Druhé tehotenstvo - pocity

18. máj 2022

Ako sa sa cítili? Ja som si myslela, že pri druhom to už bude jednoduchšie.. ale práve naopak, som absolútne bez energie, pichá ma v podbrušku tak že občas mám problém sa postaviť/chodiť, vo všeobecnosti nevládzem...umyjem riad a už fučím, bolia ma kríže a to som len v 5m.
Úplne ma to odrovnáva a dáva mi to zabrať...pritom prvé bolo bez problémov...
Ako ste na Tom vy?

barus26
18. máj 2022

u mna oveľa lepsie druhé ako prvé. Nemám žiadne problémy alebo si ich teda nestíham všímať. Tiež mna kde tu zabolí, fucim ako lokomotíva a nevladzem toľko ale keďže mám doma 17 mesacnu tak proste musím fungovať celé dni či chcem alebo nie. Pri prvom tehu som bola sama doma na rizikovom, muž v robote takze som sa sledovala aj moc 😀

autor
18. máj 2022

@barus26 ďakujem za skúsenosť...ja som práveže takto fungovala pri prvom a teraz ja som z toho ani neviem ako to pomenovať...dáva mi zabrať toto tehotenstvo a neskutočnú únavu cítim (1. Dieťa, domácnosť, muž v zahraničí, práca, ...

autor
18. máj 2022

A tým že prvé bolo absolútne ok, nemala som takého pocity únavy, je to pre mňa šok...neviem si zvyknúť, že proste nevládzem, že ma to obmedzuje v mojom bežnom fungovaní (nemyslím to zle, proste v porovnaní s prvým

domka222
18. máj 2022

Prvé v pohode, chodila som do práce. Druhé ma na mesiac vyradilo zo života (celodenné vracanie, únava a neschopnosť sa starať o prvé malé dieťa). Proste bol to celkovo masaker do pôrodu

autor
18. máj 2022

@domka222 presne tak sa cítim a obávam sa, že to bude masaker do pôrodu ...už som nervózna sama zo seba ako nevládzem

zazrak1991
22. máj 2022

No u mňa presne rovnako. Prvé tehotenstvo super ,ani na mne nebolo vidieť až do 7 mesiaca , nič ma nebolelo ,nebolo mi zle . Teraz katastrofa,totálne nevládzem ,mám priserne nízky tlak ,stále má bolí hlava ,prsia mám ako bomby ,zle mi býva ...a to som len v 4 mesiaci 😭 neverila by som že to môže byť až také iné ,práveže som si myslela že presne viem do čoho idem 😁

autor
22. máj 2022

@zazrak1991 presne ste popísali moje pocity .. keby mi takto bolo pri prvom by ma to neprekvapilo tak ako teraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre