Ďalšie tehotenstvo hneď po roku

29. júl 2023

Dobrý deň mamičky, prosím poraďte mi neviem čo mám robiť. Mám dve deti prvý má 4 roky druhý len Rok a som zase v tom , dávali sme si pozor a ajtak sa to stalo . No ale k veci rozhodli sme sa s manželom tak že to dáme preč lebo to už nezvládneme a hlavne ja nie keďže manžel chodí do práce chodí domov až večer a niekdy ide aj na týždňovky. Ale je nám to ľúto ja som aj plakala že si zabyjeme decko keď sme vychovali druhé vychováme aj tretie. Ale niekedy si myslím že to nezvládnem som rada že malý má už rok a zachvilu už bude chodiť. Mali ste niektorá hneď po roku ďalšie a ako ste to zvládli?? Zvládnem to ?? Ešte dodám papiere mám už vybavené a pondelok idem na pred operačné som 7 týždňov. Fakt neviem čo mám robiť. A už hneď si chcem dať ochranu antikoncepciu aby som to už viac krát nestalo.

martul
29. júl 2023

Neviem čo ocakavas, aké odpovede. Tie ktoré spravili to čo ty plánuješ sa nepriznajú, ostatné ťa odsúdia. Tvoj život, ty musíš vedieť, ani jedna čo ti tu napíše, neboj zvládneš to, ti pomôcť nepríde ani fyzicky ani finančne, takže sa rozhodnite len vy.

terina25
29. júl 2023

Otehotnela som po 8 mesiacoch o porodu . Zvladli sme, hoci to bolo o drzku. No ja som mala len 1 dieta.

melisa281
29. júl 2023

Jasne, že sa to dá zvládnuť, prečo nie? Ja som ostala tehotná, keď mal malý 4 mesiace. Takže keď mal rok a 3 týždne porodila som dcéru. A všetko sa dalo. Ani mi to neprišlo nejako brutálne. Neviem. Kedysi mali ľudia aj 7 deti po sebe a nemali problém 😃 a teraz s našimi technológiami a vymoženosťami máme problém so všetkým a nič nezvládame. Hrozne fakt 😂

luteam
29. júl 2023

Síce neviem aké to je byť v tvojej situácii, ale zo zásady si neviem predstaviť ísť na potrat. To musí byť aj psychicky náročné žiť s takým rozhodnutím. Žiaľ neviem poradiť iba, aby ste si ešte raz s mužom sadli a poriadne to zvážili.

konikkon
29. júl 2023

Neviem, aké odpovede čakáš. Mám dve malé deti do 2 rokov s vekovým rozdielom 16 mesiacov. Otehotnela som, keď malo prvé 7 mesiacov. Je to extrémne náročné ale moje deti sú to najlepšie, čo sa mi v živote stalo. Ďalšie už neplánujeme, ale ak by sa podarilo, absolútne si neviem predstaviť ísť na potrat so zdravým dieťaťom, to dieťa by bolo také podobne ako tie 2, čo už mám doma. Ale ťažko by som to rozdychdychavala, to áno 😁 lebo tretie už URCITE nechceme 😁

mamamasama
29. júl 2023

Asi by som sa zblaznila, ale na potrat by som nešla. Mali sme to podobne. Nevedela som si predstavit mat deticky takto po sebe. Strasne som to druhe nechcela. Teraz si myslim, ze to asi citilo. V 3.mesiaci od nas odisiel. Zlyhalo srdiecko. Myslim na neho kazdy den a velakrat mi je luto uz len kvoli tym myslienkam, ktore som mala. 😪 Mam uz deti viac a po potrate som otehotnela uz planovane. Maly je zlaticko. Uplne pokojny chlapcek, o ktorom ani neviem, ze ho mam. Vzdy ked sa na neho pozriem, predstavim si, ako by vyzeral jeho braček 😭 Nerob nieco, co si budes vyčítať.

nafka0483
29. júl 2023

Davali sme si pozor = prerusovany styk? To ochrana veru nie je, cize "aj tak sa stalo" = jasne, ze sa stalo.
Nech sa rozhodnete akokolvek, tak sa zacnite realne chranit aby ste to onedlho nemuseli riesit zas.

aiana24
29. júl 2023

Ak pojdes na zakrok, mozu ta trapit vycitky do konca zivota... nemali ste ist bez ochrany, uz to vies a poucila si sa, ako pises... drzim palce nech sa rozhodnes akokolvek a hlavne dalej uz s antikoncepciou.

beata_k
29. júl 2023

Ja by som riadila podla toho, ci uz bije srdce. Ak nie, tak by som do toho isla. Ak uz ano, tak by som si dieta nechala. No, nelahka situacia, ale za chyby sa plati. Drz sa.

riamia91
29. júl 2023

Musela by som to rozdýchať, ale potrat by mi nikdy nenapadol. Máme 2 deti, možno by sme chceli tretie, ale teraz nie. Už to je na tebe, nejdem ťa prehovárať, ale antikoncepcia tiež nie je 100% istota. Takže buď pôjde na sterilizáciu tvoj muž alebo ty, to zaručí 100% alebo nesexovať.

gagik
29. júl 2023

Ked si uz teraz vyčítaš, ze si zabijes decko, po potrate sa zblaznis. S tromi detmi to bude tazke, ale nie tak tazke, ako s doživotným výčitkami.

ivangeline
29. júl 2023

Otehotnela som 3m po porode, 8m, 10m po porode... A su tu. A zijeme. A lubime sa. ;)

maminkadeticiek
29. júl 2023

1."Davali sme si pozor"- ako sa vola tento druh antikoncepcie??
2."Dame to prec."-wtf???
3."Zabijem si decko." - Mam dost.

Takto by sa matka 2 deti nikdy nevyjadrovala.Je to troll a odporucam ani nereagovat.

riamia91
29. júl 2023

@maminkadeticiek *zabyjeme... citujem z textu 😁

tinka_1807
29. júl 2023

Nuž čo ti radiť ... Ja som názoru, ze vsetko na svete sa pre nieoc deje. Ja som síce nebola v takej situácii, ale poznám mnoho prípadov, kedy sa stalo, že sa "prihodilo" ďalšie dieťa nečakane. A v mnohých prípadoch sa presne to na začiatku "nechcené" dieťa nakoniec postaralo o svojich rodičov az do smrti a rodičia si nakoniec vraveli, že to tka malo presne byť a že táto malá bytosť im vtedy do života mala prísť, lebo ostatné deti im odišli preč ... Viem, ze momentlane sa ti to zdá veľmi ťažká situácia, ale ... Ešte si len na začiatku tehotenstva, si v šoku.
Pozri, kým sa malé narodí, tak to staršie bude mať už 5 rokov, čo je vek, kedy už zas nepotrebuje úplne každú starostlivosť. Zároveň predpokladám, že chodí do škôlky a tým pádom ho nebudeš mať stále doma. To mladšie bude mať už rok aj 9 mesiacov ... To ešte síce nie ej úplne samostatne dieťa, ale zas ani úplne bábätko.
Myslím si, že to zvládnete. Ako čítam tvoje psychické rozpoloženie, tka vnútorne to proste necítis na potrat. Vieš, je to blbé, ale to bábätko za to nemôže, že je v poradí "až" tretie. V čom má menšie právo narodiť sa ako vaše prvé, ktoré bolo zrejmé vytúžené? To, že prišlo na svet neskôr a v nevhodnejsi čas? ... No vybralo si vás. A určite sa už na vás teší, potrebuje cítit vašu lásku a som si istá, že vám ju 100 násobne vráti.
Verím, že sa rozhodnete preň a prajem vám, aby ste prekonali vaše obavy, zaľúbili sa do bábätká a určite to zvaldnete! 💪

ildiko36
29. júl 2023

Ja som sama a vychovávame 3deti, ked ja to zvládam bez chlapa tak to zvládnete aj vy s manželom.

54tinka54
29. júl 2023

Ak už teraz nie si uplne stotoznena s potratom tak na neho nechoď.. budeš mať veľké výčitky do konca života, že si to spravila. Ja myslím že tretie zvládnete, len ozaj si už porieš poriadnu antiku, lebo také že “dávali sme si pozor”, to je o ničom. Prerušovaný sex je nespoľahlivý a úplne nevhodný pre páry, ktoré už ďalšie dieťa neplánujú.

nevenka
29. júl 2023

My mame 4 deti, druhe sa zadarilo, ked mal syn rok, takze rodiel mame 21 mesiacov. Prezili sme to. Stvrte dieta sa nam podarilo, ked prve malo 15 mesiacov, cca, rodiel mame 2 roky teda priblizne. Ja v tom nevidim problem, nie je to az taky maly vekovy rozdiel. Ale situacia je u nas ina.
Len, ja by som nevedela zabit dieta, stale by som to mala pred ocami, ake by bolo, kolko by malo mesiacov, rokov...
Takze Vy sa musite rozhodnut, ako to date, ked si ho nechate, aj ked ho date prec...ako na tom budes aj emocne, aka si povaha...

nevenka
29. júl 2023

@mamamasama urcite to nie je kvoli tomu, co si si myslela. My ked sme cakali prve, tak zomrel manzelov dedko, no a mala som aj poporodnu depresih potom, proste narocne sme to mali, no a ked som otehotnela znova, tak mojmu otcovi zistili rakovinu oblicky. Plakala som a nechcela som to druhe dieta, myslela som lrn na to, ze ocko urcite teraz zomrie. No oblicku odoperovali a kazdy rok chodi na kontroly. Dozil sa aj druheho vnucata, aj dalsich 2 odo mna a jedneho od mojej sestry. Ale je pravda, ze v ten tyzden, ako sa narodila dcerka, tak nam usiel psik do lesa a uz sa nevratil...☹...
Takze nie je to tak, ze by si za to mohla, ked si na take nieco pomyslela. Manzel nevedel predychat stvrte a to sa najviac na neho podoba a strasne ju lubi...

veronka523
29. júl 2023

Ahoj, pokiaľ s tým nie si úplne stotožnená, nerob To. Ja som takto otehotnela 7 mesiacov po treťom pôrode. Teraz máme 4 deti - 7 a 5 rokov. necelé dva roky a 6 mesiacov. Nebudem ti klamať, bol to šok a ťažko sme to spracovávali ale teraz som šťastná, najmladší je zlatíčko. Stretneš sa s hocičím, najmä ľudia vedia slovami aj pohľadmi ublížiť, ale pokiaľ ťa podrží manžel to je najdôležitejšie. Mňa neuveriteľne podržal, aj keď chcel len dve deti a na tretie som ho prehovorila ...

luccija
29. júl 2023

Nie sú všetko len emócie.Ako ste na tom finančne, s prácou, byvanim? máš sa kam vrátiť po RD?

juliacenc
29. júl 2023

Samozrejme ze si dietatko nechajte.

ropucha6
29. júl 2023

@maminkadeticiek presne, matka dvoch deti by asi nenazvala dalsie dieta to…ak by to bola nahodou pravda, odporucam po porode ci UPT dat sa sterilizovat, seba ci muza….lebo pri tejto inteligencii ani ta antikoncepcia nebude stacit.

autor
29. júl 2023

Tak Ahojte milé mamičky. Prečítala som si všetky vaše diskusie a ďakujem vám za vaše názory 🙂
Tak mi z manželom sme sa rozhodli že si ho necháme naozaj by som stým nevedela žiť po celý život keby som to dala preč my to niejako zvládneme ✊ áno máte pravdu zo všetkým, to malé zato nemôže atď ďakujem.

autor
29. júl 2023

Ale pochopte má že bola som v šoku

autor
29. júl 2023

@maminkadeticiek jasné som troll no dobre . Neviem ako by si ti reagovala v mojom prípade. Ja sa o deti starám chcem aby moje deti vyrastali tak ako som vyrastala ja čiže tak preto som bola v šoku či to zvládnem keďže pomoc nemám od nikoho!! Jedine manžel ale on musí chodiť do práce a cez víkendy mi pomôže to je jasné . A áno inak to neviem nazvať ja som realista a myslím si keď ide niekto na potrat tak si zabije dieťa veď predsa to v žene žije je to malé stvorenie. Inak to nazvať neviem prepáč . Ale určite by som na potrat nešla to bola len moja psychika ale vnútro mi vravelo inak .

autor
29. júl 2023

Len som asi chcela počuť že to zvládnem že aj iné mamičky to zvládli.

maryetta
29. júl 2023

Mam kamaratku ktora ma 3deticky. Kazdy rok po sebe.
Potom dalsiu co mala dve do roka.
A teraz caka tretie. Kedy prvy oslavi 3.narodeniny tak ona bude v porodnici.
Vsetko sa zvladnut da….

Ja mam sice o nieco vacsie deti. Cakame stvrte. Som ochotna urobit cokolvek aby im vsetkym bolo dobre. Teda nam vsetkym 💪🏼

zuza265
29. júl 2023

Zvladnes to♥️ drzim vam palce🤗

slniecko5
29. júl 2023

Medzi prvým a druhým synom je iba 18m. Otehu som, keď mal 9m.
Dnes sú si veľmi blízki, taký kamoš na celý život. Je s kým ich na tábor, zahrať futbal, do kina. Rovnaké záujmy. Veľká výhoda.

Verím, že výhody ocenis v čase ❤️.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre