Fóbia z tehotenstva a bábätka

21. nov 2023

Ahojte,
pred dvomi dnami som sa dozvedela, ze som tehotna. S muzom sme to neplanovali a je to pre nas sok, kedze som mala antikoncepciu.
Mame starsiu dcerku, ide mat 4 roky.
Po dcerke som si povedala, ze mi stacilo, tehotenstvo bolo strasne - nie len, ze mi bolo strasne zle, iba som vracala a prve mesiace chudla, ale prisli aj ine, horsie problemy ako krvacanie a hroziaci potrat. Lezala som v tretom mesiaci v nemocnici, vracala a plakala, aby som nepotratila. Po nejakom case ma poslali domov, mala som prisny kludovy rezim. Potom prisli zle vysledky testov a podozrenie na razstep chrbtice - zas len nervy, stresy. Nepotvrdilo sa to. Potom samotny porod - zacal 2 tyzdne skor, ale ako sa rozbehol tak aj prestal, voda odtekala, 4 dni v porodnici sa nic nedialo, potom mi zacali vyvolavat tabletkami. Kontrakcie 18 hodin, silne, myslela som, ze uz to skratka ani neprezijem.
Dcerka prvy rok plakala cele noci, bola som nonstop nevyspata, ani vlastne neviem, ako som dokazala fungovat.
Ja nie som ten typ cloveka, co vsetko zvlada s usmevom. Som padavka, priznam si to.
A preto sa velmi bojim, co teraz bude. Prvykrat, ked som ostala tehotna,som nevedela, do coho som isla, teraz to viem a bojim sa.
Sorry za vylev zeny, ja viem, ze by som sa mala radovat, ale nejde mi to volako.

colsami
21. nov 2023

Je mi luto cim si si presla.

Ale nemusis vediet do coho ides, kazde tehotenstvo je ine. Male sa k vam zjavne vypytalo a ktovie, sice sa velmi bojis hororoveho scenaru, rovnako pravdepodobne je aj to, ze to bude stokrat lepsie a ze si toto tehotenstvo mozno uzijes.

Ale dcerka za to stoji, ze? Takto s odstupom casu.
Drz sa 🙂

marzii35
21. nov 2023

Joooj to mi je ľúto čo máš za sebou. Sčasti to viem pochopiť mala som niečo podobné ale možno práve toto tehotenstvo bude bezproblémové a dieťa ako za odmenu 😊 ja som teraz v lete neplánovane otehotnela, mam doma 5ročneho. Povedala som si ak to dieťatko malo kumne prísť tak ho s radosťou prijmem 😊 ale ... Prišli sme oň. Ja viem že sa bojíš, chápem prvotný šok ale skús sa naladiť pozitívne a možno to bude to najlepšie čo sa vám mohlo stať 😊

salamistka
21. nov 2023

Vieš čo, ja som mala skoro bezproblémové tehotenstvo, nebolo mi vôbec zle, na konci síce preeklampsia, ale malá sa narodila cisárskym, bola kľudné dieťa, žiadne väčšie problémy a predsa som niektoré situácie nezvládala dobre, niekedy sa ani nečudujem, že môj muž nechcel ďalšie dieťa...ty si práveže náročné situácie zvládla určite super, od padavky máš na míle ďaleko a myslím, že druhé tehu môže byť oveľa lepšie ako to prvé. Držím palce.

alison11
21. nov 2023

Ty si práveže silná žena z veľkým Ž,pretože si si prešla dosť veľa ťažkosťami rôzneho druhu Verím,že tento raz to budeš mať ako za odmenu,tak ako vyššie písali,každé tehu je iné a tak aj bábätká sú každé iné 🙂 Ja mám dvoch chalanov asú ako voda a oheň úplne opačný vo všetkom.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre