Mám 3 deti, neplánovane som otehotnela, dá sa to zvládnuť ?

nataly_111
12. jan 2020

Baby ani neviem ako to napisat. Mame 3 deti, z toho 2 male. Neplanovane som otehotnela. Napriek ochrane. Netrufam si na stvrte dieta, vy by ste si trufli? Neviem co robit vobec. Da sa mat vobec 4 deti? Je tu niekto takyto kto toto zvladol?

pininka1
12. jan 2020

Všetko sa dá. Ty si musíš zvážiť ako ste na tom, s pomocou, s financiami a hlavne či by si bola schopná ísť na potrat.

snehulienka8
12. jan 2020

ak mate financie, a zdravie sluzi, tak by som do toho sla..nebude to vzdy lahke, ale tri nech ziju a stvrte uz nie? ..ved AK zvladate tieto, dalsie "sa zvezie"😉 drzim palce (inak som z 5 deti..a je super mat vela surodencov)

ivca88
12. jan 2020

Ale veď ty sama musíš vedieť čo to obnáša mať dieťatko.
Neboj sa. Je to isto šok, ale zvládnuť sa to určite dá.
Kedysi toto bolo nič.
Už je v brušku, už darmo bedakat.
Určite ani pre dieťatko, ktoré ste mali ako tretie ste sa nerozhodovali ľahko a teraz by si ho už isto nedala preč ani za svet

guga79
12. jan 2020

Áno, máme 4 deti.... vlastne 6, dve sú v nebíčku.....v auguste 2019 sme prišli o šieste...... po troch mesiacoch strachu a bolesti dúfame, že nám ešte bude požehnané dieťatko..... verím, že sa správne rozhodneš....držím Ti palce a modlím sa za to......

nataly_111
autor
13. jan 2020

dakujem vam... za povzbudenie... neni to lahke... najradsej by som si to nechala, ale neviem ci to zvladnem... tolko deti... je tu nejaka mama co ma 3 a viac deti? ako to zvladate?

guga79
13. jan 2020

@nataly_111 moja maličkosť 🙂

guga79
13. jan 2020

@nataly_111 už teraz je to malinký krásny človiečik s dušičkou......... nie je to "to" 🙂

dzejsik
13. jan 2020

@nataly_111 známi majú 5 a sú v pohode, dá sa 🙂 už je výhoda, že aj veci podedia po sebe, staršie postrážia ...

era777
13. jan 2020

@nataly_111 urcite to zvladnes, ked zvladas 3 tak aj 4 ... Co ja by som zato dala, keby mi je tak pozehnane mat 4 deti 🙏🙏🙏🙏 kolegyna byvala ma 5 a uplne pohoda, stale vravi, ze aj 6te by brala 😊 keby mozem vymenim sa s tebou, nie kazdy ma take stastie ...Je to len prvotny sok, myslim ze ked sa aj cez ochranu podarilo, tak to tak malo byt a zasluzi si sancu na zivot 😉

dominikamacakova
14. jan 2020

Jasné že nie na potrat, veď nie je iné ako tvoje ostatné tri deti. Či dala by si niektoré z nich preč? Alebo v čom je ten problém že rozmýšľaš nad potratom? Aké hrozné to u vás je keď nad tým rozmýšľaš? Bojíš sa že nezvládneš čo konkrétne? Výchovu? Alebo sa ti už nechce "začínať od začiatku"?.... To skôr ja sa bojím, že nezvládnem výchovu dieťaťa keďže čakám prvé a za pár týždňov bude na svete. Po troch deťoch musíš mať všetko v malíčku a ak ide o financie, tak neviem ale ja som kúpila napríklad postieľku aj s matracom za 30eur a veľa vecí z druhej ruky. Detské oblečenie sa dá tak isto kúpiť neskutočne lacné v dnešnej dobe a určite máš kopu vecí doma po deťoch. A toto sú fakt kraviny čo som napísala, že financie alebo strach z výchovy, lebo kvôli tomu by hádam žiadna žena nešla na potrat...

mrva
7. feb 2020

@nataly_111 ahoj. Ja som mama 4 detí (14, 12, 5 a 1 rok). Neboj, dá sa to zvádnuť. U mňa je zásadou, nesnažiť a všetko robiť na 100 %. Proste, občas tu máme porozhadzované hračky, občas si na večeru objednáme pizzu, občas mám metrovú kopu nezloženého prádla, občas prídeme do škôlky neskoro... NO a čo? Neboj, zvládneš. Inú možnosť mať totiš nebudeš. A buď to budeš zvládať v strese, alebo v pohode. To sú jediné dve možnosti. Odporúčam pohodu 🙂 U nás práve makáme na piatom 🙂 a tešíme sa...

weru3ka
11. aug 2020

ahoj mozem sa spytat ako to dopadlo nakoniec? 🙃😇

kvietocek203
11. aug 2020

Neboj sa Pan Boh ti požehnal a určite nie bezdôvodne 🙂 Zvládneš to, ani neoremyslaj nad takými vecami, že nie..... A určite by si nechcela byť vrahynou vlastného dieťaťa

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre