Kedy ste oznámili rodine tehotenstvo, keď ste predtým potratili?

25. okt 2023

Keď som potratila - viackrát, tak vždy rodina vedela o tehotenstve hneď. Pri úspešnom tehotenstve tiež, ale vtedy sa veľa pracovalo okolo domu a musela som ležať, čiže som musela s pravdou von.
Mam dilemu, či to rodine oznámiť ihneď po dostani knizky co je cca 10tt alebo počkať po 12tt prípadne ešte dlhšie. Ako ste to urobili vy?

dominikak4
25. okt 2023

Povedala som normálne hneď, aby som mala s kým o svojom strachu hovoriť (bála som sa, že to dopadne rovnako). Dopadlo to dobre, bez ohľadu na to, že som to povedala skôr. To či dieťa donosíte vôbec nesúvisí s tým, či to rodine poviete alebo nie. Akurát záleží na Vás, či to chcete v prípade neúspechu s rodinou riešiť alebo nie.

anjelicek26
25. okt 2023

Ked nam na konci 13.tyzdna dosli vysledky s genetiky,ze je maly zdravy.

deti95060810
25. okt 2023

neoznamovali sme... nechali sme si to s manž. pre seba...

matullienka
25. okt 2023

Mame, sestre a svokre hneď ale nakoľko obe tehotenstva som mala vysoko rizikové tak hlavne kvôli tomu

dada13288
25. okt 2023

Pri prvom dietati (duhove babo) sa to dozvedeli az po 1 velkom USG. Akurat zacal covid a s nasimi ani s nikym som sa realne nevidela 3 mesiace. Pri druhom som ale musela vyjst uz 8 tt s pravdou von, lebo som krvacala a musela mat klud.

kvetinka1918
25. okt 2023

Povedala by som po 1 skríningu ak bude všetko v poriadku ☺️

pukanec123
25. okt 2023

My sme povedali až v nejakom 17 týždni, to sme mali za sebou aj genetiku a rovno sme povedali aj pohlavie.

zenulkaaa
26. okt 2023

Podla toho aku rodinu mas na mysli. Ak mama otec sestra brat, pripadne svokra ak mas s nou dobry vztah, pokojne hned, nevidim dovod preco by to nemali vidiet aj keby nebodaj znova potratis (verim ze nie).
Ak vzdialenejsia rodina, tak pokojne neskor.

sandy333
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
monkabohdalova
26. okt 2023

ja som tiež prvýkrát potratila, vtedy nevedeli, že som tehotná, a bol to pre nich obrovský šok, keď som skončila v nemocnici. teraz som druhýkrát tehotná a len tak medzi rečou som mamine povedala, že mi neprišli moje dni, chcela som, aby aspoň ona vedela,že som tehu 🙂

tatianamaria
26. okt 2023

Ja som až v 6. mesiaci hovorila skôr nie.

any_soj
26. okt 2023

My najbližšej rodine osobne hneď, a priateľom a známym cez FB hneď potom, keď vedela rodina. Chceli sme, aby sa mohli tešiť s nami, že máme ďalšie dieťa, ďalšieho člena rodiny, bez ohľadu na to, ako dlho bude žiť.

ness222
26. okt 2023

Mame, tete a sestre hned ako som sa dozvedela ze som tehotna, starym rodicom az po prvom trimestri, hoci su mi velmi blizki chcela som pockat az do “pomyselnej hranice” pretoze uz maju svoj vek a nechcela som aby sa trapili ak by sa nahodou zase nieco stalo. Mojmu otcovi a manzelovym rodicom a svagrinej asi v 18.tyzdni, tam zase manzel nechcel to hovorit skor aby sa netrapili ak by sa daco stalo+svagrina je taky typ ze nechape strach ohladom tehotenstva, takze aj z toho dovodu sme nechceli skor aby sa to nezakriklo. Co sa sirsej rodiny a kamaratov tyka, tak ti to stale nevedia a to som v 24.tyzdni, ani sa nejako neponahlame s oznamovanim 😂

ada12345
27. okt 2023

Nikdy som nepotratila, ale s oznamenim som sa neponahlala, kludne po 12-15tt

zuzi0911
27. okt 2023

Keď som potratila nikomu sme to nehovorili .
Teraz som to povedala všetkým hneď . Mala som akúsi istotu ,že to dopadne dobre .

saxana000
27. okt 2023

Ozanamime oficialne tento vikend.som v 15-16tt Cakali sme este na vysledky genetiky ze je vsetko v poriadku.podla mna svokrovci uz asi aj tusia lebo mam od leta akosi casto crevnu chripku a grcam.tak k nim chodi posledne tyzdne len muz s malou. 🤣 v robote to vie len sef. kolegyne len cakam ktora si vsimne prva..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre