Ahojte. Chcela by som.radu.Momentálne aom v 37 tt., blízi sa termín pôrodu (18.08.2023). S priqteľom sa na naše bábätko veľmi tešíme. Potrebujem.radu... za posledné 3 mesiace sme sa veľmi ale veľmi pohádali. Mám strašny strach o naše bábätko, ako to môže na ňho vplývať. Najhoršie je že počas tehotenstva som zažila aj pohreb veľmi blízkej osoby. Mám sa obávať ze to nejako ovplyvní moje dieťa? Som.v strašnom strese hlavne z blížiaceho sa pôrosu. Poradte mi dievčatá prosím...
@laurav59 a prečo sa s partnerom hádate? Veď buďte rozumní, ty by si nemala byt v strese, hlavne v pokročilom tehotenstve. Neriešite zbytocne veci, sústreďte sa radšej na pozitívne veci, zachvilu k vám pribudne babo a to bude dosť rušné. Nebolo by dobre sa dotoho ešte hádať
@dzulli1980
@gabika0825 kameň úrazu je že priateľ nechápe pod akým som tlakom a chcela by som aby bol pri pôrode. Tým že ide sem tam s chalanmi na pivo okej to nejak prežijem ale zvykne spraviť to že si dá tvrdé a potom sa hádame. Chcem aby bol normalny a zažil to najkrajšie co môže byt zrodenie noveho života...najhorsie je ze som ho o to pozoadala v 32 tt a on to stále nerespektuje.. strane ma to mrzi pretoze som potom nestastna a smutna
@laurav59 čiže nechce byť pri pôrode, ale ty ho tam chceš dostať, lebo podľa TEBA je to ten najkrajší zážitok, ktorý môže zažiť. To je zaujímavé, že ty vieš lepšie ako on, čo bude pre neho najkrajší zážitok 🤔. Za mňa - nechaj ho samého sa rozhodnúť. Ak nechce byť, tak si zajednaj dulu, alebo popros mamu alebo koho... Hlavné niekoho, kto to naozaj chce zažiť (resp. je aspoň ochotný tam byť). A je po hádke - rešpektuj jednoducho aj jeho názor, zato, že si tehotná, nemás patent na najkrajšie zážitky v živote.
A kvôli čomu ho nútiš, aby bol pri pôrode? ... ja teda neviem, možno pre matku je to najkrajší zážitok, aj keď ja som to nejako srdcervúco neprežívala, no nie každý muž to zvládne ... pije? Je alkoholik? Dáva si často "tvrdé"? ... ak áno, rieš to, no za mňa ho moc obmedzuješ ... a strašne to prežívaš ... kus uber, začni rešpektovať to, že pri pôrode jednoducho nechce byť ... aby si nakoniec nezostala s dieťaťom sama ... ja som muža pri pôrode nechcela ... a vieš prečo? Lebo za mňa je to tak intímny moment, ktorá patrí len mame a dieťaťu.
@laurav59
@dzulli1980 ja som ho nenútila sam povedal ze tam chce byt mali sme o tom rozne rozhovory. Nie nie je alkoholik len vies ide von s kamosmi a vieme ake to je no. Nepovie nie. Da si pivo nepije kazdy den. To nie len vie ze mna to hneva a neberie na mna jednoducho ohlad.
Pozri, napíšem Ti to takto ... ja som bola asi v polovici tehotenstva, keď môjmu otcovi diagnostikovali rakovinu pankreasu, nebudem opisovať svoje vtedajšie psychické rozpoloženie, lebo kto nezažil, nepochopí ... nikto nebral na mňa ohľad, život jednoducho išiel ďalej ... a ďalšia vec, muži rozmýšľajú úplne inak ako ženy, on sa s Tebou nebude rozplývať nad dupačkami, a to, že ide s kamarátmi von, je istá forma psychohygieny ... drvivá väčšina mužov to tak jednoducho má ... neplytvaj zbytočne energiou, prijmi to a sústreď sa hlavne na seba a na dieťa.
