Kedy ste oznamovali tehotenstvo rodine?

7. nov 2023

My sme ešte neoznamili a to som 12+ 6tt, čakali sme na veľky usg, ktorý mám zajtra. Včera som ale tu postrehla diskusiu, kde sa autorka pýtala, či by ste oznámili po samotnom sone na veľkom usg (prvotrimestrálny skrining) alebo až po výsledkoch krvi. Ja som to tak neriešila, myslela som, že výsledky budú o 2-3 dni, ale aj mne povedali dnes keď som tam volala, že najskôr o týždeň. No od včera mi to vrta v hlave, či sa sústrediť na výsledky zo samotného sona alebo či čakať aj na krv (keďže to často vraj vychádza pozitívne.

Ďakujem za komentáre.

cimage
7. nov 2023

Je to na vas, niekto oznami hned ako zisti a niekto to oddaluje. My sme prve dieta oznamili v 20tt, ale to sme zili v zahranici a ked sme dosli na vianoce, tak sme mali prekvapenie. Inak by to ani nezistili, lebo to nebolo vidiet na mne. Druhe vedeli viacmenej hned, lebo som nechcela kavu a to ja milujem kavu, len mi z nejnbolo zle. A tretie prezradili deti asi v 12-13tt. Dovtedy mali zakaz 😁

ivkav5
7. nov 2023

Autorka včerajšej témy som ja 😅 a áno, nevieme stále, čo robiť, či čakať alebo povedať 🙈 prepáč, že som mojou diskusiou vyvolala v tebe pochybnosti 🙏

autor
7. nov 2023

@cimage ďakujem pekne 🙂
My by sme to do vianoc už nevydržali 😁 ale bolo by to veľmi pekné. A preeesne? kávu nepijem ani ja vôbec od začiatku a to som jej veľký milovník.

3petka
7. nov 2023

Prvé tehotenstvo hneď ako som mala prvý ultrazvuk so srdiečkom. Druhé bolo komplikovanejšie a nechcela som to zarieknuť takze som začala oznamovať až po 16-tt keď som mala už aj morfo. Mužovi rodičia vedeli skôr lebo som mala v 10tt ťažkosti a museli nám pomôcť s prvým.

autor
7. nov 2023

@ivkav5 faaakt? Nevadi vobec, veď to je moja chyba že sa tu tak necham ovplyvniť každou diskusiou 😁😁😁

louise
7. nov 2023

Prvé tehotenstvo sme oznámili po 3ťom mesiaci - práve to vychádzalo na Vianoce. Druhé tiež približne tak, nečakali sme dlhšie, keďže žiadne problémy som nemala.

autor
7. nov 2023

@louise na Vianoce je to take pekne 🥰
Ja už vlastne v sobotu začínam oficiálne 4. mesiac, preto neviem, či to už nepovedať.
Ja tiež nemám problémy, akurát som kusok špinila na začiatku a nezistila sa príčina, tak beriem celý čas lieky kvôli tomu. Ale už sa to nezopakovalo a vždy je všetko ok, tak neviem 🙈

januska12323
7. nov 2023

Oznám kedy chceš. Na to nie sú pravidlá.

kkovacovak
7. nov 2023

Hneď lebo som nemohla piť víno 😀 Takže je to jedno. Ako to cítiš. Ale neviem na aké výsledky sa čaká ja som ich mala hneď tak som myslela že to tak funguje všade. Prečo vôbec na niečo také čakáš veď to dieťa tam máš stále a nie je to nejaký míľnik. Tak či to oznámiš pred alebo po je jedno. Je to tvoja vec.

mamelka
7. nov 2023

Toto je len a len na vás. My sme pri prvej hneď, pri druhej keď som bola v 25tt, pri tretej v 30tt...

autor
7. nov 2023

@mamelka waau klobuk dole, to ste vydržali do 25 a 30tt aj pred rodinou? 🙏

sirka9
7. nov 2023

u nás to bohužiaľ prasklo v 5 týždni, keď ma muž viezol na pohotovosť kvôli krvácaniu. Inak by som to nikomu nepovedala minimálne ešte tri mesiace. ale toto je čisto na konkrétnom človeku. keď to tak cítiš, povieš a ak nie, nepovieš. nikto iný o tom nerozhoduje

any_soj
13. nov 2023

My hneď. A čím viac ťažkých skúseností sme mali, tak tým skôr sme oznámili ďalšie 🙂 Lebo sme sa chceli podeliť o radosť, že máme ďalšie dieťa, bez ohľadu na to, koľko s nami bude. Veľmi nás to učilo žiť v prítomnosti, žiť danú chvíľu v radosti, hoci áno, so strachom, že sa niečo môže stať, lebo veď vždy sa môže pred aj po pôrode, ale nenechať sa tým obrať o radosť.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre