Ahojte. Chcela by som sa spytat, ako zvladali vase polovicky tehotenske nevolnosti? Pomahali vam doma? Nechali vas oddychovat? Prebrali pracu na seba? Moj priatel sa zatial stara sam o domacnost aj o dceru, nakolko ja som odpisana....ale je mi to strasne luto, ze som takato nemohuca 😢 urcite je to aj tehu hormonmi, ale vcera som si aj poplakala, ze sa dcere vobec nevenujem. Alebo poradte prosim ako to zvladnut. Je mi nevolno, som neskutocne slaba a mam zavrate. Snazim sa pit aspon vodu, ale niekedy neudrzim ani to. Priatel mi uz povedal, ze ma necha aj odist do nemocnice, len aby mi pomohli... uvidim co na poradni. Bojim sa, ze ked mi bude zle az do porodu, prasknu mu nervy a prestane ho to bavit...ale rozumiem mu, je toho velmi vela a ja nerobim fakt nic 😭 ako to zvladnut, kde nabrat silu?
Mal pravdaze, pomahal s malym, domacnost sme udrziavali udrzatelne, ziadne tip top riadenie, obedy sli len rychlovky, mala som aj 8dni po sebe bez jedla ... po 15tt tomu utlo, takze hlavne nadej, zmierenie sa s tym a trpezlivost, na pitie skus fatru, colu a ja som dokazala vypit hlavne doobedia mlieko, pomahali prechadzky i ked som nevladala, chlapi ma donutili a bolo to vzdy potom lepsie, ak mate zahradu skus lezat radsej vonku (spravit si tam lezovisko)
Ahoj, myslím že tvoj muž musí mať pochopenie pre tehotenské nevoľnosti ja čakám 4 babetko a dnes som fakt odpísana. Mám zimnicu, hnačku je mi zle od žalúdka...v byte výbuch. Tak to proste chodí v tehotenstve neboj nic
@dominikac321 Mame dom, takze sa stara kompletne o interier aj exterier, plus vsetky povinnosti spojene s dcerou. K tomu este zvykne pomahat aj mne bud urobit pitie alebo dat nieco, co by som teoreticky zvladna zjest. Perie, zehli, vari, upratuje....proste komplet. Uvedomujem si, ze je toho vela
Moj nemal pochopenie pre moje nevoľnosti a moj stav. Bolo mi cele dni zle, na odpadnutie, nevolno od zaludka, nevládala som nič. Doma s 2rocnym dietatom. A každý deň výčitky prečo nie je upratané, povysavane, oprate a pod. Darmo som mu vysvetľovala ako mi je. Prečo sa to deje. Hovoril mi, ze to je len výhovorka a celé dni nic nerobím len ležím na gauči.... doteraz (uz viac ako pol roka) vedieme neustále hádky ohladne upratovania. Ale začína si zvykať a minule domonca upratal sam bez toho aby som ho 10x o to prosila. Tak dúfam, ze svitá na lepsie časy 🙂 ja nevidím dovod prečo by mala robiť veci v domácnosti len zena. Ano, ja som to všetko robila lebo som sa nudila a chcela som aby po prichode z práce travil viac casu s dieťaťom. A naivne som ocakavala, ze ked sa mi nebude dať, preberie to on. Ale kdeže.... nemaj výčitky ze sa muz musí starať. Predsa aj on zije doma a ma dieťa!
Ked ta ma rad, neprestane ho to bavit.
Ja som zvracala posledny krat na porodnom stole, od 5tt kazdy den. Do konca 6.mesiaca som bola len doma, alebo v nemocnici na infuzkach a liekoch. Nebola som nikde za ten cas, ani raz v obchode nic. Nie preto, ze som fajnova, ale vazila som po tyzdni zvracania 40kg, nohy ako z koncetraku a nedokazala som ani sediet.
Moj manzel za cely ten cas ani raz nedal najavo “uz mam dost, lezie mi to na nervy”. Praveze naopak, bol strasne nestastny, ze mi nema ako pomoct, aby to rychlejsie preslo.
@aknamorka22 a to si s nim este ostala, ano?
Samozrejme ze ano,ved predsa "v dobrom i zlom"...nevolnosti za par tyzdnov ustupia.
Neviem preco by si mala mat vycitky...je ti zle, tak musis lezat. Viem, ze sa hovori ze tehotenstvo nie je choroba, ale ked su komplikacie...
Aj on je rodič, takze je to normálne. Úplne ti rozumiem, tiež som sa cítili istú dobu “nepoužitelná”, ale to prejde po čase, neboj !
@dominikac321 nuž, co som si vybrala to mam 🙂 môj muz ro robi vždy ked mi niečo je. On nikdy nebyva chory a nevie aky je to pocit. Nie je naučený starať sa o druhých (jedináčik) tak sa to teraz všetko musí učiť a to nejde ľahko. A ja sa pomaly učím nerobiť všetko pre druhých a myslieť aj na seba. Proste protiklady sa v našom prípade priťahujú. A poznam veľa žien co si myslia, ze musia vsetko doma a okolo detí robiť same. Lebo chudáčik muz predsa chodí do roboty. A potom im ide z toho prepnut. Aj ja so minule išla večer do mesta po roku a mala som výčitky, ze som nechala muza s deckom :D aj prvý rok po narodení dietata som mala stále v hlave, ze vsetko musím len ja robiť. Ide to ťažko oducit sa od veci co ti spoločnosť a ľudia od decka davali do hlavy 🙂
Ked ti je takto nevoľno určite choj za doktorom nech ideš do nemocnice na dake infúzie ktoré ta preberú,v takomto stave fungovať nemôžeš. Dcérku ak môžu nech aj starý rodicia postrázia aby si muž mohol oddýchnuť. A je veľmi dobre ze to zvláda ,nemaj výčitky nemáš to trvalé a aspoň vieš zw sa naňho môžeš spoľahnúť 🙂 nie každá má také šťastie...mala som podobne v tehotenstve bola som totálne mimo niečo vyše mesiaca kým ma v nemocnici nedali dokopy a zvládal to bravúrne...zdravie je prvoradé, držím palce🙂
Pozor na to, ak už neudržia v sebe ani vodu, povedz to určite svojmu gynekológovi. Vo mne tiež ani voda neostala a skončila som kvôli tomu v nemocnici, aby ti nehrozila dehydratácia plodu, kedže pri zvracaní treba veľa piť. No a muž pomáhal a robil skoro úplne všetko, pretože pri druhom tehotenstve som mala rizikové a mala som ležať cely čas kvôli krčku. Nie je prvý a ani posledný, ktorý prevezme celu starostlivosť. Potom po narodeni bábätka sa zase role vymenia
Nikdy to nevedel pochopiť a ani jeho rodina, oni to nemali jakto že to mám ja? A že si vymýšľam, aj grcanie som asi potom fingovala :/ a pri druhej to bolo ešte horšie tie nevoľnosti ale to už trochu ustat musel
Aj moj si pri prvom tehotenstve myslel, ze len simulujem a ulievam sa od svojich “povinnosti”…potom som potratila a 2,5r sa nam nedarilo. Teraz som znovu tehotna a boli 3 tyzdne, ked som nic nedokazala a tiez som mala taky blby pocit, ze nevarim, neupratujem, nehybem sa, proste cely den na gauci a v strasnych nevolnostiach…ale tentoraz mi nedal vobec nic najavo, polutoval ma, dal mi najavo, ze mam proste oddychovat a nic nerobit. Nieze by upratal alebo navaril…ale co uz. Aspon, ze v praci dost maka a aj okolo domu.
Dakujem zeny za podporu, nie som zvyknuta, ze moju pracu robi niekto iny a ja som takato na nic 😒 ale zdravie je prvorade, nemozem takto normalne fungovat
@alexandra2468
Mas uzasneho muza! Ten, kto zostal takyto nevladny pochopi, aka je to neskutocna pomoc a zaroven bezmocnost, ked naozaj nic nedokazes.
Podľa mňa to pod vplyvom hormónov berieš čiernejšie ako to v skutočnosti je. Tiež som mala blbé pocity aká som neschopná a ako kvôli mne nikam nechodíme ale viem že to boli len hormóny. Nevoľnosti v 14tt prešli a už sa dalo normálne fungovať. Ak ťa má rád, čo predpokladám že áno, tak s tým problém mať nebude. Veď je to aj jeho dieťa a ty za to nemôžeš. Či to pochopí to ťažko povedať. Ani mnohé ženy to tu nechápu a povedia ti že preháňaš lebo tehotenstvo nie je choroba. Kto nezažil tak nevie. Stataj sa teraz hlavne o seba a kašli na bordel. Daj sa do pohody a počkaj si na zlepšenie. Potom budete na to zase dvaja
Moj manzel to.musel zvladnut 3 krat. A zvladol. Aj domacnost, aj deti. Nic ine mu neostavalo. Ja som sa zdarne prevracala az na porodnu salu pri vsetkych troch tehotenstvach. Jedina, ktoru poznacilo moje tretie tehotenstvo, je najstarsia dcera. Po tom, co si so mnou zazila, deti nechce.
Super, máš super muža, držím palce!
nechápem prečo by mali manželovi prasknúť nervy....a čo bude po pôrode? To vtedy akože máš všetko na krku ty ?
Len vydrzat ja ani neviem ako som zvladala ked som bola tehotna s dcerou a bolo mi zle od rana do vecera az do 4 mesiaca a to som mala doma uz 3 skolopovinne deti jest som mohla len chlieb so salamou nic ine takze som za cele tehotenstvo pribrala len 5kg vela ludi to na mne ani nevidelo manzel pomahal ako sa dalo ale robil 12 denbe ja som musela fungovat takze to bolo obcas sranda
Mal pochopenie a robil vsetko doma, ja som niekedy mala problem aj odpovedat ako mi bolo zle. Myslim ze bol rad ze musi len pomahat a nemusi to vsetko aj prezivat ako ja. Neviem v kolkom si tt ale po 3 mesiacoch vacsinou tie nevolnosti ustupia. Ja som sice prve tehotenstvo mala cele otrasne ale po tych 3-4 mesiacoch to uz bolo take znesitelnejsie. A v druhom po 3 mesiacoch som ani nevedela ze som tehotna. Drzim palce😊
Neboj sa určite ho neprestanes baviť kvôli tomu, že ti je nevoľno. Podľa toho, čo píšeš, máš skvelého manžela s dobrým srdcom. Tieto tvoje nálady a obavy určite majú na svedomí z veľkej časti hormóny.. a zle ti nebude do nekonečná. Mne bolo do 4. Mesiaca extrémne zle , ale potom to prešlo. Do vtedy som strávila v podstate pri záchodovej mise...
@selest
Som aktualne v 10tt, ale mne je tak zle, ze sa nevladzem ani osprchovat. Je mi z toho smutno, do placu, mam zavrate a zaroven ma napina, som proste bezmocna a ani neviem co by som z toho zufalstva mala urobit. Dakujem velmi pekne za povzbudive slova, citim sa naozaj hrozne.
Tak sa snim o tom porozpravaj. Povedz mu ako sa citis . Podakuj ze je aky je. Ked nevladzes tak nevladzes. Zbytocne si robis starosti prid sem az ked bude mat problem on 🤣
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
no len to prezit tu neni co radit, na tehotenske nevolnosti zrejme nic nepomaha len cas a ich ustup...
ale nerozumiem celkom tvojim stavom, to su hormony? coho je vela, ze sa stara o dieta? poprace a zabezpeci jedlo?....