Mám 19, priateľka 18 a čakáme dieťa, o ktoré sa nedokážeme postarať

patrikpatrikpatrik
10. mar 2021

Zdravím Mamičky a dámy viem že je to dost citlivá téma a ja sa priznám som už v koncoch mám 19 rokov moja priatelka má 18 dnes bola na vyšetrení kedže sa jej dlhú dobu nespustila menštruacia a mala výkyvy nálad. Tušili sme že je tehotná a robila si aj testy ktoré jej ukázali že nieje . Pred hodinou som sa dozvedel že už je v 15 tom týždni a už sa nedá plod vybrať . Mám našetrené niake úspory ale nevieme čo dalej kedže niesme na dieta pripravený a nemáme sa ani ako o dieta postarať som ešte študent a aj moja priatelka študuje tak sa chcem spýtať čo by ste mi poradili prosím nezačnite mi nadávať že som hrozný človek ani pod. Naozaj sa o dieta este postarat nedokáždeme dakujem za všetky rady

lolarose2
10. mar 2021

Možno ho môžete po narodení nechať adoptovať alebo dať do detského domova

sissy27
10. mar 2021

@patrikpatrikpatrik nuž keď nepracujete a nemáte príjem, tak poprosiť rodičov o pomoc.
Existuje aj možnosť dať dieťa na adopciu, ale nie je sranda dieťa vynosiť, porodiť a nemať k nemu žiadny vzťah a vedieť sa ho len tak bez výčitiek v pohode vzdať.
Už nie ste úplne deti, takže ty si hľadaj prácu, partnerka tiež nebude tri roky sedieť doma, ale zamestná sa skôr, dovtedy vám snáď rodičia pomôžu ako to už býva.

1aduliatko1
10. mar 2021

sadnúť si s rodičmi vás oboch, povedať im čo je vo veci, či sú ochotní vám pomôcť. ty si musíš nájsť prácu...

maximilie
10. mar 2021

@patrikpatrikpatrik
V 15tom týždni jej neukazal.test ze je tehotná?
Dieta sa nevyberá, ale vykonava sa interupcia- potrat
A naozaj su lekári ktorí poctivo ordinuju od 7:00?
Lebo väčšina lekárov ešte len začína o 9.
Tak to muselo byt rýchle vyšetrenie ked uz o 8 bola vysetrena
Nudíš sa?
Zas sa niekto bude zabávať v office na odpovediach?

diaalex
10. mar 2021

Dobrá sranda, ms nemá 3 mesiace a je kludna a aj ty 😁

juliet86
10. mar 2021

poradna alexis tam ti pomozu ozvi sa im

katkamatka7
10. mar 2021

@maximilie Prepáč, trošku sa ho zastanem s tým časom. Moja gynekologička má ambulanciu už od šiestej ráno. Je tam sestrička na odber krvi. Od siedmej je už aj doktorka, berie ženy dnu má vyšetrenia. Inak k téme autora, je to veľmi vážna situácia, poradili Ti aj v Tvojom nasledujúcom príspevku. Sú tam dobre rady, len by som ich opakovala. Držím vám palce, aby ste to zvládli.

maximilie
10. mar 2021

@katkamatka7 to beriem, ale ze im neukázal test?

No každopádne nebudete prví ani poslední, ktorí takto nečakane skoro sa stali rodičmi. Zvladli to všetci, zvládnete to aj vy. V 15t uz vám nikto babatko nevyberie.
Teraz sa to možno zdá ako tragédia, koniec, neriešiteľné situacia, ...ale zas ved je to paráda mat 30 a 10r dieta 😄 budete mladi rodicia. V 40tke stále plní života a dieta uz bude dospele, samostatne a vy ešte dlhy zivot pred sebou.

katkamatka7
10. mar 2021

@maximilie To že im,,neukázal test" radšej nekomentujem .

hopsadobrandejsa
10. mar 2021

Nie si prvy ani posledny. Bratrancovi sa toto tiez stalo ked mal 19 a zvladli to. Doteraz su so zenou spolu a maju krasne manzelstvo.

Naozaj mozes mat pocit, ze to nezvladnete, ale rodicovsky pud je naozaj silna vec. To pochopis ked sa Vam dieta narodi.

Necaka Vas lahka debata s rodicmi, hlavne tvoju priatelku zrejme, ale ver mi, ze ani jeden z Vasich rodicov si nebude priat aby ste sa dietata vzdali ci nebodaj dali na adopciu. To si radsej pojdu ruky nohy dolamat nez aby nechali vnuca ist na adopciu.

Nie je to jednoduche rozhodnutie, ale na nejaky cas sa vzdaj skoly a hladaj si pracu. Postav sa k tomu zodpovedne.

lolarose2
10. mar 2021

@hopsadobrandejsa presne a to už sa toho dietata nevieš vzdat

nikpa
10. mar 2021

@patrikpatrikpatrik ja by som sa skusila poradiť aj s rodičmi. Toto je vec ktorá ovplyvni cely váš život a hlavne život toho nevinneho tvora. Niekedy veci nie sú az take zlé ako sa na prvý pohľad zdajú. Držím vam place.

malva123
10. mar 2021

Mydlim,ze sa deticky bavia namiesto ucenia...

janage
10. mar 2021

@patrikpatrikpatrik kontaktuj alexisporadna poradia, aké máte možnosti, pomôžu
https://www.alexisporadna.sk/

janage
10. mar 2021

@katkamatka7 ja mám napr. tiež gynekológa co robi od 5.00. Včera som bola na kontrolu a už o 6.05 vybavená. Nemusíš v práci priepustku riešiť, za mňa super.

martul
10. mar 2021

@maximilie moja doktorka od 6.30, predstav si, idem ráno na vyšetrenie a o 8.00 som už v práci, nepotrebujem ani papier

tifi2324
10. mar 2021

@maximilie môj doktor ordinuje už od 6 takže v pohode môže aj iný 😉 a väčšina začína o 8

nykkushka
10. mar 2021

Na to, čo bude ak náhodou tvoja frajerka otehotnie ste mali obaja myslieť pred tým, ako ste sa na seba vrhli a mali sex 🤷‍♀️😡🤦‍♀️.
Nerozumiem takémuto správaniu a nezodpovednosti.
Ja taktiež sexujem od 19 ale vždy som si dávala pozor. Jednoduché, pelešiť sa ako kralici a potom vyplakavat alebo ísť na potrat 🤦‍♀️.
A kľudne mi tu môžete nadavat, ale je to mega nezodpovedné aj keď su obaja dospelí. Obaja študenti, bez zárobku, bez bývania... 🤦‍♀️

patrikpatrikpatrik
autor
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jankapepe
10. mar 2021

@patrikpatrikpatrik ak sa nedokážete o dieťa postarať nemáte mať sex.
Máš 19 tak hop šup do práce! Priateľka môže kľudne ešte 6 mesiacov na brigádu, prípadne sa reálne zamestnať, spraví si aspoň základ pre materskú.
Ako sorry obaja ste dospelí a neviete si poradiť??

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
belllinka
10. mar 2021

@malva123 Keby sa chceli detičky baviť, tak napíšu zaujímavejšiu a pikantnejšiu tému, na toto žiadne zábavné odpovede nebudú

any_soj
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
banderaska29
10. mar 2021

@any_soj nechceš ešte priložiť nejaký link na video, "pani doktorka" ? ty si jedna z tých expertiek, ktoré tak zdeptajú človeka s týmito premudrelými rečami, že má väčšie trápenie z týchto zbytočných kecov ako zo situácie, ktorá mu v živote nastala.
prosím Ťa, chlapec tu nepíše o potrate ani slovo. tak chod si zobrať do ruky bibliu a pomodli sa radšej, aby to všetko, čo je pred nimi ustáli a nie tu vypisovať tieto bludy.

any_soj
10. mar 2021

@banderaska29 veď práve, že nepíše. Preto sa to volá eufemizmus - vybrať plod. Myslím, že trochu priamosti a pravdivosti by nám nezaškodilo.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzuliennka1
10. mar 2021

@beata_k aky popis?? nazvat veci pravym menom - teda interupcia? mali si davat pozor, a ratat s tym, ze ked maju sex, moze ona ostat tehotna, teraz tu plackat a lamentovat, ze “plod sa uz neda vybrat, lebo je uz v 15tom tyzdni” im nijak nepomoze.... a ze na to prisli az v 15tom tyzdni, je podla mna totalny nezmysel aj tak... zas sa tu niekto nudi

katarina161
10. mar 2021

Pobehajte úrady na čo mate nárok... Na aké príspevky, financie...

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre