Ahojte .
Možno sa niekto bude čudovať,ale mam obavy z 3 pôrodu.
Obe deti som rodil prirodzene, prvý vyvolávany ,nic moc nastrih po zadok.
Druhý bez vyvolavacky, bez nastrihu cvičila som s Aniball plus masáž hrazde 2 kozmetické stehy.
Muž bol pri oboch pôrodoch.
Ale mam obavy teraz kedy ma to "chyti" ze ak v noci zase tak niekto k deťom musí,aké to bude,bolesti, zase ak budu opatrenia ako som mala pri 2 porode no neviem ci je tu niekto kto ma pochopi. Už viem čo ma caka aj zato obavy.
Neboj sa tretie sa narodi rychlo, aj ja som mala 3porody a s aniballom som cvicila iba pri prvom. Vsetky 3 boli bez zraneni alebo nastrihov. Ja som sa tiez bala.... kto bude s detmi, ale no tak ma odviezol manzel do porodnice a siel domov, ostala som tam sama, ved som uz vedela co a ako bude nasledovat a moj manzel nechcel zostat pri ziadnom porode. Ak mas niekoho kto byva blizko a moze prist aj v noci bolo by to fajn, lebo ja som dostala silne kotrakcie v noci a svokra byva pod nami tak prisla k nam. Ja som stihla tretie porodit pred covidom tak s opatreniami nemam skusenosti, ale hadam to bude podobne ako si to mala s druhym...drzim palce a neboj bude to rychle.
Tiež to bolo u mňa všelijaké .prvý tiež vyvolávany. Jeden kozmetický steh vo vnútri na boku . Druhý sa spustil sám v noci o 2 keď som bola v nemocnici kvôli zlým odozvam malej a nakoľko som bola v termíne tak si ma tam nechali . Bez nástroju . Tretí čo ti poviem v čase covidu , manžel príchod zo zahraničia , povinná karanténa, posličkovia už cez deň ale mala vydržala v pohode . A ako začal 3 pôrod? . Odtiekla mi plodová voda začiatok kontrakcií hneď čo 3 minúty, deti spali tak manžel má zaviezol do nemocnice a mohol ísť tak nazad kvôli opatreniam 😔 takže 5 hodín v 3 minútových bolestiach stupnujucich rýchlejšie ako v prvom či v druhom . Ale netreba sa znepokojovať keď to príde v noci tak to príde .porodiš aj bez manžela .držím palce až to je čo najviac podľa tvojich predstáv
@mila06 rýchlo??? No u mňa to tak teda nebolo .všetke pôrody boli časovo rovnaké
No aj mňa čaká tretí a som pred nim asi najustrachanejsia a najnervoznejsia 😁 a to som mala obe prirodzene.
@cecilia29 Véd ja tiež obe prirodzene pôrody..
Asi vieme co nas caka8
Áno. Je to tým . A asi cítime aj väčšiu zodpovednosť
@cecilia29 áno presne aj tým 👌
Obe dcéry vyvolávane a druhy pôrod ťažší,dlhsi a bolestivejsi...bojím sa co bude teraz 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ja som sa tretieho pôrodu tak bala, že keď mi odtiekla plodová voda od strachu som sa pozvracala.
Bol to super pôrod a bolestí asi 10 minút.
Strach ma kazda žena aj pri šiestom dieťati.
Je to prirodzené.
Treba si dohodnúť kamošku, sestru, susedu ktora bude ochotná prísť k detom aj o polnoci ak bude treba keď sa jej zavolá.
Držím palce.