Ahojte,
píšem text o tom, že v tehotenstve môžu ženy zažívať tzv. Gender Dissapointment, teda rodové sklamanie - keď sa dozvedia, aké pohlavie bude mať ich bábätko a oni túžili po tom opačnom. Aj keď si mnohí ľudia nepripúšťajú pocity sklamania, môže to byť úplne normálna reakcia, ktorá je oveľa bežnejšia, ako by sa mohlo zdať. Ak sa tu nájde nejaká z vás, ktorá si týmto prešla a rada by sa o to podelila, napíšte mi, prosím 🙂 budem mať pár otázok.
Monika
@momomama22 nie, bola son happy. A vzdy budem. Mat zdraveho chlapca je to naj na svete. Ako aj zdrave dievcatko je to naj pre inu maminu. Ja som si myslela ze cakam dievca ake tie priznaky, ale to je take . Proste ked drzite papier a je tam 99% chlapec, tak tam skacete ako blcha 😀
obaja sme chceli dievca, od zaciatku sme sa bavili o babatku ako o dievcatku/dcere... ked mi 1.x doktor povedal, ze chlapec, vysla som von a rozplakala som sa... a ani som to po tej poradni nikomu nepovedala... tvrdila som, ze doktor nevidel... nebola som s tym vzita a v hlave som bola nastavena, ze sa mozno pomylil... aj ked mi to potom potvrdil este 2x...
mam jedneho syna...ked som sa dozvedela ze som tehotna, velmi som chcela druhe dievca..ked mi dr.oznamil ze chlapec strasne som bola smutna...v 31tt som o neho prisla:( uz je anjelik..treba sa tesit zo zdraveho babatka vzdy
Nie. Bola som šťastná a vďačná že je všetko ok a dieťa je zdravé
Nedokážem pochopiť ako môže byt niekto sklamaný z pohlavia dieťaťa.
Ľudia sú neskutočne rozmaznaní a už nevedia čo od dobroty so sebou.
skor som bola prekvapena pri porode - cakali sme tretie po dvoch dievcatkach a povedali nam, ze to vyzera na "sikovne dievcatko" a narodil sa chlapcek 🙂
Nie . Bola som rovnako happy z oboch pohlavi lebo na tom nezalezi a nevyberies si ,
Áno, ja. Syn bol otočený, tak že do 6. mesiaca sme nevedeli čo to bude. Ja som bola ale na 100% presvedcena, že to bude dievča. Chcela som byt ako ja moja mama, o chlapcovi ani počut. A zrazu bum na sone, nám povedala že to bude chlapec. Pri sone som sa rozplakala… nevedela som to vôbec ovládať . Teraz sa z toho smejem. Milujem svojho syna.
@momomama22 Chcela som futbalistu a namiesto toho copiky musim robit 😒
áno, pri prvom tehotenstve som ani neuvažovala, že by to nebolo dievčatko. úplne som mala predstavu ružových šatočiek, vrkôčikov a tak. chcela som si na dcére dokázať, že budem mať s ňou iný vzťah, ako mala mama so mnou. a bola som sklamaná - napíšem to tu na rovinu, hoci na to nie som hrdá. dala som si v 12.tt robiť krvné testy a keď mi prišiel výsledok "chlapec", normálne som bola mimo, plakala som v robote na záchode asi polhodinu. chvíľku mi trvalo sa s tým zmieriť, bábätko som ľúbila, hladkala brucho, všetko. ale vnútorné pocity boli, aké boli... nakoniec to "osud" zariadil tak, že som o pár týždňov skončila v nemocnici na rizikovom a tie štyri dni v strachu o bábätko ma dobre preplieskali 😉 pri druhom som to ani neriešila, túžila som po zdravom dieťatku, nie po konkrétnom pohlaví. hoci okolie riešilo "že by sa nám pýtala dievka". mám dvoch synov a som megahrdá mama a nemenila by som 🙂
Neviem, ci zrovna sklamanie, ale mna to zaskocilo. Ja som, ani neviem preco, mala vzdy v predstavach dieta=dievca. Nerozmyslala som vobec nad tym, co by som chcela, ci dievca, ci chlapca, ja som proste tak nejak bola nastavena na dievca. A na sone, ked mi potvrdil doktor chlapca, som ostala doslova v soku. Ja neviem ako to vysvetlit, proste som s chlapcom vobec nepocitala. Vobec som to neoplakala alebo nieco podobne, len prislo nieco s cim som vobec nepocitala, nad cim som vobec nerozmyslala asi preto ma to tak soklo.
@pribinak to není o tom, že by boli rozmaznani ľudia. Keď si tak vezmeš tak stovky rokov chceli každý rodiť len chlapcov a porodiť dievča alebo len dievčatá bola hanba. A ľudia nemali toľko prostriedkov ako teraz takže to nie je rozmaznanosti. Je to asi naozaj o nastavení spoločnosti. Vtedy boli iné tlaky zo spoločnosti, teraz je to zas na každej z nás po čom túži.. Ale ak to nevyjde, sklamanie tam je. Našťastie pre mňa, ja som takúto situáciu nezažila, len som chcela vyjadriť aj iný pohľad na vec.
Áno priznávam bola som sklamaná ale iba chvíľku..... Mame dve dievčatá a veľmi som chcela chlapca.... Sklamanie nebolo ani tak pri prvej ale skôr pri druhej dcére keď nám povedal gynekológ, že to nebude chlapec.... Viem, že manžel veľmi túžil po chlapcovi aj keď sa tešil na dievčatá.... Užívame si to ako je ☺️
Ja som tiez vzdy o sebe rozmyslala ako o matke dievcatka (idealne dvoch, ako sme boli my so sestrou)...preto ano, ked nam dr. povedal, ze chlapec, pichlo ma trosku pri srdci...Ale len kym sme vysli z ordinacie, kde sa moj manzel zacal roztapat dojatim😀 a ako vyslovil "budeme mat syna", sklamanie sa zmenilo na radost. neviem, ci to slovo to sposobilo, ale vtedy som citila stastie...
@momomama22 Vieš, koľko je tu už o tomto diskusií? Skús pohľadať, je tu toho kopa.
@pribinak ciastocne s tebou suhlasim - ja som bola vtedy mlada zaba, po vyske, s dobrou pracou, bez nejakych vacsich osobnych starosti. cize ano, vtedy som to vnimala inak ako teraz. teraz otvorene poviem, ze to je hlupost "byt sklamany z pohlavia" - najma v dnesnej dobe, ked pocat prirodzenou cestou je pomaly zazrak...
clovek sa uci na vlastnych pocitoch, chybach. a niekedy aj nie 🙂 ved kolkokrat riesi rodina, starsi ludia - a este treba dievca k chlapcovi. ked su dvaja chlapci: skoda, nabuduce sa hadam podari. a ked je tretie dieta na ceste: teraz to dievca musi vyjst. a predsa to nie su rozmaznani ludia - len to su hlupo zauzivane dogmy, ktore sa prenasaju aj na mladsie generacie. a je na kazdom, ako sa s tym popasuje a ci bude pokracovat v tom dalej alebo pochopi, co je podstatne 🙂
Podla mna nie je nic divnejsie ako byt sklamana z pohlavia vlastneho dietata…proste mi to rozum neberie, lebo je to vec, ktoru clovek absolutne nevie ovplyvnit. Divnejsie a strasidelnejsie, lebo to hovori o tom, ako velmi si chce niekto uplatnovat svoje ego na dietati.
Ja som v druhom tehotenstve tuzila po dievcatku uz som mala jedneho syna v 12 tt mi potvrdili ze to bude druhy chlapec plakala som asi 2 tyzdne... Nakoniec je to poklad najvacsi prinporode akekolvek negativne pocity odozneli a nahradila ich cista laska. Teraz pri tretom som nechcela vediet pohlavie aby som nebola opat sklamana ale teda kazdy prvy doktor ktoremu som povedala ze to nechcem vediet mi to povedal. Cakame dievcatko a ja sa na jednej strane strasne tesim ale na druhej strane neviem co s dievcatkom 🤣
@momomama22 môj muž chcel dievčatko, mame chlapca. Druhé babo som chcela dievčatko ja a opäť chlapček. Trosku som sklamaná... A trochu mam aj obavy, či budem stačiť na 2 chlapcov. Rozhodne som nečakala, že budem mať 2 chlapcov. Ale na druhu stranu nechcem byť nevdacna, mať zdravé deti je dar. To druhe babo ešte len čakám, ale pohlavie je už iste. Trosku som si aj poplakala, ale rozhodne nechcem, aby sa babo cítilo nevitane, určite ho budem lubit💗
@momomama22
Jujj. Mame doma 2 chlapcov túžili sme po dcérke. No máme potvrdené pribudne chlapec boli so mnou na morfo ultrazvuku pred nimi som nedala niejako najavo no ako náhle opustili ambulanciu prišiel plač ktorý som chcela no nevedela zastaviť z jednej strany bola to radosť že malý je v poriadku zdravý a všetko je v poriadku ale niekde v kútiku duše som.plakala aj kvôli tomu že to nieje dievča 😏teraz už som v pohode s tym ze budem mat doma 3 vajciakov a dom plný chlapov 😂♥️♥️♥️
Túžila som po dievčatku samozrejme aj meno vybraté, ale počas celého tehotenstva sa skrýval takže som mala prekvapko až pri pôrode a je to chlapec. Samozrejme trošku ma to zamrzelo, ale nič strašné ☺️😉hlavne že bol a je zdravý, 🥰
@momomama22 pohlavie som sa dozvedela pri pôrode a bolo mi to úplne jedno, či to bude dievčatko alebo chlapec
@momomama22 áno, prvý syn,túžila som po dievčatku,trvalo to pár sekúnd ... Druhé bolo dievča 🤭
Kamarátka 3x chlapec , popisovať nemusím , samozrejme sú jej poklady miluje ich ale niekde v srdci hlboko stále povie že túži po dcere
@momomama22 prvého mám chlapca a pri druhom tehotenstve,som chcela dievča a keď mi oznámili, že chlapec, ja som sa začala tak smiať, vôbec mi to neprišlo ľúto a nevymenila by som ho za dievča ani za nič na svete
@primadona jejj srdečne gratulujem a prajem veľa zdravia princeznej aj mamke ♥️♥️♥️
Nám každý hovorí 4 už bude dievčatko 🤣🤣lenže my už 4 neplánujeme keďže som si zariadila sterilizaciu tak vychovame v zdraví chlapcov a možno budeme mať vnučku tak o 15 rokov. A to bude radosti 😊😊😊
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@momomama22 hah, veru, ja som chcela dievčatko aj druhé, lebo som sa bála, že čo budem robiť s chlapcom... A teraz? Za nič by som nemenila, nedala by som ho ani za svet 😊