Depresia počas tehotenstva

ninkanina
24. jún 2022

Dobrý deň viem že veľa žien píše o popôrodnej depresii ale mali ste niektorá aj pred ? Nemám sa s tým komu zdôveriť všetci sa strašne okolo mňa.. Nepochopili by ma.. Partnerovi sa to bojím povedať že ma tiež nepochopí a skôr by ma bral že som sebecka on má teraz novú prácu a tak isto má toho veľa ,ako má novú prácu spolu nespíme a to mi teda nepridava na šťastí,skôr uberá že sa už vôbec necítim príťažlivá alebo si domyslam že niekoho má keď je cely deň v práci,on tvrdí že je unavený že mu mám dať čas že nechápe ako si mozem niečo take myslieť že by mal niekoho iného,správaní je ku mne dobrý tak mu to aj verím ale aj tak mi to vŕta hlavou a potom do toho hneď myslím že ako som otehotnela prestala som byť viac ženou v jeho očiach no ženou ano..ale nie tou čo predtým.. ale jeho tehotnou zenou..Ja sa teším aj sa snazim si pozriem vecicky aj všetko ale hneď nato ma prepadne nevoľnosť strach .. Strašne by som sa chcela tešiť a byť z tých žien ktoré sú pripravené na dieta aj samé bez partnera a sú tak šťastne.. ja mám dobrú rodinu,partnera.. no prepadavaju ma take že..čo ak sa s partnerom necháme ostanem sama s dieťaťom ,ze sa necítim nato byt mamou,ze už nič nebude ako predtým.. keď sa vidim v zrkadle je mi z toho zle.. iné sa tešia na fotky počas tehotenstva.. ja nechcem ani jednu.. každý deň plačem a už som z toho zúfalá .. malicke bolo plánované veľmi som chcela otehotnieť podarilo sa nám to do 6mes.,no ako som zistila ze som tehotná sa niečo vo mne zlomilo a veľmi sa chcem tešiť no nedokážem to.. som ako kôpka nešťastia a ešte medzi všetkými sa musím tváriť ze sa strašne teším ale nieje to tak.. nebaví ma nič najradšej by som ostala lezat v posteli cely deň a nikoho nevidiet a byť úplne sama neviem čo mám robiť aj keď ideme na kontrolu nič to somnou nerobí keď vidim fotky ..strašne sa bojím že aká bude moja reakcia keď porodim.. zároveň sa cítim zle pretože to malé za nič nemôže..nikam sa nepýtalo sama som to chcela.. ale nedokážem to už viacej dusiť len v sebe..

salamistka
24. jún 2022

úplne kľudne treba ísť za lekárom, ktorý ak bude treba, predpíše lieky vhodné aj počas tehotenstva...moja kamarátka, zdravotná sestra, počas 2. tehotenstva sa mi priznala, že ju chytila hrozná depresia, u psychiatra len plakala, ale lieky jej veľmi pomohli...hlavu hore

barborachors
24. jún 2022

pozri aj taka rihanna bola tehotná a mala v p. ako vyzerá a este sa aj hrdo niesla. Ty si zena a zvládneš všetko. A prestaň sa porovnávať s ostatnými ze sa fotia a pod. Ty si ty a hotovo. A mala by si to opatrne zdelit muzovi lebo ta picne... škodis sebe aj plodu. hlavu hore, tých par mesiacov dáš 👍

luccija
24. jún 2022

@ninkanina bojis sa zmeny, hormony nemysli si, se kszda zena v tehotenstve ziari stastim.Niektore prelezia v nemocnici, pregrcaju tes sa, ze to tak nemas.Neobvinuj sa, ze mas take pocity je to najvacsia zmena v zivote zeny.Ja som sa po porode bala ist domov, ze co budem s dietatom robit🙂este som nemala poriadne mlieko, dieta nizka porodna vaha...vsetko preslo.Chod k psychologovi, psychiatrovi ...ja som dokonca plakala, ze budem mat dievca, lebo som mala v hlave chlapca hormony su strasna vec po sone som na kave plakala a muz nevedel co so mnou.Uz druhy den som kupovala dievcenske vecicky.

luccija
24. jún 2022

Materinsky pud je prirodzeny k dietatu prilipnes...mozno hned, mozno po tyzdni, mesiacoch, ale cely zivot ho budes milovat a vzdy mysliet na jeho dobro ver mi.Cele tehotenstvo som mala obavy ake to bude...

kiki68
24. jún 2022

@ninkanina ja som mala, je to prenatalna depresia. Nie si sama, chod za psychologom. Su to hormony a nenechavaj to na nahodu. Ja som mala strasne stavy, po porode to uplne pominulo. Zo dna na den som bola ok. Tie uzkosti v tehu boli hrozne. Muz sa bal, ze sa mi nieco stane. Nastastie bol stale doma.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre