Ahojte mám otázku pre ženy ktoré otehotneli po deťoch ktoré mali okolo 5 mesiacov ešte nie ani rok.
Ako ste to znášali? Lebo mne už mešká 8 dní už som si robila dnes dva testy jeden ráno a o dve hodiny neskôr ďalší a boli pozitívne. Uvidím čo ráno ale myslím že ani to nezmení...😟😟😟 Po pravde nechcem to dieťa ktoré u mňa je pravdepodobné len neviem čo mám robiť 😭😭 už som zúfalá 😞 už rozmýšľam nad potratom a v pondelok som bola u gynekológa a chcela som si dať DANU ale už po svojich dňoch mi ho dať ale mi mešká 8 dní bohužiaľ.
Viem že mi budete písať aj negatívne správy v pohode poniektoré ale čo už nech mne je to už jedno.
A ešte koľko stojí cca potrat? Tú cenu pri pani Karnišovi by som veľmi rada chcela vedieť. Budem vám vďačná za každú odpoveď na moje otázky.
Baby som veľmi zúfalá 😞
@denisa9724 ja mám deti, syn 2r, dcéra 1r. A nič lepšie sa mi nemohlo stať. Ale boli plánované.
Sú parťáci, spolu sa hrajú, spolu jedia, spia, plaču, naháňajú sa, objímajú, pusinkuju. V kočíku sa držia za ruky. Som do nich zamilovaná.
Nebudem ťa odhovarat. Neviem v akej situácii si, prečo nechceš druhé bábätko, každopádne si to premysli.
Potrat stojí cca 300-500€ podľa toho kde. Jednodňová záležitosť. Ale výčitky na celý život.
ja to dieta mat nebudem ani sa on pripadne starat nebudem, mam jedno skoro 10M a staci mi 😃, takze mi neprinalezi tvoje rozhodnutie hodnotit
a ako pisu byva to 500€ cca. kedze nejde o medicinsky dovod a tiez ak sa da by som radsej volila tabletku ako kyretaz, ak mas taku moznost vycestovat
@petamich
Chcem ísť do PP
@denisa9724 tak tam nemas na vyber, na slovensku nie je ta tabletka povolena
249 e a 20 e predoperacne , tento rok a krajske mesto
Ahoj ja ta nesudim, len skus porozmýšľať ze ci by ti to aj nevyhovovalo 🙂 podľa mňa sa perfektne budú spolu hrať. Plus veľa vecí urobíš dvojmo, co sa pri vekovým rozdieli veľkom nedá- príklad: budeš čítať jednu knižku a je pravdepodobne, ze ich bude zaujímať oboch. Pričom ja čítam staršiemu jednu rozprávku, mladšej druhu, potom zasa staršiemu tretiu a potom mladsej stvrtu. Ďalší príklad: môžte och učiť bicyklovať naraz a budú sa v tom kvázi podporovať, predbiehať kto sa naučí prvý. Môžte ich učiť naraz plávať aj lyžovať, budú ich pravdepodobne baviť rovnaké hracky a v školskom veku budú rok po roku takže čo sa jeden rok naučíte s jedným, dalsi rok budeš preberať s druhým. Teda to nezabudneš ako pri 10r vekovom rozdieli. Možno budú chodiť na rovnaký krúžok alebo do rovnakého tábora a veľa vecí sa ti zjednoduší oproti mamkam, co majú deti s väčším rozdielom
@denisa9724 nam sa pritrafilo tretie, uz som rok pracovala, mala som dobre platenu pracu. Bolo to to najlepsie, co sa mi v zivote stalo. Strasne ho lubim, aj surodenci.
@denisa9724 mojej kamarátky mama otehotnela hneď po šestonedelí🙂)sú ako dvojičky.
Premysli si to mala by si to jedným vrzom hračky, oblečenie, výbavu...2-3 r by to bol zahul, ale potom nemusíš premýšľať či druhé áno, nie a kedy...
Ak si rozhodnutá tak ....a manžel čo na to aký má postoj?koľko máte rokov?
@juliasb to je pravda, medzi mnou a mojím bratom je 1,5r vekový rozdiel a vďaka tomu som mala úžasné detstvo. Boli sme ako dvojičky, spolu sme sa hrávali, rozumeli si..bolo perfektné, že len o jeden ročník som bola pod ním, poznali sme navzájom všetkých spolužiakov a všetci sme sa spolu hrávali, bolo ozaj úžasné mať spoločných priateľov :D mne sa taký malý vekový rozdiel nepodaril a trochu ma to mrzí, lebo ozaj keď len len jedno dieťa, vyžaduje tú rodičovskú pozornosť a keby som k nej mala súrodenca hoc aj novorodenca (teraz bude.mat 2 roky malá) tak by hneď ten čas cez deň prešiel rýchlejšie, pomáhala by mi a o pár mesiacov by sa spolu hrali 😀 fakt, čím menší vekový rozdiel, tým lepšie pre deti..a v istom zmysle aj pre rodiča
Ja som mala 3 mesiace, keď mamina otehotnela s mojou sestrou... Určite to pre ňu muselo byť ťažké, ale vďaka tomu, že to zvládla, máme na svete spriaznenú dušu. Dala by som za ňu život a ona za mňa. Ten vekový rozdiel v podstate ani nikdy rozdiel nebol. Od narodenia sme boli nerozlučné. Doteraz sme prepojené a to sme už maminy. Určite sa nájde niekto, kto ti s deťmi pomôže. Veď si zober, že ľuďom sa rodí aj viac detí naraz. Takto to bude pre teba jednoduchšie. Nezabíjaj ho, prosím. 🙏 Ak si to už skutočne nevieš predstaviť, zváž aspoň adopciu.
Presne s adopciou tiež súhlasím, nezabijaj ho..je dokázané, že ďalšie deti čo by sa po ňom narodili by boli celých 9 mesiacov "na cintoríne" a neskôr by mohli mať psychické problémy...toľko mamičiek čaká, že si adoptuje dieťatko
U nás to isté....medzi mnou a najmladšou sestrou je rok čiže mama musela otehotnieť keď som mala 3m (!) a keďže vtedy potrat neprichádzal do úvahy tak som tu...a má za to môj obrovský obdiv... nerozmýšľaj ako to nezvládneš ale naopak ako to dáš a budeš za to na seba hrdá....dve deti budú zaberák ale aspoň sa už budeš mať odrodené a svätý pokoj.... požiadaj o pomoc mamu svokru... kamošku....to bude dobré....
@denisa9724 no nie si v ľahkej situácii a určite si si to predstavovala inak. Verím, že ťa to zaskočilo, no v živote sa stávajú aj veci, ktoré neplánujeme. Ten prvotný šok je veľký, ale ja myslím, že časom si na novú situáciu zvykneš. Možno to nebude vždy ľahké, ale zvládneš to. Deti rastú fakt veľmi rýchlo a takéto malé rozdiely majú aj svoje výhody. Držím palce.
Ja som mala 11 mesiacov keď sa narodila moja sestra. Čiže mama musela otehotnieť niekedy hneď po šestonedelí. A sme tu. 🙂
@mb2021 cenapotratu.sk
Kamoška tak mala, neviem či presne 5 mesiacov, možno 4 alebo 6. Nie je na koňovi, ak chces, sprostredkujem ti kontakt cez FB 🙂
My sme tak mali mať. Teda - vzali sme syna do pestúnskej starostlivosti a o 3 mesiace som otehotnela. Tešili sme sa veľmi, ale aj bála som sa kadečoho, napríklad ako ho budem uspavat popri ďalšom dieťati, keďže to trvalo vždy aj hodinu a ďalšie veci, ktoré si už ani nepamätám. Pamätám si ale, že po pôrode sa tieto veci samé vyriešili, že len som žasla (začal zaspávať úplne že rýchlo, a vravím, že ostatné mi teraz nenápadnú, ale boli to 3 či 4 veci). Len teda ďalšie babčo sme doma potom nemali, Sára nám zomrela v 38. tt. Rok na to sa nám narodila Juliana a poviem ti, že by to možno o ten rok skôr bolo jednoduchšie. Syn je dosť hyperaktívny a keď bol menší, nebolo až tak treba striehnuť na neho.
Veľmi odporúčam poradňu Alexis, sú tam skvelé ženy. Možno aj len pre šancu vidieť trochu z nadhľadu situáciu, čo je dobré, ak sa chce človek rozhodnúť naozaj slobodne.
Odkrútiš si naraz 2 deti. Budú ako dvojičky. Zahrajú sa spolu, rýchlo vyrastú a Ty budeš mať už "pokoj". Ak pôjdeš na potrat, je možné, že raz ešte budeš chcieť súrodenca pre svoje dieťa a už to nepôjde.... O celoživotných výčitkach ani nehovorím.
Ono, najhoršie na tom je to, že teraz sa Ti zdá v pohode ísť na potrat ... no za pár rokov Ťa svedomie dobehne, budeš si to vyčítať ... je to divočina mať dve deti takto po sebe, ale dá sa to zvládnuť ... ja keby som bola mladšia, prvé dieťa som porodila ako 36-ročná, kľudne aj ďalšie dve a najlepšie hneď po sebe ... sama najlepšie vieš ... no porozmýšľaj, kým sa rozhodneš, lebo to rozhodnutie bude nezvratné.
Ja som zistila že som necakane tehotná, keď mal prvý syn 11m, čiže bol troška starší ako tvoje babo.. je medzi nimi 1,5r rozdiel a ja som strašné šťastná že sa nám to tak podarilo.. máme už aj tretieho, sú už veľki, nevravím že nie sú náročné chvíľky, ale prevažujú tie dobré, naozaj.. od malička to tak bolo..
Ale tiez tá odhovarat nebudem, na to nemám právo..
Ja som mala 5-mesacneho syna, ked som znovu otehotnela. Rozumiem tvojim pocitom uplne. Nevyspata a unavena z dietata a zistis,ze dalsie na ceste. Tiez som sa toho hrozne bala,hlavne ako moje telo tak skoro zvladne dalsie tehotenstvo a ci nepojdem nahodou lezat,ale vsetko dopadlo dobre. Ked sa narodil drobec,starsi mal 14 mesiacov, este nechodil, popritom som s nim cvicila vojtovku. Ked som niekde sla, ci uz k lekarovi, na rehabky, kdekolvek, na jednej ruke som niesla starsieho, v druhej ruke vajicko. Kupila som si surodenecky kocik a bez neho ani na krok. Nebolo to med lizat, nebudem ti klamat, ale dalo sa to zvladnut. Vsetko sa da zvladnut. Ono je to proste tak zariadene, ze kazdemu je nalozene tolko, kolko zvladne. Teraz maju 2 a 3 roky a teda mladsi sa neskutocne uci od starsieho a su skoro ako dvojcata. Keby si potrebovala nieco prebrat, pokojne mi napis spravu.
@any_soj silno objímam a prajem veľa zdravia a lásky 🍀
@mb2021 súhlasím, že treba rešpektovať rozhodnutie mať či nemať dieťa, ale neviem či by som chcela muža, čo mi urobí dieťa, a potom povie nech sa rozhodnem ako chcem, že on to bude rešpektovať a dovolí len tak kyvnutim plecom dať dieťa na dopciu. Nie je jednoduchšie sa dopredu dohodnúť či chceme ďalšie dieťa a radšej sa chrániť a kým žena nemá vhodnú antikoncepciu, tak sa chráni muž?
Neviem, ale mňa by sklamal, keby nebojoval. Keby mi nepovedal, že to spolu zvládneme že som pri Tom nebola sama, ale aj on.
@denisa9724 Dá sa to zvládnuť. Aj dvojičky sa dajú zvládnuť. V čom je vlastne najväčší problém? Možno príde spontánny potrat. Môžeš mať utajený pôrod, dať na adopciu. A môžeš sa z neho tešiť ako tu aj iné píšu, že všetko dopadlo dobre. 🙂 ❤
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@denisa9724 medzi 400 a 500€ ako kde.