Hormonálne peklo

melany_y
17. dec 2023

Ahojte žienky. Aj vy to tak máte či mi total preplo ? V prvom trimestri som to nejak neprežívala, v druhom to je horšie. Mám neskutočne stavy a prikladám to ku hormónom teda dúfam že sú to oni a skončí to. Niekedy si poviem že to bábo nechcem potom v zápätí si vravím že ho milujem už teraz najviac na svete. Mám divné nálady. Keď sa natieram a dotknem sa brucha alebo prsníkov mám taký zvláštny čudný strašné nepríjemný pocit . Ženy sú toto iba hormóny alebo toto je už na návštevu ku psychológovi? 😃 Držím nám všetkým palce keď náhodou prežívate niečo podobné.

rebrambora
17. dec 2023

Ano hormony. Druhy trimester bol najhorsi, mala som este horsie myslienky, treti bol lepsi, porodom to vsetko vymizlo. Nerob si z toho hlavu. Tych vecne natesenych a premotivovanych tehotnych je (chvalabohu) minimum.
Drzim palce nech ste zdravy ❤️

babulkomale
17. dec 2023

@rebrambora preco chvalabohu je malo natesenych tehotnych? Tebe prekaza, ked sa niekto tesi na vytuzene dieta? Ci ako to myslis?

melany_y
autor
17. dec 2023

@rebrambora ďakujem asi toto som potrebovala čítať ❤️ podobne želám všetko dobré 🙏

mikadooo
17. dec 2023

@melany_y ahoj, áno, môžu to byť hormóny, a nie je žiadna záruka, že po pôrode bude všetko "super" a že tieto nové pocity vymiznú. Takže dávaj si pozor a ak budeš mať pocit, že ti to prerastá cez hlavu, určite to rieš s lekárom... Či už teraz, alebo aj potom, po pôrode. Nie je to hanba, vyhľadať pomoc.

rebrambora
17. dec 2023

@babulkomale nie preboha tak som to nemyslela. Sama mam dve tehotenstva za sebou, druhe sa skoncilo dva tyzdne dozadu a samozrejme, ze som sa tesila a tesim sa s kazdou tehotnou kamoskou. Mam na mysli maminky, ktore si myslia, ze ked su tehotne, tak sa svet toci len okolo nich a potom nasledne len okolo nich ich deti.

rebrambora
17. dec 2023

@mikadooo presne to som zabudla. Radsej ist 'zbytocne', ako to zanedbat.

babulkomale
17. dec 2023

@rebrambora vies lebo napriklad ja som sa na moje deti neskutocne tesila, tehotenstva som mala fakt krasne a nikdy som podobne myslienky nemala. A myslela som kedysi, ze kazda matka to tak ma, ale teda asi nie. Teoreticky viem o tychto naladach, ale nikto z okolia sa nepriznal 🤭

melany_y
autor
17. dec 2023

@mikadooo ahoj ďakujem ti za odpoveď 🙂)

majlo1234
17. dec 2023

@babulkomale ja zas opacne, nenavidim byt tehotna. Na dieta sa tesim, uz aby to bolo. Jedno z najneprijemnesich zivotnyh pbdobi je pre mna tehotenstvo😄

katuskacicuska
17. dec 2023

@majlo1234 presne aj pre mňa tak.. už chvalabohu 1.1 nastupujem na príjem a toto obdobie skončí.. nevladzem prejsť ani z kuchyne do spalne, nevladzem sa postaviť , nevladzem sa pretočiť na druhý bok, nevladzem chodiť, nevladzem sa starať o ďalšie dve male deti-musel ísť muž na materskú s mladšou ,lebo by sme to nezvládli.. ďalšia vec je nespavost ,nevoľnosti,palenie záhy a ďalšie XY veci ….😆hlavne že to všetko podstupujem už tretí krát 😜😜😜 ale chvalabohu zbehlo to veľmi rýchlo a zachvíľku klbko bude pri nás ♥️♥️♥️

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre