Zdravím baby..Mam 36 rokov,manže 47 rokov a 8 ročnú dcérku. Som tehotná.
Niečom si istá, že chcem ďalšie dieťa.
Vek manžela ma veľmi odraduje,nakoľko sa obávam možných chorôb ktoré vysoký vek môžu spôsobiť.
Dcérka je dosť závislá na mňa aj keď ma 8 rokov. Je jedináčik a všetka naša pozornosť patrí jej.
Neviem ako by reagovala,či by nevolá žiarlivá alebo by sa necítila odsunúť na druhú koľaj.
Proste som z toho úplne mimo a neviem ako sa zachovať.
Čo by ste urobili vy na mojim mieste?
Je veľa mužov, čo v tom veku majú baby. A tu sú. Záleží však na tebe, chceš, nechceš.
Vysoký vek? Manžel nech prestane tárať hovadiny a riadne preberie zodpovednosť za to čo “ spiskal”
ja by som sa tešila a bola z toho šťastná
Dieťa by som si nechala. Keď ma žena nechránený sex , musí si byť vedomá toho že môže otehotnieť. A muž v podstate tiez
Tvojej jedinacke surodenec prospeje najviac.....
Ja by som bola najšťastnejšia na svete,ale pravda je že ty nemusíš. Rob tak aby si bola spokojná je jedno kto má aký názor, dôležité je čo chceš ty. Držím palce nech je rozhodnutie akékoľvek
Toto je naozaj niečo čo si musíte vyriešiť len a iba vy dvaja, je to len váš život a akokoľvek sa rozhodnete, ovyplvní to len a iba vašu rodinu, nie ženy na koníku... veci, o ktorých hovoríš by som zavžovala pri plánovaní dieťaťa, ale keď už sa podarilo, tak by ma neodradili, fungujú tak v pohode množstvá rodín... ale to som ja... ty to môžeš cítiť inak a je to tvoja vec... dobre sa o tom porozprávajte, my s vami nežijeme
Nechala. Aspon starsia nebude rozmaznana. Prospeje jej to.
@pribinak manžel dieťa chce..
nazaciatku napisem ze ja nie som proti potratom - velmi velakrat je to naozaj rozumnejsia cesta.
ale ked v ramci normalnej rodiny zena otehotnie a ma dovody len vlasne pohodlnost (vek, velmi naviazane dieta a pod), tak mi to pride hrozne hypokraticke. Ked chceme to prve dieta tak nam to vyhovuje a vsetko na svete by sme za to dali a ked nahodou otehotnieme druhykrat tak uz nam to nevyhovuje ? takze potrat?? Ja som otehotnela druhykrat tiez trochu necakane (ockovanie proti covidu mi posunulo ovulaciu- to je jedno, viem ako sa robia deti takze nasa chyba) ale ako by som mohla ist na potrat? lebo nam to nevyhovuje?
Toto by som ja osobne si nevedela ospravedlnit sama pred sebou.
Ahoj, mne by ten ,,vysoký,, vek vôbec nevadil, po 35-ke som mala 4 dieťa, ani 8-ročná rozmaznaná dcérka, prepáč za úprimnosť...súrodenec jej neuškodí, aspoň na Teba nebude tak naviazaná.
V 38 tretie, takže áno, chod do toho. Keď som bola tehu moji starší mali 18r. a 15r., manžel je o 5rokov starší odomna
@andulka1988 bojím sa veľmi toho,že nebude zdrave
Ja som sa nebála vôbec a prečo by malo byť choré?
No čo buď by som urobila všetko preto aby som tehotná nebola alebo keby už tehotná som tak nefňukám a postavím sa tomu čelom... Ako pardón ale deti nepadajú z neba ak si si nebola istá mala si to riešiť pred otehotnením a nie teraz sa zamýšľať...
@danielahamar no kvôli nášmu vysokému veku..on už má 47 rokov,lieči sa na tlak tak preto mam obavy
Môj sa tiež lieči na tlak 😉 už niekoľko rokov
@danielahamar existujú nejaké testy počas tehu ktoré by mohli moje obavy vyvrátiť?
Obavy a riziká komunikuj ideálne s doktorom...
trisomy testy,
tvoja dcéra za pár rokov vyletí z hniezda a potom ti to " druhé nechcené" bude veľmi chýbať.
Mam 62 rocneho suseda, ktoreho vnucata su vo veku cca 14 rokov, dcery po 40 a uz manzelka je v tvojom veku. Spolu maju 7 rocnu...
Kopec chlapov v okoli ma v takomto veku deti a ty nie si vobec stara...
Ty si tu uz pisala je to tak?
Toto mi pripomenulo jednu mamičku tu na MK... Išla na potrat, lebo by sa doma už dvojročnému nedokázala venovať a pripravila by ho o detstvo - to bol dôvod potratu... takže život súrodenca obetovala kvôli detstvu druhého dieťaťa... možno sa nájde v mojich riadkoch
Mne povedali že mám úplne zdravé dieťatko aj mojej kamarátke a nakoniec obe máme ťažko postihnuté,zas iná mala hrozné testy tehotenstvo ledva prežila a dieťatko je úplne v pohode. Každá máme strach
@really8 nepísala, až dnes ..teraz som si robila test preto píšem..predtým som nebola tehu vôbec.
@andulka1988 pre boha to mi je nesmierne ľúto..ako je možné že testy to neukázali?
@mondolina čo všetko ukážu odhalia trisomy testy?
Keď si nechcela dieťa prečo si sa nechránila? Teraz sa už rozhodovať je neskoro, neverím že by si bola schopná dať si to dieťa zobrať, neverím....
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Tak keď ťa všetko toto odrádza, prečo si nakoniec tehotná?