@laurav59
Prečo preboha niektoré dievčatá nemáte úctu k samej sebe ? Zachvíľku tu budeš vyplakávať že tá podvádza . Asi očividne potrebuje trosku ten chlap vypnúť , zrejme budeš hysterka ( buď pod vplyvom hormónov alebo aj predtým ) v úvodnom príspevku opisuješ tak, že sme tu vserky pochopili že on pri pôrode byt nechce ale ty si za tým stojíš . Ďalej píšeš ze to tak nie je . Nechaj ho dýchať lebo ver mi a to neplatí len na teba ale na všetky fúrie čo nedovolia svojim chlapom vykročiť nos t domu , raz sa to otoci a bude utekať za
Prvou čo mu otvorí svoju …….. náruč samorejme
Vdaka bohu ze moj partner nepije, ked ide von, vrati sa normalne domov. Neviem co by som robila s takym alkoholikom, a nehnevaj sa, mas alkoholika doma. Lebo to ze ide s kamosmi von nie je vyhovorka na pivo/tvrdé. A ze sa bojis ze ked by bol pri porode bol by opity? To uz co je? Ach jaj dievca….. :(
No manžel keď ide s kamarátmi von tak nepríde strieskany:D Takže sú ženy,ktoré to nepoznajú. Píšeš len o sebe, že ty chces aby bol pri pôrode. Nikoho nedonutis,aby tak bol s tebou. Ono to zas nie je taká romantika,porodiť "lásku svojho života". Nenut ho do toho,mozno sa skus zamyslieť,aké je to veľmi smutné, že sa bojíš,že práve v tom momente bude pod parou a potom hneď píšeš,že nie je alkoholik.
@laurav59 manžel tiež chodí s kamarátmi na pivo ale keď už som bola v 9mesiaci tak si dal kolu a prežil alebo nealko pivo
No tak bolo by fajn keby nepil nie preto aby nebol ozraty pri porode ale aby ta tam aspon bol schopny odviezt 🤦🏼♀️ Moj muz sem tam ide s chlapmi na pivo ale ked som bola tehotna tak posledny mesiac nepil vobec keby sa rozbehol porod.
Druha vec je ci pri tom porode vobec chce byt. Nechala by som to na neho. Ak chce moze, ak nechce nemusi. Ak ho tam nasilu donutis ist este mu mozes privodit nejaku psychicku traumu a potom tu budes plakat, ze s tebou nechce po porode mat sex a podobne.
Nie, babatku to neublizi. Ista miera stresu je pre ludske telo uplne normalna.
Si v 37. Tyzdni a tvoj muz pije? Mam kopec kolegov chlapov a vzdy od manzelkinho 36. Tyzdna drzali "pohotovost" a pili najblizsie az po porode
Za to ze si on vypije alebo sa opije kamaráti nemôžu. Keby nechce sa neopije.
A ak príde pod parou do nemocnice ani ho k tebe nepustia.
A ak tam bude naozaj chcieť byť tak bude
Neviem, mna skor sokuje to, ze podla vsetkeho si neuvedomuje, ze napriklad ked to na Teba pride, mal by Ta byt minimalne schopny zaviezt. Cize urcite ziaden alkohol. Mne to pride samozrejme... ci uz zostane alebo nie, to je vasa vec a z Tvojho prispevku mam pocit, ze Ty chces a on nie...
Prosim Ta a pod akym tlakom si? Lebo to som tiez nie celkom porozumela
Načo ma byť pri pôrode aby mal traumu. Minule tu bola téma že žena nútila chlapa ísť k pôrodu a až prišli domov nechcel s ňou spávať ani mať sex. Susedka tiež čakala 2 dieťa a len aby išiel muž k pôrodu pri prvom nechcel ale pri druhom ho doslova donútila. Pokiaľ ONA porodila ON čakal a odpadol na chodbe. ONA z maličkým bola doma a chlap v nemocnici padol a udrel si hlavu. Načo to je dobre ak chce ísť dobrovoľné v poriadku a len aby som sa s ním mala kvôli tomu hádky ani náhodou ani by som ho nenútila.
Tehulka zlata, ty sa mi vidíš v psychickom rozlade, keď nie rozklade... Starý nechce k pôrodu a slope tvrde... Bud je z blížiaceho sa pôrodu viac mimo, ako ty, alebo len našiel príležitosť sa rozpiť. Prestaň ho riešiť a chod sa dať dokopy niekam... rodičom??? Hlavne keď tam bude niekto, kto nebude mať par promile keď príde hodina H. Koľko to máš do pôrodnice, rieš praktické veci, zmier sa s vesmirom🌌 a medituj.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
A kvôli čomu sa hádate?
@laurav59