Ahojte maminy, neviem či ste sa aj vy s tým stretli alebo len ja mám tak hroznú hlavu.. som v 37tyzdni zachvíľku 38. Celé tehotenstvo všetko v poriadku. Na malého sa hrozne teším ale zároveň bojím že sa niečo zomelie.. Keďže v mojom živote nič nejde nikdy ľahko, a od začiatku tehotenstva mám v hlave že moja mamina porodila mŕtve babatko, môjho brata.. A ešte aj ako zákon schválnosti mi vyskočí taký príspevok že nejakej žene umrelo babenko v 38tyzdni.. Snažím sa myslieť pozitívne len niekedy ma to prevalcuje a až plačem skrz to že načo myslím.. Prídem si až chorá na hlavu, lebo chcem myslieť nato že ako to bude keď tu krpec bude že budeme chodiť na prechadzky a tak a nie že ja myslím na tie najhoršie veci.. Prosím vás skúste ma trosku upokojiť nejak, s nikým sa o tom nebavim lebo sa bojím že si o mne pomyslia že som chorá..
Kazdy sa boji o babatko v brusku a potom sa budes bat, ked uz bude von z bruska… a budes sa bat asi aj ked uz bude mat vlastne deti. Je normalne, ze sa nic pocas tehotenstva nestane a babo sa narodi zdrave. Jasne, hlavne tu na MK je milion diskusii a celkovo sa viac pise, ze sa nieco stalo, potratilo atd. lebo to je co predava media a tiez zeny, ktorym sa to stalo hladaju utechu a pomoc. Ostatne tisice, co maju normalne theotenstvo nemaju preco otvarat diskusiu… co budu pisat dnes opat dalsi den, co ich taha v krizoch, male kopkaju a maju chut na sladke? Moze sa stat hocico, ale nemysli na to, netrap sa pre nieco, co sa este ani nestalo a mozno s najvacsou pravdepodobnostou ani nestane. 🤗
@natalia912 vy ste tak zlatá, ďakujem🙏🏽 Ja si nechcem ani predstaviť aké pribehy mi po hlave budú chodiť keď bude vonku do 8mej večer a bude meškať 20 minút 😂
Priprav sa, ze sa uz budes bat o dieta do konca zivota, aj o tie dospele. To je udel nas matiek. Ale nesmie nas to prevalcovat.. skus vtedy mysliet na nieco pekne 🙂
@klau177 Nic, asi len normalne vedome odhanat hned prvy naznak takychto negat. myslienok. Trosku akoby ocd mi to pride. Ak nepomoze odhananie, treba ist hoci aj za Dr. Keby ta to uz velmi obtazovalo. Ale myslim, ze to pomynie porodom. Budes mat tolko peknych starosti a budes asi aj dost unavena, ze hlave sa uz nebude chciet mysliet na taketo katastrofy ;)
@la_dolce_vita veru asi si budem musieť zvyknúť že ten strach už bude súčasťou môjho života. Ďakujem ste zlata🙏🏽
@silvike akurát som pozrela čo to znamená ocd a veru aj by som povedala že to môže byť ono.. Lebo tie myšlienky akoby samé sa mi votrú do hlavy, je to niekedy veľmi otravné.. Dokonca som si povedala že keby to neprejde po pôrode tak by som vyhľadala odbornú pomoc ale pevne verím že pôrodom to prejde, ten krpatý je vytúžený a tak silno chcený že asi aj preto sa tak bojím.. ďakujem vám velmi za odpoveď ste zlatá🙏🏽
@klau177 nejde o myšlienky ako také, lebo tie môže hlavou prebehnúť každému. ide skôr o ich intenzitu a frekvenciu. ak ťa to obmedzuje tak, že nevieš normálne fungovať, tak možno zvážiť klinického psychológa.
Ja som clovek co vzdy ked mi na niecom zalezi neverim ani vnajmensi uspech pokial to nemam za sebou. Do skoly som sa ucila tak ze som neprestala ani na chvilu lebo furt som mala nervy ze daco sa posere. No proste statistika a stastie nema nic s tym co by sa dalo predpovedat a urcit, vkuse pribehy jak sa komu narodilo chore doeta alebo co. Ale aj tak dufam ze bude dobre len ta myslienka na buducnost niekdy nemoze byt samozrejma.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Si mama...je jasné že sa bojíš o svoje dieťatko...neviem teda ako iné ženy, ale ja som na Tom bola rovnako a pretrváva to dodnes, a to starší bude mať 12🤣 vždy sa o neho bojím, či sa vráti z výletu, čo sa môže stať keď sú vonku s kamarátmi 🤷 to je podľa mňa údel nás matiek, báť sa o nich...neboj sa, určite nie si chorá, ak si, tak ja tiež 🤣 neplas