Hormóny počas tehotenstva a pohlavie

10. jún 2024

Ahojte baby, maly má niečo cez rok, a som opäť tehotná. Toto tehotenstvo zvládam extrémne ťažko, celé dni mi je zle, som strašne precitlivena, unavená, najradšej by som spala, a rozplače ma aj detská pesnička. Nič čo by som zažila pri prvom tehotenstve to bolo krásne a pohodové. Pri prvom tehotenstve má strašne prekvapilo pohlavie, nejak som vždy čakala, že to bude dievčatko, a bum, chalan už potvrdený v 12tt. Toto tehotenstvo v 13tt to ešte nebolo jasne, posledné tri dni som začala mat sny že čakám dievčatko,som v nich strašne šťastná videla som bábätko, a keď sa zobudím, cítim strašné úzkosti depresiu normálne, že čo ak to bude zas chalan. Nikdy som takéto sny pri prvom nemala. V tomto extrémne náročnom čase, ja neviem či to nejak predycham, ak to bude fakt dalsi chalan. Už som aj uvažovala žeby som ho darovala na adoptovanie niekomu kto nemôže mat deti mám v okoli bohužiaľ vela ľudí a veľmi by sa potešili keďže na adopciu čakajú aj 5rokov, ale za to má rodina len zhejtovala..

beata_k
10. jún 2024

Dobre citam? Ak to bude chlapec, uvazujes, ze ho das na adopciu?

sisa_s
10. jún 2024

@beata_k nie, ona ho chce darovat znamym🤯

pribinak
10. jún 2024

Ale uvedomuješ si, že s tebou trieskaju hormóny, že?

beata_k
10. jún 2024

@sisa_s Chudak dietatko. Kvalitne jej prepina.

diewcatqoo
10. jún 2024

Dufam, ze to je vymyslena tema. A ak nie, tak ten zaver nemyslis vazne, vsak?

nikol789
10. jún 2024

Akože aj ja som strašne túžila po určitom pohlaví (chlapec) ale určite by som neuvažovala darovať len preto že to je dievča 🙈(aj som čakala a porodila dievča) buď šťastná že máš zdravého syna, aj keby to mal byt druhý syn buď vďačná za neho, milovať ho budeš rovnako či to bude dievča alebo chlapec, ver mi

anavixy
10. jún 2024

Psychiater nic? Mozno nad tym by si mala uvazovat viac nez nad darovanim dietata, nenechaj to zajst este dalej.

anjelicek26
10. jún 2024

Ries to prosim este teraz v tehotenstve. Inak ta tie hormony, ked sa skutocne narodi syn, uplne prevalcuju a zarobis si na poriadnu depresiu, ak nie poporodnu psychozu... znies zufalo... upinat sa na to, ze to bude dievca je uplne scestne, ved ta sanca je len 50-50... synovia su uzasne bytosti, mamu by cely zivot na rukach nosili, prosim ta co ma dievatko "viac", co ho robi lepsim? Ano ta ruzova vsade je rozkosna. Copiky rozkosne. Ale ako mama uz o dva tyzdne dospelej dcery ti vravim, ze puberta ti to vsetko spocita 🙄 Rodina dufam, ze tie red flags vidi a zacne to riesit... predpokladam, ze dietatko planovane tak skoro po prvom nebolo a ty si proste unavena, znicena prvym trimestrom, do toho male tornado doma... opakuj si, ze bude lepsie a nehanbi sa poziadat rodinu o pomoc s detmi, ked to nebudes zvladat. Na to tu rodinu mas.

miadi
11. jún 2024

Dufam ze si troll lebo toto by psychicky vyrovnana osoba nikdy nenapisala. A ak nie si troll Tak potrebujes odbornu pomoc . Tehotna aby rozmyslala ze ked dieta nie je to pohlavie co chce tak ho da prec ? Ty nebudes stastny clovek ked si “ stastna “ vo sne ked babo je dievca a mas depresiu ked nie je . Kde je laska k dietatu? Ide Len o to aby si mala pohlavie ktore ty chces ? Ak si nevies vazit ze cakas zdrave dieta .. hladaj v sebe dobro lasku . Nie len pre seba a svoje tuzby ale pre tvoje dieta .

3petka
11. jún 2024

Ospravedlňujem sa vopred za svoje slova ale nedá mi to inak.
Bože (ak niečo take je) ako môžeš dopustiť že takáto zena má deti a tie čo po nich túžia a dali by za ne život obchádzas.
Normálne ak by som bola pri tebe tak by som ta prefackala.

henikap123
11. jún 2024

Tiež som si musela tu poslednú vetu prečítať dvakrát takto ráno som neverila čo tam vidím 🥹
Je ti zle, to prvé dieťatko máš ešte male, si veľmi unavená, preto tak píšeš. Keď bude dievčatko budeš rovnako unavená ako z chlapčeka prvé mesiace.
Od 12 tt ti vedia zistiť z krvi pohlavie bábätko. Možno keby si si dala zistiť pohlavie pripravila by si sa. Od tretieho mesiaca by mala únava a nevoľnosti prejsť, začneš troska inak rozmýšľať. Držím ti palce, aby všetko dobre dopadlo.

blonde_bella
14. jún 2024

Ahoj autorka.
Napíš mi do správy prosím

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre