Som prvorodicka a mám iba 19 rokov este stále chodím do skoly a do skušky ma delia 4 mesiace kedze som uz v 4 mesiaci neviem co mam robit zo skolou a vseobcne mam zmiesane pocity co bude dalej...Mohli by si mi poradit ? ako sa mam zo vsetkym vysporiadat? Na potrat som nesla kedze som to nepovazovala za spravne na dieta sa velmi tesim ale ani sama neviem ako to zvladnem celi porod a vsetko okolo toho... 😒 😒 😒
@lucinda19 https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/mamicky-ktore-este-studujete-pridajte-sa/ tato ako som pozerala je taka aktualna ze este pisu skus im napisat 😉
Ďakujem veľmi pekne za odpoved a za radu...🙂
@lucinda19 neboooooj...zvládneš 😀 Aj ja som mala 19ked som mala prvého syna...a odvtedy je moj život naplnený... 😉 uvidíš,určite máš okolo seba ludí,čo ti radi pomôžu...rodičia,partner,priatelia.... 😉
hej hej budem v 8 mesiaci.. nie pravže neštudujem vyšku ale ešte strednu.. a niekto pohlady budu istotne neprijemne ked mi bude rast bruško... otec dietata... sa teší... uplne sama vtom niesom len mam zmiešane pocity ako to zvladnem a či nezlyham ako matka..
didiana333 Dakujem za podporu... budem musiet to nejak zvladnut... a porod si mala aky ak sa smiem spytat?
@lucinda19 no oba cs pre uzku panvu ale smalym sa mi pustil skor porod tak som si aj kontrakcie zazila ale vsetko sa da zvladnut....moja spoluziacka rodila prve v 17tich a ze ani nevie ako porodila............hlavne sa snaz o prirodzeny ak o nepojde tak nepojde ale je to rychlejsie hojenie aj vsetko 😉
a Požiadala si aj o epidularku či ako to je vlastne.?.. budem sa snazit ....🙂
@lucinda19 epi sa dava len pri normalnom porode teda ked si ju zaplatis ale pri cs sa dava spinal alebo celkova a ja som mala oba v spinale je to pre babo lepsie a aj hend sa vidi babo a ze vraj aj maminky sa rychlejsie zotavuju.........nesmies mysliet an depresie musis mysliet ze to vsetko dobre dopadne
ahoj,takv prvom rade je pekne,ako si sa rozhodla...si dost mlada,takze je na mieste otazka,co je s otcom dietata?planujete spolu zivot?ja som otehotnela nastastie az rok po vysokej skole,ale viem zo skusennosti kamaratok,ze dieta a skola nie je jednoducha vec,takze urcite budes potrebovat podporu a pomoc rodiny,hlavne rodicov!mozes s nimi ratat?co sa tyka porodu,vsetka bolest stoji za to..odporucam epiduralku,vybrat si dobreho lekara,porodnika,zabezpecit si vsetky veci okolo porodu,vratane vybavicky.ak budes potrebovat presne detajly,napis mi IP,napisem ti ako som postupovala ja.
vsetko konzultuj s tv.gynekologom,on ti poradi...otazku co bude dalej si radsej neklad...nejak bolo,najek bude..budes matkou,je to velka obet ale uz si sa rozhodla a babatko pride o chvilu na svet.neboj,to bude radosti...ale aj starosti...ale da sa zvladnut vsetko....studuj dialkovo,to je najlepsie popri dietati
@lucinda19 ahoj ja som natom bola presne ako ty takze viem ako sa citis ja som mala termin v auguste ale na maturach som mala uz velke brusko mi sme sa hned zosobasili a vsetci na nas zirali.......hlavne pri maturitach im isli oci vypadnut...ale zvladli sme mame vlastny byt a cakame uz druhe 🙂
@lucinda19 vitaj v klube!ja som mala Milana v 19-tich 🙂 a to som najprv rodila a za sedem dni maturovala 😉 ,tak ti držím palce a neboj zvládneš všetko!
@monuska342 aj ja tak budem na skuskach s bruskom len neviem ci mi este lekar povoli robit skusky hlavne s praxe... tak dufam ze to vsetko dopadne ako má... tak gratulujem ku druhemu dietatku..🙂
moja vsetko sa da zvladnut... teraz budes mat to najlepsie obdobie nebude ti prekazat brusko a podobne a ked sa bude blizit porod skusku budes mat za sebou 😉 moje kamosky studovali na vyske ked otehotneli jedna dokonca bola 2 dni pred porodom na poslednej skuske a druha si odlozila o 2 tyzdne lebo akurat rodila v den skusok.. neboj vsetko sa da... sesternica chodila externe posledny rocnik lebo sa jej mala narodila a zvladla to... 😉 hlavne hlavu hore mat babo je to najkrajsie na svete 😉 drzim palce 🙂
@lucinda19 ja som mala prax na pocitacoch kedze som studovala ekonomicku skolu a maly ma celu maturitu kopal do rebier...ani sustredit som sa nemohla ale zvladla som 🙂 a ty budes mat ako prax?inak sa mi zdalo ze ucitelky boli ohladuplnejsie takze ma to aj svoje vyhody 😉 dakujem za gratulaciu 🙂
@deniskateniska Dakujem...ja budem chodit do skoly pokial budem vladat a budem sa nato citit..ale ukoncit skolu by som chcela tento rok zo spoluziakmi tak hadam mi to vydá...Dakujem..🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
uuuuf a zasa 😖