Druhé bábätko - zvláštne pocity

niky6
8. okt 2022

Ahojte, neplánovane som otehotnela 2x.. Mam veľmi zmiešané pocity, dcérka má 1 a pol a prvy krát ked som si robila test som sa rozplakala ale nie preto že som tehotná ale preto že viem že dcérka je naviazaná na mna a strašne ja na ňu a neviem si predstaviť že pride niekto druhý a bude sa cítiť možno nechcene, to jej určite nedám pocítiť ale nastanú situácie kedy bude babo uprednostnené v niektorých situáciách. Som šťastná aj smutná zároveň lebo viem ako sme naviazané na seba a neviem či to zvládnem taky vekový rozdiel a všetko okolo toho :/ má to niekto takto? Určite sa to dá zvládnuť ale začiatky budú veľmi ťažké nakoľko ju ešte kojím a ona zaspáva len tak a inak ani spať nechce lebo len vyvádza a sama nevie nijak zaspať.

zmrzlinka2021
8. okt 2022

@niky6 Tak ucit dcerku, ze nie je stredobodom vesmiru a ze su tu aj ini ludia a musi sa postupne ucit respektovat tieto veci a vobec to neznamena, ze je a bude menej lubena.
Mam kamaratku, ktora ked mala rocnu dcerku, otehotnela - a rovno dvojicky 😀

mamickalisticka
8. okt 2022

Môj syn mal rok a osem mesiacov keď som zistila že čakám dvojky.. 🙃😂 verím že je to šok, my sme chceli druhé, ale dvojky sme nečakali, avšak snažila som sa myslieť len na to aby sme to zvládli do konca 🙏 aj náš syn bol úplný mamin cecok ale takéto deti dospievaju každým dňom, ja som mu ešte pred pôrodom musela držať fľašu na mlieko, až potom začal sám, keď som bola v nemocnici, dokonca som ho po pôrode aj odplienkovala bez nehôd 🙂 o osem mesiacov bude úplne inak vyspelostou, vela veci bude chápať.. bude to super lebo budú časom parťáci so spoločnými zaujmami 🤍🙏 držím palce

niky6
autor
8. okt 2022

@mamickalisticka wau, no to by som aj ja bola v šoku keby som čakala dvojičky :D neni to sranda ale vždy sa to da zvládnuť ked sa chce 🙂 ďakujem, hadam to bude fajn.. Len aj to ma trápi nakoľko bývame v 2 izbovom podnájme sa musime sťahovať a to sa mi veľmi nechce :D

andrejka1212
8. okt 2022

@niky6 nezvyknem casto reagovat na prispevky, no kedze ako keby som citala svoj vlastny priebeh pocitov tak musim. Otehotnela som, ked mal maly presne rok a pol, velmi citovo naviazany, zaspaval vyhradne pri dojceni. Teraz som v 6tom mesiaci a stale mam pochybnosti, ako to zmanazujem tak, aby sa necitil ukrateny o moju pozornost, kedze uz nebude 100 %. No vidim ako neuveritelne sa vyvija kazdym tyzdnom, myslim ze sa bude z babatka praveze tesit a bude chcier pomahat. Uz len to, ako som si nevedela predstavit ako ho uspim inak ako dojcenim, ked aj v noci pytal prsnik 200x a ak hned nedostal tak nasledoval zachvat placu. No a realita? Odstavenie s jedinym asi trojminutovym placom a po tyzdni ako keby na cele dojcenie zabudol a uz prespi celu noc. Sorry za siahodlhy post, malo z toho vyplynut ze kym porodis tvoje dieta uz bude uplne na inej mentalnej urovni, zvladne to urcite lepsie ako si myslis.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre