to porode vratilo do normalu, aspon dufam 😀
citala som studiu kde sa pisalo ze tehotne zeny maju fakt zmenene kognitivne funkcie
podla mna to utoci hlavne na pamät a ma to aj svoj dovod, porod si pamätam tak zvlastne hmlisto, uplne inak nez ine udalosti .. asi sa tak telo vopred brani aby spomienky na bolest nezanechali prisilnu stopu
drzim palce, aby si stihla co najviac skusok podokoncovat

martinka6282
autor
2. jan 2016

Joooj baby ste super, veľmi ste ma povzbudili, hneď mi je lepšie....budúci týždeň mám 3 skúšky, tak uvidím či aspoň dve urobím 😀 ..... ale keď vidím, že sa to dá, hneď si aj ja viac verím 🙂

majrab
2. jan 2016

@ywet72 myslim si, ze zakladatelke bude jedno ake znamky dostane nech len si to zapamäta a skusky spravi a moze sa tesit bez stresu na babätko

tilly
2. jan 2016

ani nehovor, robila som statnice s brusiskom (v 34tt) a totalne vymleta som bola... ani som neurobila, kedze na nasej skole to nebola chlebickova slavnost a boli to naozaj skusky s malou uspesnostou a statnice boli 4 a robili sa pocas 4 dni, nie vsetko naraz, bolo kopec ludi, ktori aj vyleteli uplne zo skoly kvoli statniciam... potom som urobila neskor s malym babom, bolo to tazsie, ale, no a co, nic mi neuslo, skolu mam a teraz sa nikto nepyta ako a kedy som ju dokoncila, teraz je dolezitejsia prax...

a inak na materskej celkovo sa hlupne 😉 😵

martinka6282
autor
2. jan 2016

@majrab presne tak, chcem to mať len už všetko za sebou, na známkach mi nezáleží....ani na tom, čo si ostatní budú myslieť 🙂

@tilly na našej skole to tiež nie je len tak, tiež si všetko musíš zaslúžiť, takže ta úplne chápem 🙂 ale zvládla si to aj s babatkom a to je hlavné 🙂 .....Ja som si chcela dať odklad ale muž ma akosi prehovoril, že ak som pri tom doteraz zvladala pracovať, zvládnem aj toto....tak to skúšam a som veľmi zvedavá, ako to v mojom prípade dopadne 😀

tilly
3. jan 2016

@martinka6282 nedavaj si odklad, to uz potom vobec nedokoncis, radsej pomaly ako odklad... ja som koncila s dvomi malymi detmi 😉 pocas skoly som si dva krat porodila, ale prveho syna v ramci letych prazdnin medzi rocnikmi, to sa dalo, aj dokoncit letny semester s obrbruchom, bolo to narocne, ale presla som do dalsieho rocnika, statnice uz boli horsie, to bolo peklo, ale nejak som to dala, sice dve statnice na trojky s odretymi usami, ale no a co, mam aj deti aj titul, vsetko ostatne prislo aj tak az praxou, teoria je jedna vec, prax druha

marikazajkova
24. feb 2016

Och boze co tu citam ja mam ozaj asi demenciu... Maturujem som v 24tt a neviem ani f nedokazem sa tiez nic naucit ale vy ste aspon na vyske. Mojou hlavou furt lieta kedy prestanem zvracat som stale unavena rozmyslam nad problemam doma ako budeme s priatelom zit nezijeme spolu byvam s rodicmi v 1 izbovom byte je toho na mna moc a este aj skola som myslienkami stale inde rozmyslam nad tym ako mimi zabezpecit riesim aj domace problemu vyzera to ako vyhovorka ale ja to nezvladam nedokazem sa nad nicim sustredit a ta skola ma stve najviac posledn 5 rocnik ak ho nedam skolabujem asi...

barbora59
24. feb 2016

@marikazajkova zmaturujes nebojsa, ako si ja pamatam na maturu aj tie najvacsie jelita niak dotlacili aspon k niakej odpovedi, poradia ti nebojsa.

marikazajkova
24. feb 2016

Bodaj by to pravda bola dakujem za podporu

leontynka97
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
martinka6282
autor
1. mar 2016

@marikazajkova presne takto som sa cítila aj ja 🙂 so školou bojujem ďalej, hoci v zimnom som nespravila všetky skúšky a asi pôjdem do medzirocnika... tiež som riešila aj bývanie, mali sme začať stavať dom, týždeň pred pôrodom som zistila, že z toho nič nebude a tri dni som iba plakala...kvôli tomu som nebola na jednej skúške a tá mi teraz chýba.....teraz má maličká už dva týždne a ja som taká šťastná ako nikdy 🙂 veľmi ti držím palce so školou, no ci to vyjde alebo nie, najdôležitejšie je zdravie tvoje a bábätka, takže kľud, svet sa nezruti ak niečo nevyjde tak ako si človek naplanuje.....mysli pozitívne a ver si 🙂 .... A neboj profesori na mature pomôžu každému, navyše ak si tehotná určite ta nebudú trápiť 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre