Kedy ste zamestnávateľovi oznámili tehotenstvo?

katushka238
25. mar 2024

Žienky chcem sa Vás opýtať hlavne tie čo pracujete alebo ste pracovali v obchode Tesco a podobne......Kedy ste zamestnávateľovi oznámili tehotenstvo? A dá mi doktor potvrdenie o tehotenstve aj skôr ako o dva mesiace. Týždeň mi mešká menzes a mám pozitìvny test. V práci sa väčšinou naťahujem s ťažkými vecami vykladám ovocie ,zeleninu......na pekárni tiež aj do mraziaka sa s ťažkými krabicami naťahujem. Bojìm sa aby som o bábätko neprišla.

domi2425
25. mar 2024

@katushka238 ja som oznamila az ked som mala potvrdenie + tehotensku knizku, to bolo v 12-13.tt a skor by som ani neoznamovala.. ak sa bojis tak jedine sa dat na PN, pokial neoznamis tehotenstvo oficialne tak nie si v ochrannej lehote - teda mozes dostat vypoved

mogaa
25. mar 2024

@katushka238 musíš mať oficiálne potvrdenie že si tehotná, nestačí pozitívny tehu test

katushka238
autor
25. mar 2024

@mogaa to viem že pozitìvny tehu test nestačì,ten ani nemienim zamestnávateľovi ukazovať🫢😀pýtam sa že či mi dá lekár gynekológ potvrdenie aj skôr ako o mesiac,dva?Ale asi nie,však?

evelyn246246
25. mar 2024

@katushka238 da sa... ja som bola este len na zaciatku tehotenstva ..cca 4 tyzden, ukazal mi to test a doktor to potvrdil z krvi ..hned mi vystavil tehotensku knizku...nebol problem..

mogaa
25. mar 2024

@katushka238 doktor ti musí dať potvrdenie a to ti nedá na základe tehu testu.....záleží na ňom kedy to potvrdenie dá, niektorý ti ho môže dať akonáhle sa potvrdí tehotenstvo z krvi, iný ti dá až tehotenskú knižku po pár týždňoch....

ada85
25. mar 2024

Išla by som za svojím gyn. a vysvetlila svoju situáciu

domcavesel
25. mar 2024

Ja som oznámila keď mi dal knižku, to bolo v 10tt 😊 ale mám úplne iný druh práce, byť tebou snažím sa oznámiť čím skor

colsami
25. mar 2024

Ja som oznamovala hned po teste (ale moja bola rizikova praca aj s rtg takze len medzi recou sefovi) a knizku som automaticky dostala pri prvej kontrole v 8tt, niektori Dr ju davaju hned, niektori neskor.

gvenduska
27. mar 2024

Vedúcej som to povedala v 2 mesiaci kolegom som chcela neskôr ale nevydalo

nelendelina
29. mar 2024

Ja som to povedala hneď ako mi vyšiel test prijali to dobre ešte stále pracujem vyhoveli že nedvíham nič tažke a som v piatom mesiaci a robím ešte stále ešte že mám dobrých kolegov

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre