Mali ste svadbu po zistení tehotenstva?

24. máj 2021

Ahojte, mali ste svadbu keď ste zistili že ste tehotné ? Moja mamina si mysli že nemôžem byť “slobodná” matka, pritom ja sa ešte vydávať nechcem.

ella_price
24. máj 2021

Dnes je úplne normálne keď má žena dieťa, počká kým je trochu staršie a je taktiež súčasťou svadby.
Sama musíš vedieť čo chceš a na čo sa cítiš a mama ťa nemôže k ničomu donútiť.

raszuz
24. máj 2021

Nie, keď sme sa brali, malý mal 4 roky a malá rok 🙂

petrisa213
24. máj 2021

Ja som mala svadbu až keď mali deti 3 a 2 roky. Tehotná som sa nechcela vydávať. Asi by som si to tak neuzila. Naši v tom chvalabohu nevideli žiadnu tragédiu.

1medvedik1
24. máj 2021

Ja čakám bábo a nemáme v pláne sa brať. Budeme sa keď bude väčšie. Staviame teraz domček, sústredíme sa na bábo, ja musím veľa oddychovať a mať Kľudový režim lebo boli nejaké problémy.. Takže ja si neviem predstaviť že by som ešte riešila svadbu - stresy, nervy.. A navyše teraz, keď ani neviem už aké opatrenia a čo všetko platí neplatí.. Radšej počkáme 2,3,4,5 rokov a bude všetko v kľude.

nafka0483
24. máj 2021

Nemala, babo sme splodili v manzelstve. Poznam ludi co rychlo rychlo svadba aj takych co sa brali az ked bolo babo vacsie.

Mna osobne zaraza, ze na dieta sa citis a na svadbu nie, nepasuje to do mojho hodnotoveho rebricka, ale ak do tvojho a partnerovho ano, tak sa riadte sebou s nie inymi.

adus5656
24. máj 2021

Tak isto čakáme bábo a nemali sme svadbu. Nikto z toho nerobí tragédiu. Plus staviame domček a môj rozbehu je firmu cize by to bolo moc náročné. Dohodli sme sa že malá bude mať priezvisko po ockovi. A zobrať sa chceme potom na úrade zatiaľ. Myslím si že teraz je mnoho párov čo svadbu nemajú a majú bábo.

elisa_stella
24. máj 2021

Áno, vydávala som sa v 5. mesiaci. Ale bola to skôr mužova iniciatíva, pre mňa bolo prioritné tehotenstvo a bábo. Každopádne, mamina, nech Vás nechá, aby ste sa zariadili po svojom.
My sme sa brali kvôli malej - manžel chcel, aby mala jeho meno a aby sa narodila do manželstva.

surama
24. máj 2021

S partnerom spolu planujete dalej zit ci nie? Lebo slobodna matka znamena, ked ostanes sama s dietatom, nie, ze zijes s partnerom len proste nie ste manzelia. Inak, ked nechces svadbu, tak preco? Financie, problemy s partnerom, atd? Nemusis odpovedat, viem, ze je to osobne, len som sa nad tym tak zamyslela, ze preco niekto chce mat dieta, ale svadbu nie. Vidim to teraz na vela paroch a akosi tomu nerozumiem...Podla mna je dieta vacsi zavazok...

tami2014
24. máj 2021

My sme sa brali, ked mali deti 6 a 4 r a tretie bolo na ceste.

littlebubble
24. máj 2021

Ja to trošku nechápem 🤷.Nie je dieťa väčší záväzok ako svadba? Už to tu bolo spomenuté.

Chápem ak dvaja ludia netvoria pár a nejak sa zadarilo, ale inak tomu nerozumiem :D

autor
24. máj 2021

Dieťa nebolo plánované, ale samozrejme keď sa “zadarilo” tak sa postaráme 🙂 a na svadbu sa hlavne necítim za to, že som ešte dosť mladá a nepríde mi rozumné teraz rýchlo rýchlo riešiť svadbu len kvôli “papierom”. Samozrejme sa riadim hlavne sama sebou, ale je to dosť otravne každý keď počúvať ako by som mala mať svadbu. Možno to aj za to tak berie, lebo obidve moje sestry sa tiež vydávali tehotné, akurát mali o dosť viacej rokov 🙂

lucianne
24. máj 2021

My sme mali svadbu keď mala malá 3 roky. Kvôli tehu by sme určite svadbu nerobili keďže sme si ju chceli užiť.

littlebubble
24. máj 2021

Aha takže bábo nebolo plánované 🙂.Tak v takom prípade radšej počkaj ak ešte neviete či spolu v budúcnosti chcete ostať.

vevesh
24. máj 2021

Toto je take dost typicke slovenske. V sirokom dalekom okoli som sa jedina vydavala, lebo "som nemusela", ale chcela a teda dieta bolo planovane a uskutocnene az pocas manzelstva. A kazdy sa pytal, ci sa musime vziat🙄🙄🙄🙄toto je take neobvykle, najst si najorv partnera, vybudovat zazemie a az potom pracovat na potomkoch. Vydavat sa nemusis, je to vasa vec, ale uprimne nechapem to.......a potom sa zeny divia, ze si ich partner nechce vziat neskor. No preco asi, ked uz vsetko dostal pred svadbou. Toto je len moj vykrik do tmy....🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

777januska777
24. máj 2021

Autorka vieš o tom, ze svadba tvoj život moc nezmení, ale dieta ho zmení úplne od základov? Svadba ako vravíš, je len právny záväzok, aby si bola napriklad ked budeš na materskej chránená, keďže nebudeš v práci?

mirkaferko
24. máj 2021

Ja som sa vydávala v 5.mesiaci, ale nie kvôli tehotenstvu, ale preto, že svadba bola naplánovaná už rok. Len sa nám medzitým zadarilo. Kvôli tehotenstvu by som sa nevydávala. Inak nás presviedčali, aby sme svadbu posunuli, aby nebolo vidieť, že som tehu 🙈

nafka0483
24. máj 2021

@777januska777 Ako bude mnazelstvom chranena kedze nebude v praci? Nerozumiem ako to spolu suvisi?

number19
24. máj 2021

U nas tiez najprv svadba, dieta prislo az o 3 roky (takto sme to planovali), ked sme mali vsetky potrebne veci poriesene.
Myslim ze dieta je podstatne vacsi zavazok ako vydaj. Preto ak zena caka dieta nevidim problem v tom sa zobrat. Ved sa nemusi robit obrovske teatro.
Jediny dovod nevydat sa ak uz je zena tehotna, je ak si jeden z partnerov nie je tym vztahom isty, podla mna. Ale potom je fakt smola, ze sa do takeho vztahu narodi dieta.

matkahelka
24. máj 2021

pre mna je nepochopitelne, citit sa na dieta, ale necitit sa na svadbu. ved dieta je zavazok dozivotny, svadba sa da zrusit hodinovym sudom. ja by som dieta nikdy neporodila len partnerovi, ale manzelovi. pre mna je scestne nazyvat otca svojho dietata priatelom. a trebars ja mam vo svojom okoli 2 zeny, ktore sa s bruskom vydavat nechceli, tak ze sa vezmu, az ked dieta podrastie. decka su uz skolaci a doteraz nie su vydate, lebo si ich chlapi nechcu vziat. oni by sa vydat chceli, chlapi si za tie roky zvykli a neplanuju to menit.

trema
24. máj 2021

Cele je to nejake opacne, na svadbu si este dost mlada, ale dieta v pohode? A svadba nie je len kvoli "papierom"

777januska777
24. máj 2021

@nafka0483 napriklad chlap keď v tej dobe nadobudne akýkoľvek majetok bude aj jej a tak isto je tu výživné na manželku ci exmanzelku. A nakoniec aj vdovske.

nafka0483
24. máj 2021

@777januska777 To ano, len ako to suvisi s tym ci bude pracovat alebo nie? Ja viem ake su vyhody manzelstva, len ty si to napisala tak, akoby jej mnazelstvo poskytlo nejake ine vyhody kedze nebude pracovat. Ale to co manzelstvom "ziska" sa nerozlisuje podla toho ci pracuje ci nie, takze to mi tam nepasovalo.

gbgb
24. máj 2021

Nie. A uz mame deti 2. Moj osobny nazor, ze manzelstvo je dobre iba koli vdovskému dochodku,keby umrel jeden z partnerov. Inak to nema velky vyznam... Ale pripadny rozvod zneuvazeneho manzelstva vie narobit sarapatu.

nevenka
24. máj 2021

@vevesh nie je to vykrik do tmy. Aj ja som taka. Ale my sme strasne dlho spolu "chodili", tak uz svadba savtak ocakavala. Ale aj sestra a sesternica sa vydavali, lebo chceli, az potom riesili spolocne byvanie, hypoteku, deti. Teraz je to volajako naopak. Vzdy som to mala nastavene takto a nemam este ani zdaleka dochodkovy vek...😁 Ale potom tu je kopa diskusii, mame 2,3 deti a nechce si ma vziat a co s byvanim a tak...podla mna, deti su ovela vacsi zavazok a v tom manzelstve maju aj iny "status", aj ta manzelka po pripadnom rozvode. Alebo ked sa muz dostane do nemocnice, tak druzke nic nepovedia atd...ani opacne.

lllenuli
24. máj 2021

Ja som otehotnela ako 20-ročná 🙂 v tom čase sme už boli rok zasnúbení...ale chceli sme, aby sa bábätko narodilo do manželstva a aby sme mali všetci rovnaké meno, tak som sa v 6. mesiaci vydávala, už ako 21-ročná...a bolo to skvelé, svadbu som sme si neskutočne užili ❤️ už budeme oslavovať 5. výročie 😊 a reči typu “vydávala sa lebo musela” si k srdcu neberiem, my sme vedeli, že sa chceme vziať, ako 19 a 20 roční sme sa zasnúbili, svadba bola plánovaná neskôr, nakoľko sme boli obaja študenti, ale som veľmi šťastná, že som sa vydala a mala dcérku v takom veku, nič by som nemenila 😊

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
surama
24. máj 2021

Nespominas ci pracujete alebo ci priatel pracuje, kde budete byvat, ako si planujete zariadit buducnost atd... to nie je len o tom, ze dieta bolo neplanovane, tak nejak sa postarame. Uplne sa vam zmeni zivot, dieta stoji vela penazi, vela casu, nervov...ak ostanete byvat u rodicov, tak aj im uplne zmenite zivot a ovplyvnite zivot..je prirodzene, ze rodicia chcu, aby sa ich deti mali dobre, aby boli zabezpecene, mali dobreho partnera atd... a ako by som to napisala... je ine, ak sa niekto planuje zobrat z lasky a kym planuju svadbu, tak zena otehotnie...ale ti ludia spolu aj tak chceli byt, takze ich vztah to len posilni a nijak neohrozi, lebo oni boli tak ci tak rozhodnuti ostat spolu...ale ked mladucky parik zrazu neplanovane caka dieta a este sa ani nevezmu, tak, ten vztah caka brutalna skuska, lebo este nie su v tej faze, ked sa maju posunut dalej. Nehovoriac o tom, ze tak, ako ti tu uz pisali baby, tak ked ste manzelia, tak sa uplne ina riesia financne veci...ako priatelka nemas narok na nic

rachelkk
24. máj 2021

Ja som bola rok zasnúbená . Zásnuby boli krásne potom som otehotnela a chceli sme stihnúť svadbu predtým než sa bábo narodí . Takže som bola tehotná nevesta a neľutujem . 😊

nafka0483
24. máj 2021

@lllenuli Ja si myslim, ze je rozdiel (aspon ja to vnimam inak), ked padlo rozhodnutie vziat sa este skor, boli ste zasnubeni, vedeli ste, ze planujete svadbu. Do toho prislo babo skor, cize len ste to trosku urychlili.

A je velky rozdiel situacia, kedy dvaja o svadbe neuvazuju, ale pride do toho babo, tak sa ber LEN preto. Keby babo nebolo, tak by svadbu neplanovali, mozno by ju zacali planovat neskor a mozno vobec, mozno by sa rozisli. Cize mat svadbu len preto, ze je zena tehotna, pricom inak by o nej vobec neuvazovali je ine...

777januska777
24. máj 2021

@nafka0483 takze zle sme sa pochopili. Btw. Pre mňa osobne je toto nepochopiteľné, ze sa žena boji vydať, chápem ak je finančne zabezpečená, má svoj byt, bude pracovať počas materskej a podobne, vtedy žena väčšinou financne neutrpi, ale ak žena nema vlastne bývanie, počas materskej neplánuje pracovať a bude finančné zavisla na partnerovi a plus ešte mu dá aj jeho priezvisko a taka baba sa neplánuje vydávať, tak to teda nepochopím asi nikdy, za mňa je to osobne jej velka hlúposť.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre