Dokedy ste vládali robiť domáce práce?

31. jan 2021

Dnes sa mi stala taka vec muz na mna vybuchol ze v kuchyni je stale bordel neboli umyte (3 taniere dve misky a dve hrnce a dajake pohare ) a nikdy neumyjem vsetok riad :D mne vela nechybalo a vybuchla som. Kym som nadavala a cistila ten posraty riad som sa este aj porezala :D zacala som mat krce v bruchu tak som si dala magnezium
ano viem urcite si pomyslite ze som leniva a neviem doumyvat riad ale po 10 minutach statia ma strasne rozbolia krize a pride mi zle :( tak si sadnem a necham to tak... hoci mam umyvacku nevidim zmysel umyvat riad v tom ked ja to umyjem za 10 min tych par tanierov
tak isto rano sa zobudi zapne si pc a ide hrat hru a sto krat mu hovorim prosim ta povysavaj, pozbieraj veci co su na susiaku ale nie on si dalej hra a stale povie ze to urobi za hodinu... hovno urobil ja som to robila :(
kym on je v robote ja stihnem vyprat 4 kopiek oblecenia nakopi sa to strasne , povysavat, pozmyvat, umyt kupelnu aj wc atd este aj navarit a on mi povie ja tiez nesedim na zadku v robote
Dobre ja viem on nech zaraba ale ako mu to dat pocitit ze by sa trosku vcitil aj do mna?
teraz som v 7 mesiaci 29 tyzden kym vladzem popratam, navarim hoci ma aj bolia krize ale neverim ze budem vladat aj v 9 mesiaci :D ci ako to je da sa to zvladnut? nechcem pred nim vyzerat jak slaboska :(
teraz si pripadam jak ufnukana tehotna a niektore tu v 9 mesiaci este aj okna umyvate :D
poradte skusene vydate zeny hlavne prosim neurazajte ma :(

autor
31. jan 2021

zabudla som napisat ze zial neviem sa pozerat na to ked bordel za to nenecham tak veci :D
nechala by som to tak ale
najviac ma vie nasrat s prepacenim ked vysava a mobil ma v ruke a vysava dve hodiny :D este aj riad s tym mobilom umyva

lucia147852
31. jan 2021

Nechápem prečo nevyužívaš tu umývačku. To je tak skvela vec. Mne ju muž tiež kúpil v teho lebo mna nadrapovalo zo špinavého riadu. Ináč ostatne veci som robila až do pôrodu. Muž pomáhal, ale keďže bol v robote bolo toho viac na mna. Okrem prvých 3 mes keď som vracala 12x denne. Potom už len tak 5x denne do konca 6.mes tak to už sa dalo čosi porobiť

petrisa213
31. jan 2021

Úplne ta chápem. Neboj sa, zvládneš to až do pôrodu 😉 chlap by toto vsetko v živote nezvládol a písťal by už v 2 mesiaci ze ho kríze bolia. Ja tiež vsetko musím doma robiť sama, keby som čakala na muža a to jeho "o chvíľku" žila by som v kope hnoja. Ja na čo som sa najviac tešila pri druhej dcérke na ten pár dňový "wellness" v pôrodnici 😁😁 žiadne varenie, pranie, umývanie, starostlivosť o staršie dieťa, nič. Najes sa a odlozis to preč a už sa viac nestarás 😁 a stále spis 🙏 budeš riadne unavená, tak si to tam vychutnaj!!! 😁😁 Ja som teraz 23tt, tiež ma riadne brucho večer už bolí, magnézium si dávam každý deň ráno aj večer. Už teraz sa teším na ten týždeň v pôrodnici 😁

autor
31. jan 2021

@lucia147852 asi ju zacnem pouzivat :D uz nemam na to nervy v poslednej dobe
Len nejak malo sa do nej zmesti ked tam dam velky hrniec tak uz nenapcham pohare :D potom chytim nervy a umyjem to rucne :D

autor
31. jan 2021

@petrisa213 no ved toto pride z roboty jak mumia neviem co bude robit ked tu bude male dieta :D ale dobre viem ho pochopit... tak ze v tom nie som sama aspon nieco pozitivne a uz sa zacinam aj ja tesit na porodnicu :D

lula313
31. jan 2021

Mne manzel pred porodom sám od seba aj okna umyl. Aj s ostatnými prácami pomohol. Veď to nie je len moja domacnost🤷🏻‍♀️. Pekne ho zapriahli, že ti lekár povedal, že sa máš setrit. Ono po porode sa oveľa viac nebude stihat. Je dobre, aby začal prikladať ruku k dielu, aby ste potom stihali a nebol to pre neho taký sok.

meluela
1. feb 2021

no, hlavne si musis ujasnit ako to chcete mat doma podelene - ci ides celu domacnost a dieta tahat ty, alebo bude cast robit aj on, ako dlho budes s dietatom doma, ci sa aj prestriedate alebo opatrovatelka/jasle, ako ste to mali ked si ty chodila do prace (ci si "tradicne slovensky" makala najprv v praci a potom este aj doma?) .. cim neskor sa o tom hodi s partnerom rec, o to tazsie sa bude na niecom dohodnut. Najlepsie je otvorene komunikovat. Nevladzem, potrebujem pomoct. Nechcem robit iba domace prace, chcem sa venovat aj niecomu inemu .. jasne, niekedy ani jasna komunikacia nepomoze, ale to uz je problem na druhej strane potom :-/

autor
1. feb 2021

@meluela tak on to robit nebude zial.. sem tam sa stane ze poprata ale ako som uz pisala s mobilom v ruke... uz som rozmyslala aj nad tym ze sa vratim do prace ale nema sa o dieta kto postarat a uprimne bolo by mi luto nevidiet ako rastie to uz by nebola moja vychova ked ma chapes a aj tak robim v potravinach tam sa viac nadriem ako doma :D popri materskej rozmyslam ci si nespravim este skolu ale to uvidim este ci sa mi oplati lebo mi bolo povedane ak bude navarene a popratane tak mozes... no som myslela ze ho zadusim

autor
1. feb 2021

@lula313 tak asi bude musiet casom...

zuzka102
1. feb 2021

No tak ako si si vybrala, tak máš. Čo ti na to povedať. Každý chlap DOKAZE porobiť v domácnosti bežné domáce práce, len to aj musí sám chcieť! Ak nechce, treba ho to naučiť.. Najlepšie hneď ako spolu začnete bývať.. Lebo neskôr to už ide horšie, i keď nie je to nemožné pravdaže.

autor
1. feb 2021

@zuzka102 pred tym taky nebol urobil ale asi mu daco nakecala svokra lebo stale mi hovori ze jeho mama to zvladla s 3 malymi detmi... :D alebo som uz ja neschopna no neviem

ninusa221
1. feb 2021

Ako si vyvhovas tak mas 🙆🏽‍♀️

autor
1. feb 2021

@ninusa221 tak to hej ale zas v spine nemozem zit :D kaslat nanho dajak to zvladnem

miadi
1. feb 2021

Nechcem Ta urazit ale ozaj si asi hormonami precitlivena. Zbytocne fnukaš . Mozes to robit jednoduchsie. Das taniere do mycky- minuta hrniec umyjes dve minuty ., mycku mozes zaplnit aj druhy den . Setri vodu sterilizuje bakterie a šetri ti chrbat. No asi ti blbo Radim.. viac by pomohlo Keby som ti povedala ze tvoj muz je lenivec? Ja som robila do 38tt aj s napuchnutymi nohami a stihala som vsetko aj dom aj pracu. Lebo mam mycku a susicku. To ze si oprala 4 pracku Ved to vie Aj moj rocny syn hodit pradlo a vybrat velmi rad to robi 😜pracka pere sama vravi Moja mama ., robota je Uz len to poskladat a upratat do skrine. Ste len 2 tak Neviem co tolko pradla? Mozno si dlho neprala a nakopilo sa? Tak skus zmenu prat castejsie mensie davky rychlejsie upraces, A neodradi Ta velka kopa. Alebo si lahni ze ti je zle a nech sa stara muz ak ti Neviem dost dobre poradit.

ninusa221
1. feb 2021

Ja som strasny robila humbuk za tento poriadok on bol taky ze vsetko mu bolo jedno kde je😃 musis doňho len hučať vsak zas nemusi drhnut kupelnu ale dat do myčky pozametať a pozmývať pohoda 😄a co sa tyka toho tehotenstva mamča umývala ešte rychlo byt kym pojde do pôrodonice😃😃 ale tak ja to nejdem posudit mna to caka az o par rokov ( dufam) 😀😀😀 ale drzim palce nak je všetko v poho aj s babom ☺️

autor
1. feb 2021

@miadi no ved ide prave o to ze ja stihnem popratat nemam problem :D mam na to cely den od rana tak do 16:00 ale normalne do mna take nervy dostane ten manzel ze az
este aj navarim a varim na dva dni ...neviem asi si ma zle pochopila... ja popratam a muz ma zjazdi za par tanierov :D chapes? ta co som ja sluzka nech si potom prata ked sa mu nepaci
ako som uz pisala tu umyvacku zacnem pouzivat :D
spinave pradlo vyperie pracka potom dam do susicky co sa moze davat poskladam a mam urobene este aj vyzehlim co treba
za to mam 3 - 4 kopky lebo triedim farebne , cierne, uteraky a tak za tyzden sa mi to nahromadi ale nic strasne to nie je
len obcas je toho na mna vela este aj to brusko rastie zacne mi byt horuco spotim sa, nohy ma bolia atd a chyti ma taka depka ze jak to zvladnem s dietatom :D dajak uz bude niektore zeny ani muza nemaju chodia do prace a aj doma makaju

autor
1. feb 2021

@ninusa221 vsak jasne da sa to nie je to choroba
len obcas su chlapi necitlivi tak jak on :D
este ze mame tie umyvacky, susicky a pracky :D a cokoladu
dakujem 🙂

miadi
1. feb 2021

Tak pises ze nevies ci to budes zvladat v 9m ked Uz teraz Ta bolia krize za 10minut statia. Potom ze vlastne vsetko v pohode zvladas stihas len muž Ta buzeruje. Tak ked on nic doma nerobi nech aspon nefrfle. Ked porodis a bude to u vas takto dalej pokracovat este len budes vytocena. Tak klud dychaj. On je taky isty ako bol nez si otehotnela. Vacsina chlapov nema empatiu a nezmeni sa vo zvykoch len Preto ze si teho. Zato tebe sa zmeni pohlad nanho.

miadi
1. feb 2021

Hlavne ho hnet zapriahni ked sa babo narodi aspon do prebalovania nosenia babatka atd ., nie ze vsetko budes robit len ty. Dietatko to oceni ked sa mu aj otec venuje. Fyzicky citi jeho blizkost a buduje si snim vztah a otec tiez .

autor
1. feb 2021

@miadi zabudla som este napisat ze si poradila 🙂 dakujem a tak jak som napisala este furt moze byt horsie :D len som citlivka ale tak dnes som vecer po tej hadke prisla na to ze nanho staci poriadne pokricat a stiahne chvost :D a ked sa mu nepaci nech sebe najde inu zenu

autor
1. feb 2021

@miadi no skusil by neprebalovat :D plienka by letela rovno do tvare :D

miadi
1. feb 2021

Aka dlho ste spolu ? Niekedy ked si moc dobra muzom rastie kohutik a dovoluju si. Mycka je super vec uvidis zvyknes si . Budes mat vdaka nej aj silnejsie nechty 😎

autor
1. feb 2021

@miadi 3 roky... od jula manzelia :D hej ona je dobra len ju treba aj pouzivat :D ked som ju nemala hundrala som ze ju nemam a teraz zas ze ju mam 😀

miadi
1. feb 2021

Tak Hlavne klud nekazte si vztah hadkami. Teraz je take obdobie aj vdaka covid ludia si idu na nervy doma. Nabuduce nech tych par riadov umyje alebo da do mycky on .

sense
1. feb 2021

Mas umyvacku ,riady do nej, ak sa hrniec nezmesti ten umy....a nechaj aj chlapa urobit aj jed ta hodinu... a 4 kopy oblecenia neperies kazdy den...tak si to rozdel, neper naraz vsetko v 1 den....a na sraly bordel v kuchyni mu nabuduce povedz jed mu vadi nech prilozi ruku k dirlu a umyje si aspon po sebe.

katarina9593
1. feb 2021

Ahoj ja som robila do 8 mesiaca 12ky v domove dôchodcov... Brucho rástlo zavadzalo ale robila som ... V decembri sme sa sťahovali do bytu ...🤦nenormálne vela veci nevládala som brucho mi tvrdlo dala som pauzu a robila si ďalej ... nepoužívas myčku?veľká chyba veelmi dobrá vec ..👌🙂 sušičku som nemala pred rokom ....tak som prala veci aj pre dcéru aj pre náš a sušila na sušiaku a keď bolo teplo na balkóne ...odkedy mám sušičku prasknem do sušky a ide ... A aj zehlim nemusím ale je to lepšie a niektoré veci treba...a teraz je toho omnoho viacej mala stále špinavá takže periem pre muža aj malú viac ako sebe 🤦😂...skús ho zapojiť .. domácnosť je vás oboch ...ruky mu neupadnu keď umyje alebo povysáva...🤦môj muž teda veľmi pomáhal aj keď tiež ako asi každý chlap nerekne mu hneď že by to sám od seba urobil pokiaľ mu nepovieš ale zas nemá problém sa o malú postarať alebo aj o domácnosť...🙂2 dni pred pôrodom som natierala doma skriňu a potom už som išla ....s keď som volala môjmu že už ideme do pôrodnice aby išiel domov z práce tak mi ešte volal či mu urobím kávičku ...🤦🤦🤦🤦🙂

majulino
1. feb 2021

Ja ked som bola tehotna (3x) tak som myslela, ze manzela zahlusim, ale nie preto, ze po mne hucal, ze je bordel, ale preto, ze mi nedovolil takmer nic robiť, aby som neublizila sebe ale bábätku. Jemu sice trvalo aj 4 hodiny to co som ja mala za menej ako polovicu ale urobil to. A teraz pri poslednom dietati (ma 5 mesiacov) nakazil aj starsie deti (7,9) aby mi nedovolili robit tazke veci(prenasat vysavac, dvíhať vedro s mopom...)
A k tvojej otazke, tak pratala a varila a aj na nakupy som chodila az do pôrodu, tempom akym som vladala a aj na prechádzky som chodila pri tretom az do porodu, den ored pôrodom som odbehla do prace robit poriadky v papieroch a vecer som este zavarala... Ale vsetko svojim tempom. Ak mi to trvalo 3 hodiny, nic sa nedialo

3petka
1. feb 2021

Tak ja som do pôrodu ešte na stavbe pomáhala. Malovala, surovala podlahy a proste čo som mohla. Zase ale iné je ak z bolia kríze. Umývačku používaj preboha, však veľký hrniec iný ručne a zvyšok sup do nej a je hneď poriadok. Viem že pôrod sa nedá načasovať ale tak skús mu nechať bordel doma keď pôjdeš rodiť, síce je tam riziko že ta to počká ale spím uvidis aký je charakter. Ja ak som bola niekde s malým a muž doma tak vždy urobil riadny gruntlich, hlavne poza skrine a tak...9

ladyelsa87
1. feb 2021

Ja som ešte v den pôrodu umyvala kúpeľňu, WC, vyprala, len navariť som nestihla, lebo uz som musela ísť do nemocnice 😃😂 A nech si pan manžel zvyká na pomahanie v domácnosti, lebo keď sa malé narodí, potom ešte len zisti, ze trocha spinaveho riadu neutečie 😃
Nikto si nemyslí, že si lenivá, každá prežíva tehotenstvo inak, ci uz fyzicky alebo aj psychicky. Ak máš myčku, sušičku tak ich vyuzivaj 😊 ja napr sušičku neznasam 😂
A ked si unavená a máš možnosť využiť donášku jedla, vyuzivaj. V tejto situácii sa každá reštika poteší novej objednávke. Drz sa 🥰

sante81
1. feb 2021

Ženy prosím vás, to ste ozaj niektoré také neschopné? Jedná sa nestíha učiť s deťmi online, druhá nestíha umyť riady????? Na čo sú vám takí chlapi? Ja som sama s 2 detmi, pracujem a stíham vsetko. Keď sa chce, dá sa všetko. Keď nie, nedá sa nič. Chlap za počítačom a ty v 8 mes behas ako handra???? To vážne? Keď bude dieťa? Keď nebude v noci spat? Budeš unavená? Dáš chlapovi pri počítač teplý obed a tu máš macko hraj sa?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre