Ahojte som tehotná mám 28 akurát malý ide už do škôlky.
Lenže som otehotnela.
Je to normálne že sa bojím keďže viem čo obnáša pôrod viem čo to je že nie len krásne obdobia sú .
Nie som zlá keď mám strach bojím sa a pohybujem o Tom a nemám 100% radosť ??
Ako ste to vnímali vy
Tehotenstvo nebolo celkom plánovane aspoň nie tak skoro hneď po malom chcela som ísť robiť atď
Mávali ste aj vy obavy prešlo to časom?
Chcela som tuzila som a mam strach a stale ho mam je to normalne? Ano je 🙂 teraz sa v tebe buri vela hormonov a mam strach aj z porodu, ktori očakávam kazdym dnom
podľa mňa je to úpne normálna reakcia lebo vieš čo ťa čaká a navyše máš už jedno malé dieťa okolo ktorého sa treba "motkať". Navyše ak partner chodí pracovať do zahraničia alebo sa až tak moc nečiní k pomoci tak sa ti nečudujem vôbec 😉
Momentálne som začala 5 mesiac prvé tehotenstvo a tiež mám strach či už pôrod ale aj čo bude potom ako to zvládneme s priateľom sme spolu dlho sami zvyknutý na kľud a pohodlie a toto bude veľká zmena.
Sok je ok. Ked to spracujes bude lepsie. Bud rada ze je to takto ;)
Nebude velky rizdiel medzi detmi. Aj sa vyhraju medzi sebou.
Dobre dobre, neboj sa. Asi je to podľa teba skoro, ale zober si, že medzi mnou a mladšou sestrou je 13 mesiacov rozdiel... Potom medzi ďalším bratom je ďalších 16 mesiacov rozdiel. Toto je skoro a mamka to zvládla. A potom 16 rokov nič a najmladší brat. Aktuálne má 12 :D
Nemám obavy lebo žijem v sladkej nevedomosti. :D Viem čo má teoretický čaká.
Myslím si, že tvoje pocity sú normálne, ale zase sa veľmi nezaoberaj tým strachom až priveľmi.
Nie si zla a je to uuuuuuplne normalne. Gratulujem
To, že všetky ženy sa majú automaticky od prírody 100% tešiť z tehotenstva a bábätka, je strašný mýtus 😕. A často sa používa na zľahčovanie ťažkostí, ktoré materstvo obnáša.
Ak ti tvoje skúsenosti hovoria, že je to ťažké, tak to proste je ťažké, a je úplne normálne sa báť. Ale pomôže ti to, že si to už raz zvládla a niečo sa naučila.
Mala som presne pocity ako ty ,dokonca som az plakala kym som to vsetko predychala.neskor ked som to vsetko ako tak stravila zacala som sa tesit a uzivat si tehu. Druhy porod sa vravi ze je lepsi ,moj aj bol, a chod okolo babatka bude tiez lepsi nakolko uz mas skusenosti s prvym .drzim ti palce aby vsetko dobre dopadlo a nezabudaj vsetko je tak ako ma byt😊...jw to necakane lebo mozno by si sa tak skoro do toho nedokopala ak vobec a nieje nic lepsie ako dat dietatku surodenca.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Je to normálne, lebo už vieš, do čoho ideš a co ta v podstate čaká.Veľa žien to tak ma, a majú ešte menší vekový rozdiel medzi deťmi.
Ja som otehotnela rok po synovi, a mala som obavy, ako to zvládnem, dve maličké deti. Tvoje staršie dieťa už nie je úplne bábätko, kým porodís, bude mať zrejme 4 roky, chodí do škôlky, takže sa budeš môcť venovať hlavne novorodencovi. Nebude to také hrozné, nestresuj sa vopred.