Ahojte žienky.
Kedy by ste oznámili tehotenstvo rodičom, ak by ste boli v mojej situácii? Mám 25 rokov, bývam s otcom a jeho priateľkou (s priateľom sa plánujeme po novom roku odsťahovať do vlastného). Pracujem v rodinnej firme, kde je šefom môj otec a pracuje tu aj jeho priateľka. Ide o to, že odkedy som zistila že som tehotná, za posledný mesiac som si tri krát brala pol dňa voľno za účelom návštevy gynekológa. Otcova priateľka sa zaujíma kvôli čomu som bola u gyn. a ja už neviem čo si vymyslieť a tiež nechcem aby to začalo byť podozrivé. Ide o to, že som to plánovala oznámiť rodičom zajtra, nakoľko som mala mať dnes kontrolu a zároveň aj prvú fotku z ultrazvuku ( pred troma týždňami bolo vidno len gestačný vak), no môj gynekológ čerpá dovolenku.
Preto sa chcem spýtať, mám počkať do budúceho týždňa, kým budem mať už aj fotku z ultrazvuku alebo to oznámiť už skôr (podľa poslednej ms by som mala byť v 10 tt a bruško už začína rásť).
Ďakujem za vaše rady.
Ešte by som počkala pre istotu, aby si to mala potvrdené,že bije ❤️. Ja som oznámila v 9 TT, žiaľ o týždeň som získala,že bábo už nežije . Bolo to hrozné, vyčítala som si ,že som mohla počkať a nikto by o tom nevedel.
Kludne pockaj. Povedz, ze mas nejaky zapal mensi a ze to furt nejak nieco. Podla mna sa dalej pytat nebude 😀
A preco im to nechces povedat? Ake mate vztahy?
Počkaj na kontrolu, týždeň hore dole je úplne jedno.
Za prvé veľmi mié že sa otcova priateľka takto zaujíma 🙂 Za druhé, je žena a myslím si že už aj tak niečo tuší 😀 A za tretie počkala by som do toho 12-13 tt a potom prišla aj s fotkou 🙂
No ja som 9+tt, moja mama a sestra vedia ze som tehotná, ale moja sestra na mňa kukla keď som jedla cviklu a ty si tehotná. Ja som to vedela vtedy 3 dní. Mamka začala asi o dva dni na to ze kedy jej už konečne poviem ze som tehotná, že ona to vie od dovolenky co sme boli ze úplne iná som na fotkách a videách. V tej dobe som otehotnela. Čiže oni takto a svokra podľa mňa tiež vie, som chorá ale mam nevoľnosti a priateľ so starším sú celý čas u nich. A bolo mi zle aj pred tým. Čiže oni tiež čakajú na to oficiálne oznámenie. A to bude koncom novembra, idem na prvý veľký ultrazvuk. To už aj rozmýšľame ako dáme všetkým vedieť aj mojej mamke a sestre teda oficiálne áno budeme mat o člena viac. Pri staršom sme dávali asi v 10tt rodičom, tehitensku knizku, to naši skoro infarkt dostali lebo som sa ešte smiala ze aspoň ušetrím za kociar, sestra ma staršiu dcéru a deň na to ona oznámila ze je tehu s druhým a svokra sa smiala ze ona tušila keďže som zrazu veľmi nejedla a diétne lebo som mala nevoľnosti. Zvyšok tak ako teraz po tom 12tom týždni priateľ mal zabalený darček fotku v rámčeku a k tomu dátum. Mal akurát narodeniny on aj jeho mama a bola oslava tak sme to spojili. Teraz mame o mesiac neskôr termín ako mal starší takže asi budeme fotku posielať. Uvidíme ešte, rpdicia dostali aj papucky naši aj jeho. Teraz neviem ci opäť takto alebo ta fotka
@lauriik Nechcem im to povedať z toho dôvodu, že sa bojím ako dopadne kontrola u gyn., pred troma týždňami bolo vidno iba gestačný vak a gyn. povedal, že mám prísť o tri týždne (dnes, aj som bola objednaná) či sa bábätko vyvíja ako má, avšak na dverách oznam, že čerpá dovolenku
A nik ho nezastupuje? To je fakt blbá situácia. Určite by som počkala do potvrdenia.
Blba situacia, asi ochorel. Pockaj na to sediecko
Ja som tehotenstvo našim aj svokrovcov oznámila už v 6tt, bol iba gestacny vak. Vedeli to preto, že so svokrovcami bývam, a mojim rodičom to je jasne ze hneď (teda od 4tt som sa uz tešila aj s manzelom a mojou sestrou). Za mňa najbližší prečo nie skôr, ono aj potrat ak by nastal, hospitalizácia, smútok, a psych podržali okolia je bežná vec. Všetci ostatní sa to dozvedajú postupne teraz, som v 13tt 😇
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Oznam kedy to uznas za vhodne, s fotkou ci bez fotky, na tej az tak nezalezi ako na tom, ze cakas babatko. Gratulujem 😊