Kedy oznámiť tehotenstvo?

31. okt 2024

Ahojte žienky.
Kedy by ste oznámili tehotenstvo rodičom, ak by ste boli v mojej situácii? Mám 25 rokov, bývam s otcom a jeho priateľkou (s priateľom sa plánujeme po novom roku odsťahovať do vlastného). Pracujem v rodinnej firme, kde je šefom môj otec a pracuje tu aj jeho priateľka. Ide o to, že odkedy som zistila že som tehotná, za posledný mesiac som si tri krát brala pol dňa voľno za účelom návštevy gynekológa. Otcova priateľka sa zaujíma kvôli čomu som bola u gyn. a ja už neviem čo si vymyslieť a tiež nechcem aby to začalo byť podozrivé. Ide o to, že som to plánovala oznámiť rodičom zajtra, nakoľko som mala mať dnes kontrolu a zároveň aj prvú fotku z ultrazvuku ( pred troma týždňami bolo vidno len gestačný vak), no môj gynekológ čerpá dovolenku.
Preto sa chcem spýtať, mám počkať do budúceho týždňa, kým budem mať už aj fotku z ultrazvuku alebo to oznámiť už skôr (podľa poslednej ms by som mala byť v 10 tt a bruško už začína rásť).
Ďakujem za vaše rady.

freepalestine
31. okt 2024

Oznam kedy to uznas za vhodne, s fotkou ci bez fotky, na tej az tak nezalezi ako na tom, ze cakas babatko. Gratulujem 😊

mata90
31. okt 2024

Ešte by som počkala pre istotu, aby si to mala potvrdené,že bije ❤️. Ja som oznámila v 9 TT, žiaľ o týždeň som získala,že bábo už nežije . Bolo to hrozné, vyčítala som si ,že som mohla počkať a nikto by o tom nevedel.

kiki68
31. okt 2024

Kludne pockaj. Povedz, ze mas nejaky zapal mensi a ze to furt nejak nieco. Podla mna sa dalej pytat nebude 😀

lauriik
31. okt 2024

A preco im to nechces povedat? Ake mate vztahy?

januska12323
31. okt 2024

Počkaj na kontrolu, týždeň hore dole je úplne jedno.

joja101
31. okt 2024

Za prvé veľmi mié že sa otcova priateľka takto zaujíma 🙂 Za druhé, je žena a myslím si že už aj tak niečo tuší 😀 A za tretie počkala by som do toho 12-13 tt a potom prišla aj s fotkou 🙂

ronie338
31. okt 2024

No ja som 9+tt, moja mama a sestra vedia ze som tehotná, ale moja sestra na mňa kukla keď som jedla cviklu a ty si tehotná. Ja som to vedela vtedy 3 dní. Mamka začala asi o dva dni na to ze kedy jej už konečne poviem ze som tehotná, že ona to vie od dovolenky co sme boli ze úplne iná som na fotkách a videách. V tej dobe som otehotnela. Čiže oni takto a svokra podľa mňa tiež vie, som chorá ale mam nevoľnosti a priateľ so starším sú celý čas u nich. A bolo mi zle aj pred tým. Čiže oni tiež čakajú na to oficiálne oznámenie. A to bude koncom novembra, idem na prvý veľký ultrazvuk. To už aj rozmýšľame ako dáme všetkým vedieť aj mojej mamke a sestre teda oficiálne áno budeme mat o člena viac. Pri staršom sme dávali asi v 10tt rodičom, tehitensku knizku, to naši skoro infarkt dostali lebo som sa ešte smiala ze aspoň ušetrím za kociar, sestra ma staršiu dcéru a deň na to ona oznámila ze je tehu s druhým a svokra sa smiala ze ona tušila keďže som zrazu veľmi nejedla a diétne lebo som mala nevoľnosti. Zvyšok tak ako teraz po tom 12tom týždni priateľ mal zabalený darček fotku v rámčeku a k tomu dátum. Mal akurát narodeniny on aj jeho mama a bola oslava tak sme to spojili. Teraz mame o mesiac neskôr termín ako mal starší takže asi budeme fotku posielať. Uvidíme ešte, rpdicia dostali aj papucky naši aj jeho. Teraz neviem ci opäť takto alebo ta fotka

autor
31. okt 2024

@lauriik Nechcem im to povedať z toho dôvodu, že sa bojím ako dopadne kontrola u gyn., pred troma týždňami bolo vidno iba gestačný vak a gyn. povedal, že mám prísť o tri týždne (dnes, aj som bola objednaná) či sa bábätko vyvíja ako má, avšak na dverách oznam, že čerpá dovolenku

ina2405
31. okt 2024

A nik ho nezastupuje? To je fakt blbá situácia. Určite by som počkala do potvrdenia.

kitycat
31. okt 2024

Blba situacia, asi ochorel. Pockaj na to sediecko

adeladulova
31. okt 2024

Ja som tehotenstvo našim aj svokrovcov oznámila už v 6tt, bol iba gestacny vak. Vedeli to preto, že so svokrovcami bývam, a mojim rodičom to je jasne ze hneď (teda od 4tt som sa uz tešila aj s manzelom a mojou sestrou). Za mňa najbližší prečo nie skôr, ono aj potrat ak by nastal, hospitalizácia, smútok, a psych podržali okolia je bežná vec. Všetci ostatní sa to dozvedajú postupne teraz, som v 13tt 😇

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre