Ahojte. Idem si pre radu pre kamošku.
Mám kamošku a je tehotná, nikdy som sa s tým priamo nestretla, ale sťažuje sa že má strach keď je sama. Jej priateľ robí na zmeny a poobedná, nočná, občas má rannú, no voľno ma 7 x za mesiac, aj to si berie občas nadčasy. Poobede chodí ku mne, len aby nebola sama no a v noci je sama a je v 25tyzdni tehotenstva, mám obavy aby nedostala popôrodnú depresiu, myslim si že je dosť na tom zle aj k lekárke som ju poslala no povedala že nechce byt za psychopatku a priateľovi to nechce povedať lebo sa boji že ju kôli tomu opustí, nikdy nebola taka bojazliva velmi sa zmenila, no dosť sa s priateľom hádajú aj v minulosti mala určite problemi , mohlo to nejak na nu psychicky dopadnúť?? ďakujem
@klaudia_kaja Bolo by fajn,zájsť s tým aspoň za obvodnou lekárkou, mohla by jej dať aspoň odporúčanie k psychológovi,aby to kamoška "vyriešila" ešte pred pôrodom. Radšej to "podchytiť" ešte pred pôrodom,po pôrode to už fakt nie je sranda a ak to prerastie do poporodnej depresie (psychozy),bude to mať kamarátka naozaj veľmi náročné.Skus jej povedať,že tieto pocity sa môžu zhoršovať (vplyv hormónov, nová situácia) a je dobre sa o nich s odborníkom porozprávať,ak už začínajú narúšať bežný život. Takisto partner by mal o tom vedieť.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
odporučim zabehnuť za lekárom , alebo aspoň spomenúť pri poradni....strach je začiatok depresii...po pôrode sa to môže zhoršiť...