Ahojte, prosím nech sa vyjadria len mamičky, čo si to zažili, a dajú mi nejakú podporu, ak nejaká vôbec existuje. Čakáme druhé bábätko a opäť to má byt chalan. Moja túžba odjakživa bolo mat jedno dievčatko. Skúsiť si s ňou vytvoriť pekny vzťah matka-dcéra, aký mne chýba. Už pri prvom som okrem radosti cítila občas aj sklamanie z iného pohlavia, ale každý má vtedy ubezpecoval, že druhé bude dievčatko, aj keď jasne, to nevie nikto dopredu, a už vôbec nie ovplyvniť. Ale tak sme šli do toho s nádejou, že snáď moja malička nakoniec pride a čaká na mňa. A radosť vystriedal žiaľ a sklamanie, že je to další chalan. A mňa strašne ovplyvňujú negatívne pocity, toto tehotenstvo je extrémne ťažké aj fyzicky, nevidím svetlo na konci tunela. Zmieriť sa, že cely život mi bude chýbať ten pocit, mať pekný vzťah matky a dcérky, odovzdať jej to, čo viem, a mat svoju partacku a kamarátku? Alebo mat ešte dalších xy deti, kým to dievčatko nakoniec nepríde, ak vôbec príde? Nevidím teraz žiadne východisko. Jasne že sa všetci na bábätko tešime, ale ja neviem odstrániť ten pocit sklamania, a ani si predstaviť dalších 5 chalanov okolo mňa.
Chápem sklamanie, ja som chcela tiež dievčatko, a keď mi oznámili, že čakám chlapčeka, som ostala ako obarená, lebo som s tým nerátala :D ale je to taký mojkáčik, že mi to dievčatko ani nechýba, myslela som si, že chlapci taký nie sú :D a teda jasné, že druhé by som chcela aj dievča a vždy som to tak mala, ale po chlapčekovi by mi nevadilo mať ďalšieho chlapca ... Tak zrejme to, že si Ťa vybrali chlapci za mamu, ma nejaký dôvod a myslím si, že niečo určite sa nájde, čo naučíš aj chlapcov ... Možno budeš mať pekný vzťah ako babka a vnučka a to čo si chcela naučiť dcéru, môžeš odovzdať jej, aj keď chápem, že vzťah mama a dcéra to nenahradí .. A ak to naozaj má prísť, tak tu dcérku ešte niekedy mať budeš. Neber to tak tragický a spomeň si na ženy, ktoré nemôžu mať ani jedno dieťa a za dvoch chlapcov by dali aj život ... Viem o čom rozprávam, mne dávali 3% mať svoje dieťa a napriek tomu sa to podarilo a preto som si povedala, že na pohlaví nezáleží, hlavne, že som mama 🙂
Len jedno poviem,že aj s touto možnosťou si mala rátať
Ja mam chlapcov 3 a poviem ti ze mam s nimi vztah, že mi mnohé kamošky- mamičky dievčat závidia. Dokážeme spolu blbnut, robiť milión veci spoločne..
Nosia mi kvety zvonku, kreslia srdiečka, posielajú na mesenger spoločne fotky, kde dopisu ze ma ľúbia. Najstarší ma 12 a prežíva prvé zaľúbenie a zdoveruje sa mi, a len mne. Blízky vzťah je o tom aký si ho dokážeš vytvoriť s potomkom. Nie o tom ci mas dcéru....
Ja ťa chápem.. prežila som to isté.. tiež som chcela druhé dievčatko, ale po výsledkoch amniocentezy som bola šťastná, že budem mať ZDRAVÉHO chalana 🙂
Ňu… máme 4 ch a jedno dievča ;D … tiež dúfam v ešte jedno dievčatko. ;D Ale! Tento pocit nemá predčit iné.. ak áno, hľadala by som riešenie, pomoc.. najskôr odbornú.
Žasnem. Vieš o tom, že šanca je 50/50?
"mat dalsich xy deti kym to dievcatko pride" to znie ako vyrobit kopu odpadovych vzoriek, kym sa podari ten spravny vyrobok 🤮 prepac za mna je toto chore, taketo zmyslanie, myslela som ze kazda dospela zena vie ze pohlavie neovplyvní a vie ze je blbost takto sa fixovat na jedno z nich. Chudak chlapcek 😥
Ma dvoch, aj som vzdy vedela ze budem mat chlapcekov, milujem ich a oni miluju mna a je to nadherne.
Vztah mama- dcera si si vysnivala, ale realita hovori, ze velmi casto to nevyjde.
"Alebo mat ešte dalších xy deti, kým to dievčatko nakoniec nepríde, ak vôbec príde?"
To vazne by si bola ochotna rodit deti, kym by to nebolo dievcatko? 🥴 Obcas mam pocit, ze si ludia mylia rodicovstvo s konickom, ako je zbieranie znamok...
Tak dievcatá, ja som to tak myslela, že je všade aj po internetoch, že žena má genderreveal a má napr 5chalanov, a čaká ďalšie a čakajú či to bude chalan alebo dievča. A ja som písala že toto presne nechcem. Vždy som chcela jedno dieťa.
Ale moja otázka znie ako sa s tam zmieriť. A zatiaľ moj vzťah zatiaľ so synčekom nieje taký že je mojkacik. Je to dobrodruh, chce všetko objavovať všade byt, nieje taký, že by prišiel ku mne a pritulil sa alebo tak. Je taký ako chalanov ja poznám, že niesu takí citliví neviem. Aj preto sa toho ďalšieho obávam, že bude rovnaký. Celé dni za týmto len behám, a pritúliť sa k nemu môžem akurát tak v noci, keď uz spi. Dovtedy nechce.
Bože ľudia kde vy chodíte na tieto očakávania,že si vybudujeme krásny vzťah dcéra matka
Mám 3 chlapcov, ak by bolo štvrté, opäť by som chcela chlapca 🥰🥰🥰
@autor "prítulnosť" dieťaťa nezávisí od pohlavia
Vieš i tom ,že aj dievčatá su dobrodruhovia a behajú celé dni špinavé a s chrasty na kolenách
Nikto ti nezaruči krásny vzťah matka-dcéra, aj v tom by si mohla byť sklamaná. Najkrajší je vzťah matka-dieťa. Dieťa je úžasné, je to jedno aké pohlavie. Ber to čo ti život dáva a dôveruj tomu, že je to to najlepšie.
Vždy som mala v hlave, ze raz budem mat dcéru..prišiel prvý syn, pri ktorom som mala už tehotenstvo na prd..a všeličo nám hrozilo...vtedy som zabudla na hociake túžby a prišla len jediná.. mať zdravé dieťa a je mi úplne jedno co to bude. Rozumiem tej túžbe naozaj...ale keď sa niečo udeje potom človek príde na to, že aká je to vlastne blbosť..a jedine na čom záleží je zdravie...aj druhého mam chlapca, syn nechcel sestričku tak prisiel braček 😁 ostáva len jediné, vyrovnať sa stým a byť vďačný za to co je alebo to skúsiť do tretice😉
A keby si teraz mala dievčatko, čo chlapca dáš otcovi a ty budeš len okolo malej? Preboha, neblázni, vieš aký partaci vedia byť chlapci? Tak nebudeš chodiť kupovať ružové gumičky do vlasov, ale budeš vyberať modré tričko 🤔 ani pri dievčati nemáš istotu, že budete partacky, môže mať takú povahu, že budeš radšej keď nude v škôlke, škole, u babky 😄
Už mi tieto diskusie, aké ste všetky hrozne sklamané z toho, že to nebude sladučké milučké dievčatko, ale "len" chalan, ako keby tí boli druhotriedni, idú na nervy! Autorka, len jedno ti napíšem: nikde nie je napísané, že ak by si mala dievča, mali by ste krásny vzťah, boli by ste parťáčky a kamarátky a bolo by to niečo výnimočné, čo s "druhotriednym chalanom" nemôžeš zažiť.
Ahoj úplne ťa chápem mám 4 synov vieš čo je natom pizitývne chalani sú viac fixovaný na maminky ako dievčatá tie sú tatkové
@sisa_s ale je iné prvé dieťatko, a keď už tie šance niesu žiadne. Keď už obe detičky sú chalani. Preto som písala, nech sa ozvú len mamičky, čo by vedeli pomôcť a podporiť. Výčitky nepomôžu. Aj pre takéto veci je veľa popôrodných depresii, lebo človek nedostal nejakú oporu už v tehotenstve. Robili sme o tom výskum a teraz sa to stalo mne. Vždy soľ vravela že mne sa to stať nemôže. To človek neovplyvní, sú to hormóny, pocity, realita, atd
Mala som veeľmi podobné pocity a pomohol teda len čas, v tehotenstve to bolo najintenzívnejšie, podporené hormónami a náročnosťou tehotenstva... Ale s odstupom času ten pocit slabne, určite by som ani jedného z nich nevymenila za dievča, milujem ich, ja mám tulivych obidvoch... Aj keď úprimne priznám, že neviem, či niekedy prestanem uvažovať, aké by to bolo, keby máme aj dcéru 🤷 Ja si neidealizujem ten vzťah s dcérou, to človek nikdy nevie, ako dopadne, ale určite je to rozdiel mať syna a mať dcéru a tiež som túžila mať možnosť vychovávať oboje... Nuž ale človek musí pracovať s tým, čo má 😅
Takéto myšlienky, sklamania je treba zastaviť na začiatku a neživiť to, pretože to vyrastie do obludných rozmerov a hlboký pád do depresií.
A nikdy som nenapisala, že chalan je druhotriedny. Mám super vzťah s octom, bratom, ale chyba mi ten vzťah s mamou. Preto som chcela dievčatko, že keď ho nemám ja, pokúsim sa ho spraviť teda ja s mojim dieťatkom. A je to iné dievča chlapec. Chalana zaujímavé iné veci nie tie babské 😁 autíčka, preliezky atd 😊
Teda môžem ti povedať,že ja som sa s bábikami nikdy nehrala,lietala som po vonku s chalanmi a sukňu som mala prvý krát v puberte aj to len zopár krát
Fixujes sa na predstavy, ktore nemusia byt pravda...sesternica ma tiez svoje "vysnivane" dievcatko a cuduj sa svete, hra od 5r futbal, chodi s tatinom na zapasy, nezapletaju si s mamou pred zrkadlom copiky a nelakuju nechty...
Mam dvoch chlapcov. Su ako ohen a voda. Dievca ti nezaruci pritulnost. Moj jeden pritulny je a druhy nie. To s pohlavim nema nic, ide o vec vrodenu.
Mysli na to male stvorenie ktore ta lubi. Ako sa mu chces pozriet do oci ked sa narodi? Ze si ho nechcela?
A to chces podporu, že neboj sa štvrté bude dievča, aby si náhodou nedostala popôrodnú depresiu?nepreháňaj budeš mať zdravé babo vieš aký to je dar, že vôbec budeš mať dve deti?
Chlapi okolo mňa nedajú dopustiť na matku.Mozes mať chladné dievča, ktoré bude s tebou celý život súperiť nikde nie je písané, že dievčata prilnu k mame viac.
Úplne tá chápem, ako si napísala nech sa vyjadria iba tie čo si tým prešli, lebo ostatne to nepochopia. Samozrejme aby bolo detičky zdravé…
Mám dvoch chlapcoch, podstate prvý chlapec bol dobrý a tak som si povedala že mi nebude vadiť ak bude druhý chlapec ale keď som už mala dvoch synov tak mi začalo veľmi chýbať dievčatko. Mám skvelý vzťah s mamou, ako s kamoskou denne si napíšeme a zavoláme. A tak som začala túžiť po treťom dieťatku- dievcatku. A som si povedala keď nebude tretie dievčatko tak aspoň budú traja chlapci a snáď mi zavolajú ako sa mám, lebo o chlapcoch je známe že zavolajú rodičom raz za týždeň (teda ako ktorý). Ale manžel mi povedal že nechce tretieho chlapca že vie že bude tretí chlapec. Ale ja som veľmi chcela tretie bábätko (dievčatko). a začala som si všímať v okoli že veľa rodín má troch chlapcov. Ale ja som si veľmi priala dievčatko, preštudovala si, že ako “ spravit “ dievčatko a čo vtedy jesť atd… a teda ževraj čakáme dievčatko. Tak toľko môj príbeh. Ale keby bol tretí chlapec tak by bol, no čo už hlavne nech sú detičky zdravé 🙂 to nie je že sme nevďačné za to že mame dve zdravé deti, a iné nemajú žiadne, alebo majú choré. Chápeme to, ale túžba po niečom je druha vec 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ja som rada, že mám dvoch chlapcov. Bolo by pekné mať aj aj, ale čo už. Chalani sú super. Nie sú ujačaní a urážliví, je s nimi sranda. A v puberte oceníš, že nemusíš riešiť periódy a cikanie a pod.