Žienky chcem sa Vás opýtať hlavne tie čo pracujete alebo ste pracovali v obchode Tesco a podobne......Kedy ste zamestnávateľovi oznámili tehotenstvo? A dá mi doktor potvrdenie o tehotenstve aj skôr ako o dva mesiace. Týždeň mi mešká menzes a mám pozitìvny test. V práci sa väčšinou naťahujem s ťažkými vecami vykladám ovocie ,zeleninu......na pekárni tiež aj do mraziaka sa s ťažkými krabicami naťahujem. Bojìm sa aby som o bábätko neprišla.
@katushka238 musíš mať oficiálne potvrdenie že si tehotná, nestačí pozitívny tehu test
@mogaa to viem že pozitìvny tehu test nestačì,ten ani nemienim zamestnávateľovi ukazovať🫢😀pýtam sa že či mi dá lekár gynekológ potvrdenie aj skôr ako o mesiac,dva?Ale asi nie,však?
@katushka238 da sa... ja som bola este len na zaciatku tehotenstva ..cca 4 tyzden, ukazal mi to test a doktor to potvrdil z krvi ..hned mi vystavil tehotensku knizku...nebol problem..
@katushka238 doktor ti musí dať potvrdenie a to ti nedá na základe tehu testu.....záleží na ňom kedy to potvrdenie dá, niektorý ti ho môže dať akonáhle sa potvrdí tehotenstvo z krvi, iný ti dá až tehotenskú knižku po pár týždňoch....
Išla by som za svojím gyn. a vysvetlila svoju situáciu
Ja som oznámila keď mi dal knižku, to bolo v 10tt 😊 ale mám úplne iný druh práce, byť tebou snažím sa oznámiť čím skor
Ja som oznamovala hned po teste (ale moja bola rizikova praca aj s rtg takze len medzi recou sefovi) a knizku som automaticky dostala pri prvej kontrole v 8tt, niektori Dr ju davaju hned, niektori neskor.
Vedúcej som to povedala v 2 mesiaci kolegom som chcela neskôr ale nevydalo
Ja som to povedala hneď ako mi vyšiel test prijali to dobre ešte stále pracujem vyhoveli že nedvíham nič tažke a som v piatom mesiaci a robím ešte stále ešte že mám dobrých kolegov
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@katushka238 ja som oznamila az ked som mala potvrdenie + tehotensku knizku, to bolo v 12-13.tt a skor by som ani neoznamovala.. ak sa bojis tak jedine sa dat na PN, pokial neoznamis tehotenstvo oficialne tak nie si v ochrannej lehote - teda mozes dostat vypoved