Mám oznámiť tehotenstvo na Vianoce?

18. dec 2023

Ahojte dievčatá. Som v 11.tt a neviem sa rozhodnúť, či povedať našim na Vianoce, že budú starými rodičmi alebo mám počkať, ako dopadne vyšetrenie, ktoré mam 29.12. (vysetrenie na vývojové a genetické vady a toho sa bojim, lebo také dieťa by som si nedokázala nechať).

katica06
18. dec 2023

Ja by som ešte počkala. Pár rokov dozadu som presne o tomto uvažovala , tiež som mala ísť k dr až po vianociach. Nakoniec som rodič oznámila radostnú správu 1.1.o polnoci

dzulli1980
18. dec 2023

Za mňa počkaj.

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vanilkovazmrzka
18. dec 2023

Pripajam sa k cakaniu na vysledok 🙂

petamich
18. dec 2023

ak si platis Trisomy alebo Nifty, tak mozno pockaj, ak nie a cakas na vysledky Triple alebo kombinovaneho testu, tak tie napr. moj lekar komunikuje az po druhom odbere, cize realne niekde 18. tyzden a tolko som cakat nechcela 🙂 inak ja som si aj Trisomy zaplatila a aj tak mi ani opakovany odber nevysiel

ja som si povedala, ze aj tak by sme to rodicom povedali, takze sme oznamovali na Vianoce, bola som cca. 11. tyzden tehotna

beata110
18. dec 2023

@petamich mozem sa opytat akoze ti opakovany odber nevysiel?

reanda
18. dec 2023

a ak to 'nevyjde', tak ani nepovies rodicom, ze si bola tehotna?

denden77
18. dec 2023

pockaj.. v prvom tehotenstve som oznamila a dopadlo to zle, prave pre tebou spominane.. v druhom som si hned ako sa dalo, dala spravit Trsiomy a bol pokoj 😊 drzim palec 😊🍀

petamich
18. dec 2023

@beata110 ono tam malymi pismenkami maju napisane, ze zopar % ten odber nevyjde (lebo malo DNA dietata v krvi matky alebo ine dovody, napr. pri pichani fraxiparine sa to vraj stava), no a prvy odber mi nevysiel "neinformativny vysledok", tak mi opakovali odber o tusim 7-10 dni a opat ten isty vysledok, takze mi vratili peniaze 🤷‍♀️

autor
18. dec 2023

@reanda nie

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
beata110
18. dec 2023

@petamich dakujem... tak som nevedela ze aj take sa stava. Ale dufam aj tak vsetko dobre dopadlo😊

petamich
18. dec 2023

@beata110 ano vsetko v poriadku, moj lekar mi odporucil nemat stres, lebo aj tie bezne testy mi vysli v zasade dobre, hoc som mala 35, sono tiez dobre, tak som mu doverovala 🙂 ale teda som ta vynimka v praxi 😵‍💫

ivik4
18. dec 2023

Neoznamuj, viem aky je to pocit ked sa nieco stane a kazdy o tom vie ci vedel.
Je jedno ci je to rodina ktoru mas rada, aj tak je to otrasny a zly pocit

reanda
18. dec 2023

fuha...

zorkahorka
18. dec 2023

Presne ako pise mamina vyssie. Ak sú to triple testy, tie vychadzaju kadejako a len malokefy sa ich "zly" výsledok potvrdi. Ja by som to povedala, keasny vianocny darcek

klaudiikaa
19. dec 2023

@reanda tiez som to rodine neoznamila, potratila som 4x, z toho vedia “iba” o jednom pretoze prvykrat mi ani len nenapadlo ze sa nieco zle moze stat a bohuzial moja rodina z toho mala hystericke zachvaty viac ako ja, nonstop ma otravovali, revali, brali to ako svoju osobnu tragediu, miesto toho aby tu boli pre mna sa sami utapali vo svojom vlastnom nestasti.. pre nich to bol asi druh podpory ale pre mna urcite nie.. nabuduce som si odpustila nieco take oznamovat, moji rodicia sa o terajsom tehotenstve dozvedeli v 6. Mesiaci a ani do buducna by som to neriesila inak... zial nie kazdy ma to stastie mat milujucu a podporujucu rodinu 🤷🏽‍♀️

andreatytler
19. dec 2023

Ak by som mala hystericku rodinu ako opisovala @klaudiikaa, tak by som asi nevravela, ale pre mna je ovela lepsie ak sa nemusim pretvarovat pred ludmi ktorych mam najradsej. Ved to musia byt hrozne muky, stratit dieta a potom sa stretavat s rodinou a priatelmi a pretvarovat sa ze sa nic nestalo.
Vzdy som mala dojem ze toto pravidlo nezverejnit tehotenstvo do 3 mesiaca zaviedla spolocnost aby ich zeny ktore potratili neotravovali smutkom a zialom.

