Pekný deň, viem, že nadpis príspevku znie hrozne.....ale práve dnes sme sa dozvedeli, že čakáme chlapca.....je zdravý, za čo sme nesmierne vďačný, ale veľmi sme s mužom túžili po dievčatku, mali sme vybrané meno, vysnívaný ružový kočík a zrazu sa to rozplynulo.....a mne je to veľmi ľúto....dieťatko sa nám podarilo vďaka IVF....dúfam, že ma nikto z Vás za to neukrižuje, ale momentálne to veľmi ťažko beriem.....bol niekto v podobnej situácii? Ako sa s tým vnútorne vyrovnať? Viem, že ho budeme ľúbiť najviac na svete, ale ten pocit, momentálne ktorý prežívam je depresívny.
@dominika1994 daj si pár dní čas na spracovanie rozporuplných pocitov, malo by to prejsť. Myslím že v tomto prípade je to len o tom šoku, že to bude inak ako ste si želali 😉
@dominika1994 aj ja som mala vybraté meno pre chlapca atd muz tuzil po chlapcovi v 12tt povedal lekar ze dcera vysli sme z usg a hovorí co budem robiť s dievčaťom teraz máme uz 3,5r a od mala s tatikom sa montuje v garazi takze cisto chlapec kedze v okoli len chlapcov mame tak hracky sú pre dobre len autíčka vsade sa s nimi hraje.....kocik s babikou ma na okrasu ;) treba sa tesit na kazde dieta len nech je zdrave to je.dolezite velmi
Ako sa s tým vnútorne vyrovnať? S vedomím, že je to presne tak, ako to byť má. A pripomínaním si, za čo všetko môžte byť vďační...
@dominika1994 ste dvaja dospeli ludia, ktory si presli tak narocnym procesom, ako je IVF, cely cas viete, ze je to 50:50, tak ste urcite ratali s moznostou, ze to dievca nebude. Dnes mozes byt vykolajena, lebo si sa drzala infantilnej predstavy o ruzovom kociku, ale do tyzdna ta to hadam prejde. To je iste len prvotny sok, ze dalsia vec v tom zlozitom procese, ktora vysla inak ako si tuzila (po IVF asi tiez nikto netuzi). Inak, ten kocik tlacis ty, babo v nom to vobec nevnima, aky je zvonka. Vyber si taky, aky chces ty, pohlavie dietata pritom neries. Ani tehotensku vetrovku si nekupis modru, len preto, ze je v bruchu chlapec.
@dominika1994 prejde to za pár dní… my sme tiež túžili po dievčatku. Uvoľni emócie, ak to tak cítiš poplač si, vyrozprávaj sa, vykrič sa… čokoľvek ti pomôže. Za pár dni to bude ok. Hlavne nepozeraj už žiadne dievčenské výbavičky a pod 😉 prvorodený syn, zdravé dieťa… aký veľký dar vás čaká ❤️❤️❤️
@dominika1994 človek mieni Pán Boh mení ako sa hovorí dôveruj Bohu, že vie prečo máte chlapca a pokiaľ ide o tvojho muža toho to prejde len sa narodí tak ho nepustí z rúk a bude si ho hrdo nosiť, že toto môj syn. Každé dieťa je veľký dar netreba sa toho báť prajem všetko dobré
@dominika1994 buď rada že sa ti vôbec podarilo otehotnieť. My sme tiež veľmi chceli aj druhé dievča a máme chlapca. Ale radšej zdravého chlapca než choré dievčatko. Nabudúce si netreba plánovať a brat všetko ako príde. Človek mieni pán Boh mení.
Neber to tragicky Mozno este budete mat druhe dieta. A bude dievca . Stava sa aj ze zeny po prvom umelom oplodneni zazracne otehotneju aj neplanovane prirodzene. Ruzovy kocik pche. Kup cerveny unisex vyuzijes aj pri druhom. Ja som nikdy nemala take ocakavania ci preferencie pohlavia a mam z kazdeho jedno. A su super obe. Aj chlapci su rozkosni . A casto vacsi mojkaci ako dievcatka, len to oblecko je trochu menej zabava a vyber ako u bab.ale dojdes tomu na chut. Vaz si to stastie co v sebe mas aby nikam nezmizlo.
To prejde budes milovat svojho chlapceka a ani si nebudes vediet predstavit ze by sa vam narodil niekto iny❤
Mame medzi známymi rodinku … majú troch chlapcov … čakajú štvrtého a keby si ich videla akí sú všetci úžasní … sú šťastní užívajú si spolu… no proste to pohlavie vôbec nič nedefinuje … ja som sa tiež pred materstvom vždy videla s dievčatkami , zatiaľ mame dvoch chlapcov a sú to take pokojne deti, od malička dobre spia jedia sú zdraví a majú všestranne záľuby.. áno chýbajú u nás milučké dievčenské veci a bábiky a tak, ale podstata je vytvoriť spolu šťastnú rodinu. Určite je ta túžba veľká, aj vo mne sa ešte občas ozve, ale ja som sa napríklad do druhého syna tak zamilovala keď som ho prvýkrát zbadala. A to iste ti prajem, užívaj si že čakáš bábätko a tes sa. Pomysli na to čo všetko v živote sa môže pokaziť, čo môže vyjsť inak než si neplánujeme a že ak tebe nevyšlo vysnívané pohlavie že je to to najmenej oproti chorobám a iným tragédiam. Držím palce ;)
@dominika1994 Chapem ta, aj tvoje pocity, je to normalne. Ja som tuzila velmi prevelmi po dievcatku (stale tuzim) a mam dvoch chlapcov 😊 nevymenila by som ich za nic samozrejme, su dokonali a moji najvacsi maznaci ktori mi kazdy den hovoria ako ma lubia a vkuse sa tulia 😍😍 (isto to aj dievcatka robia, ja len ze mam pocit ze vela maminiek si mysli ze chlapci riadne lasku nevyjadruju a nemaznaju sa😁). Dakujem kazdy den za to, ze su zdravi, lebo to je ten najvacsi dar🙏🏼 Napriek tomu este potom chceme jedno babo, nejdem klamat - dufam a verim v dievcatko, ale v prvom rade sa budem modlit za zive a zdrave babatko. A neboj, to take ‘sklamanie’ z chlapca prejde velmi rychlo a az sa narodi si povies, ze ani za milion dievcatiek by si ho nevymenila😍😍❤️
Ja som si myslela,ze ked podstupuju ludia IVF su radi,ze sa to vobec podari a nie,ze si este vyberaju pohlavie. Tym viac,ak ziadne deti este nemaju a vobec teda netusia,akej bude povahy. Lebo ti mozem povedart,ze to,ako si budete vychadzat nezalezi od toho,co ma medzi nohami,ale aku povahu a zdedene geny bude mat.
Myslim, ze kazdy mame v hlave nejaku predstavu o detoch, o pohlavi, aku budu mat povahu, buduce povolanie. Moze sa narodit vytuzeny syn a rodicia sa tesia, ako s nim budu chodit na futbal, ale chlapec sa ani nebude vediet trafit do lopty, ale za to bude uzasne hrat na klaviri. Budes sklamana? Mozno tak trochu, lebo sa nenaplnili tvoje predstavy, ale stastna a pysna mama, lebo je skvely hudobnik. A tak nejak aj s pohlavim. Uz ked tu bude, bude uzasny, aky je. Ked ho budes drzat v naruci, ked budes citit jeho vonu, ked ta neskor oblabi tymi malymi ruckami..budes sa v duchu hanbit a nadavat si, ako si mohla mat dnes taketo myslienky
Ja som vzdy mala vysnivane prveho chlapceka a potom dievca. Muz ten len dievca. Vzdy chcel 2, nic ine si nepripustal. Ked sme cakali prvu, stale som mu vravela, ze to moze byt aj chlapec. Nakoniec dievca. Ked sme sa rozhodli pre 2.,uz som mala aj ja v hlave dievcatko. Uz sme s nimi mali skusenosti a tesila som sa, ako ich budem rovnako obliekat. A potom mi robili amnio (vtedy si clovek ozaj uvedomi, ze na pohlavi naozaj nezalezi). Pred zakrokom pocas sona sa ma lekar spytal, ci chcem vediet pohlavie- chlapcek. Zacala som sa smiat a podotkla som, ze muza picne. Mysleli si, ze od radosti. Ja ze nie, on chcel dceru. Muz si myslel, ze si z neho robim srandu a az do vysledkov amnio dufal, ze ten pipik odpadne 😀 aj pre mba to bol trosku sok, v rodine skoro same baby (len 2 chlapci) a hlavne som mala v hlave stale 3-4 rocnycg chlapcov, ako sa lomia na ihrisku, strielacky a toto ja nechcem...asi tyzden som si tak predstavovala, ake to bude, ci ho budem lubit ako dievcatko, no proste take kraviny..poviem ti, uz ked mi ho dali na sale som sa tak neskutocne zamilovala. Bol dokonaly. A kazdy den ho milujem viac a viac. Je to uzasne babatko, nas maly spokojny smejko. Uplna odmena za uplakanu, nespiacu dcerku. Obe deti su pre mna vsetkym. (Inak, ked sa dcera narodila, mala nejaku odchylku a pediatricka si nebola ista, ci ma spravne vyvinute genitalie, mala podozrenie, ze je to chlapec v dievcenskom tele. My sme tomu sice neverili, pre nas to bolo jasne dievca, ale aj keby to tak bolo, lubili by sme ju/ho rovnako aj tak).
@dominika1994 ani nevies, ako Ta chapem...hoci...my mame prveho chlapca, to mi bolo uplne jedno, co to bude. Druhe sa nam podarilo prilis skoro na moj vkus po prvom, nevedela som sa zmierit s tym, ze tak skoro. Po prvom som mala poporodnu depresiu, mali sme trochu narocnejsi zaciatok. Ale kedze som cely zivot mala problemy kadejake gynekologicke a predpovede, ze prirodzene to u mna nepojde, tak som nakobiec bola rada, ze to slo ako po masle. A bolo to dievcatko, prve po xy rokoch v rodine. No a ked mala dcerka 5 rokov a syn 7, tak sa im narodil bracek. Toto som bola uplne presvedcena, ze je to dievcatko, velmi som chcela este jedno, lebo dcerka stale len o sestricke basnila. Boli so mnou na sone v 20 tt., a veru to bol sok. Bolo mi aj do placu, aj dcerke, plakala. Bolo mi to luto. No a o mesiac a pol sa narodila sesternicka. A potom este bratrancek. No stale mam kus pocit, ze ona ma tu predstavu, ze dievcatka su zlatunke, milunke a kus sa citim divne, ked ona o sesternicke basni, aka je zlata. A popritom, braceka lubi strasne, zabava ho, krmi, hea sa s nim. Kebyze nemam zdravotne problemy a vek, tak mozno vy sme este skusili sestricku. Ale stat sa moze aj to, ze to bude dalsi chlapec...😁...Takze chapem Ta ja som taka babikova, na saticky, ja som mala des, ked som mala prvemu synovi vyberat hracky 😅. Ale uz som sa adaptovala a tak ako syn teraz spava s babikou (a to ma 8 😆), tak dcera sa hra s trasformerom a dinosaurami 🤣.
Neboj sa, po prvotnom soku to zvladnes.
Ja som kupovala neutralby kocik a mam ho aj pri tretom dietati a len som menila deky a fusaky, das si maslicku, napriklad si kup sedy kocik a ak drihe bude dievcatko, das si tam ruzovu maslu alebo proste nieco.
Ja som v tomto taka prakticka. Pri dcerke som chcela fialovy sportiak a nechala som to potom tak. Neminala som zbytocne. Mala cierny fusak s fialovym flisom, ruzovu deku a kopu ruzoveho oblecenia.
Pri tomto nasom najmladsom som nasilu kupila modre cumle, ja som mu este v porodnici nevedela dat meno, nevedela som, ktore. A nakoniec som aj tak nebola spokojna s vyberom. Ono to robia aj hormony, to sa skludni, uvidis.
Mam kanosku, co po 4 rokoch sa im podarilo IVF, maju chlapceka a stale basnkla o dvojickach dievcatkach. Syna miluju a nedali by ho za nic na svete. Tak to bude aj u Vas...😘
@dominika1994 stale je to 50:50, tak neviem preco si dopredu robit iluzie. Nejaky extra dovod ste mali na to, ze ste sa nafixovali na dievcatko?
Pri prvom nam to bolo jedno a bol chlapec, pri druhom som bola trochu smutna, lebo jasne ze sme chceli dievcatko a bol chlapec, pri tretom som aj bola rada, lebo sme mali pekne chlapcenske meno a aj svagrina mala 3 chlapcov, tak 6.chlapec do rodiny pasoval 🙂 Chlapci su "mamkiny", ovela viac naviazany na mamu ako dievcata. Beriem to tak prakticky, ze rano nemusim zapletat copiky a neriesit uz v skolke, ze "toto" si ona neoblecie, lebo chce ine. Najlepsie sa s tym zmierit cim skor a tesit sa zo zdraveho chlapceka.
@euka210 na mna su obe pohlavia rovnako naviazane. Mala ma rovnako zboznuje ako maly. Len maly je vacsi mojkac v tom ze objime a posle pusinky aj druhym mala bola len moja a stale je.nechce druhych moc objimat bozkat okrem brata svojho a mna..mne aj ruky nohy vybozkava. :D Ale toto je individualne.My sme proste fyzicka kontaktna rodina ..
@dominika1994 Ja sa ti ani nečudujem kludne si aj poplač.Aj ja by som bola nešťastná keby mám mať syna to poviem na rovinu nech ma tu aj zožeru a to nie je že nevdačnosť to je očakávanie.A nech mi nikto nehovori každý ma svoje vysnené pohlavie.Možno sa nájde pár žien ktorým je to jedno ale väčšine nie je.Kolké sa rozplakali aj priamo u gynekologa na sone
@dominika1994 omg, ja z týchto tém nemôžem 🙄 aj mňa ukamenujte ale ja zase nemôžem pochopiť ako môžu byť ľudia takýto nevďačni a ešte niekto kto otehotneli až po IVF. Zaujímavé, že vždy tu čítam len témy ako chceli všetci dievčatá a sú sklamani z chlapcov ale nie opačne. Neviem čo také všetci na tých babach vidíte 🤷
Je to normálne, ja som zase prvé chcela chlapca, mala som malého brata, s chlapcami som to vedela, v mojich predstavách bolo bábätko vždy chlapec. A bum, dievčatko. Pár dní som z toho bola vedľa, ale potom som si na tú predstavu zvykla a bolo dobre. A teraz by som nemenila, dcérka je parťáčka ♥️ túžba po synovi ale zostala, tak som pri druhom a poslednom tehotenstve nechcela vedieť pohlavie, aby som nebola sklamaná. Vedela som, že pri pôrode to už riešiť nebudem. Nakoniec bol ten vysnený chlapec, ale vieš čo, to je tak "protivné" bábo, že už by som ho asi aj vymenila za druhé dievčatko 😂 neboj, to je len ten šok, za pár dní/týždňov si na predstavu syna zvykneš a budeš sa na neho tešiť.
Tiež som dúfala v dievčatko aj som mala vnútorné cítenie že to tak bude, takže som bola trochu prekvapená keď som zistila že čakáme chlapca. U mňa to zaskočenie ale netrvalo dlho, hneď som sa preorientovala na chlapca 😄😍. Momentálne plánujeme druhé a ja si tak nejak už neviem predstaviť že by sme mali mať dievčatko 😅... no hlavne je samozrejme nech je dieťa zdravé, na pohlaví ozaj nezáleží 🙂
Chlapci su strasne fajn, dlabat ruzove handry a kocare. Aspon to nedojde domov hned v 14tich tehotne 😂 nerob z toho vedu, tak bude chalanisko. Hlavne ze bude zdravy. Ja cim dalej, tym viac som presvedcena, ze som mala mat chlapca a nie dievca.
@liusa82 no ja som vdacna, ze mam chlapceka. Proste som plakala od radosti, ked mi povedali, ze bude zdravy. Po par stratach prestanes mat vysnivane pohlavie a zacnes mat iba jeden ciel “ zive a zdrave dieta “. Moj syn je asi 100x lepsi ako ja, niekedy nechapem ako sme dokazali nieco tak uzasne a mile stvorit.
Aj ja som to tak mala. A uprimne, vieš kedy som to prestala riesit? Keď mal syn vyse roka a stretla som kolegu, ktorý má fantasticky vzťah so sestrou, veľmi sa miluju, podporujú a položili by za seba zivot.
So sestrou som nemala dobrý vzťah v detstve a priala som si prvorodenej dcere dat sestru, s ktorou si budú rozumiet. Bum a zrazu chlapec. Nie, ak mám byt uprimna, netesila som sa, len som myslela na to, že medzi chlapcom a babou nikdy nebude kamarátsky vzťah. Samozrejme, že syna lubim, ale furt tam u mna bola tá ľútosť, že to nie je baba. Ale ako vravím, asi som potrebovala v zivote stretnut niekoho, kto mi tie predsudky rozplynie a našťastie sa tak stalo. Už mi to luto nie je😊
Mali sme to opacne. Cakali sme na 100% chlapca. Pre dievca sme nemali vybrate ani meno, na porodnu salu som isla s tym, ze som stale netusila 😃 a dnes si neviem predstavit, ze by to bolo inak. Narodi sa a nezapochybujes ❤ nechaj tomu cas. My po tejto skusenosti cakame druhe a pohlavie ani nechceme vediet, obe pohlavia su super!
@dominika1994 Tiez som chcela dievcatko, koli volanikom a cipkam a ruzovej mojej oblubenej farbe ale nebrala som to zle ked mi povedali ze bude chlapec. Viem ze synovia maju castokrat lepsi vztah s mamou ako dcery a tak som sa tesila na partaka. Teraz ma 22 mesiacov a vzdy ked idem kupovat oblecenie, tak s povzdychom pozeram na tie ruzove volaniky ale nemenila by som syna ani za 100 dievcatiek.
Nebyt mojho muza, tak by som mu ruzove oblecenie kludne kupila. Aj kocik by som si kupila ruzovy... ved kocik je pre mamu a nie pre dieta.
Nechaj to tak, ak ta to trapi, tak na tym smut. Nesnaz sa toho smutku za vysnivanym dievcatkom zbavit. Clovek v zivote zazije vela krivd a vela smutkov ale nauci sa s nimi zit. Zivot nie je idealny. Dolezite je nedovolit tym smutkom ktore ta v zivote stretnu aby ti pokazili zivot... je dolezite aby si dokazala byt stastna a spokojna aj napriek tomu ze cas od casu budes v kutiku duse smutit za vysnivanym dievcatkom.
A neboj, syna budes lubit tak vlmi ze ten smutok za dievcatkm neohrozi tvoju lasku k nemu.
@kiki68 syn ti sice domov tehotny nedojde, ale este stale ti moze prist zazvonit buduca svatka od tej tehotnej 14tky, ze co ten vas synator s nou vysyslil. 🙂
@dominika1994 mňa udivuje ,že v dnešnej dobe keď plno párov má veľký problém otehotnieť by si niekto rád vybral aj pohlavie.Nech je čo je,hlavne nech je zdravé....Chorá doba došla.🙄
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@dominika1994 ja som zase dufala v chlapca, uplne ma vyplo, ked mi povedali, ze to bude dievca.. ja anti-babikovska, ruzova, sponkova a vlaskova.. a teraz by som ju nemenila ani za nic ❤☺