miadi
19. dec 2023

@andreatytler ono zas nie kazdy je za volbu ženy. Tu nejde o spontanny potrat ale o planovany. Ak by mal plod geneticku vadu. Mozno jej rodicia su silne veriaci Alebo len proti potratom. To uz vie ona sama preco im to nepovie pred vysledkom testu . Nema chut pocuvat ich nazor na vec kedze uz mà svoj urobeny. V podstate je to jej osobna vec a nemusi rodicom nic vysvetlovat ak by tehotenstvo ukoncila. Nemyslim si ze to vymyslela spolocnost , aby ich nikto neotravoval s nestastim. Skor tehotne zeny sa boja ze tym ze vykricia svoje stastie do sveta “ priliz skoro “ tak on zakonom schvalnosti pridu, Je to len taka povercivost.

nevenka
19. dec 2023

@reanda pozastavila som sa tiez nad tym. Ale kazdy sme iny. Ja by som nemohla mame nepovedat. Ale my mame dobry vztah a pomahala nam. Aj na sestru sa potom hnevala, ze jej nepovedala hned, a to spolu vtedy byvali, este tehotna ukladala drevo, tazke klaty s tym, ze mala aj myom, od zaciatku rizikove. A ked potratila v 13tt., tak to bolo strasne, do nemocky ju viezol ocino, lebo jej manzel sa zlozil.

anjelicek26
19. dec 2023

My sme takto pred dvoma rokmi prisli o babatko.. v 14tom tyzdni zastalo srdiecko... Kyret bol dva dni pred stedrym dnom. Nie,rodicom sme to dodnes nepovedali. Nevidim dovod,aby mali hlavu v smutku este aj oni. Ale to je vec vnimania celej situacie a to ma kazdy inak. Autorka drzim palce,nech ste v poriadku.

nikdenikto
19. dec 2023

Keby tam nebolo plánované to vyšetrenie na 29.12. tak by som im povedala, lebo veď 12tt akurát, pomyselná hranica. Ale keďže tam to vyšetrenie máš, tak by som počkala na Silvestra

tykat
19. dec 2023

@andreatytler "...Vzdy som mala dojem ze toto pravidlo nezverejnit tehotenstvo do 3 mesiaca zaviedla spolocnost aby ich zeny ktore potratili neotravovali smutkom a zialom..."

Mne to pride skor preto ze do 3.mesiaca vela tehotenstiev nedopadne dobre, priroda to zariadi ak je niekde chyba. A bralo sa to tak nejak prirodzene, nieco bolo zle tak zena potratila. Niekedy sa tehotenstvo preukazovalo az pohybmi dietata, testy neboli. Dnes tym ze veda pokrocila zeny bezia k dr. ci uz nieco vidno ked im par dni vynecha MS a sleduju slabe ciarky na testoch. To so sebou prinasa aj to ze ak tehotenstvo v prvych tyzdnoch zanikne tak to viac prezivaju, je viac smutiacich a trpiacich zien.

mata90
19. dec 2023

Ja som oznámila na Vianoce , bola som skoro v 11 TT a na Silvestra sme o bábätko prišli. Bolo mi veľmi ľúto,že som to povedala,bolo mi ťažko 😥

bagre
19. dec 2023

počkaj ešte, ...nielen kvôli testom

autor
19. dec 2023

@mata90 ved toho sa bojím. A ja nie som typ, čo znesie, aby ho niekto ľutoval. Radšej nech ma nenávidia, že som neschopná priniesť dieťa na svet. Ale ľútosť neznesiem.

lienka.7
19. dec 2023

@autorka oznamis na nový rok

kiki68
19. dec 2023

My sme oznamovali na Vianoce, mali sme ale tesne predtym nifty Test a ten screening na kombi test sme mai az 30.12. Cize sme mali uz cosi v rukach a tak sme to proste oznamili. V 11tt uz by urcite videli nejake odlisnosti ked tak. Ja som spravila krabicky s dudlikom a fotom zo sono. Foto bolo z 11/12tt. A bol tam kratky text, ze hlavny darcek pride 2.7. Vsetkym sa to pacilo a dodnes maju tie krabicky. Boli to krasne Vianoce a dodnes na to spominame.

reanda
19. dec 2023

@klaudiikaa hej.. preto bola moja reakcia 'fuha' .. lebo je proste jasne, ze v takomto pripade tam dobre vztahy s rodinou nie su, no :-/

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre