Ahojte, pred pár dňami mi vyšiel pozitívny test (aj keď druhá čiarka bola ešte slabá). Dnes som bola u doktora, myslela som si, že budem už v nejakom 4tom týždni, keďže poslednú menštr. som mala koncom augusta a pred mesiacom akurát som bola na meraní folikulov (o bábo sa snažíme rok), ale doktor dnes nevidel na ultrazvuku nič, povedal, že môžem byť na začiatku tehotenstva a že kým na ultrazvuku nebude vidno zárodočný vačok, považuje sa prípadné tehotenstvo za mimomaternicové. Poslal ma na krv a z krvi mi zistili, že som tehotná, ale hodnoty som mala minimálne, čiže to vychádza zatiaľ len na 2 tt. Kontrolu mám o 10 dní, s tým, že ak by som mala kŕče a bolesti mám bežať do nemocnice. A ja sa vás chcem opýtať, či ste zažili podobnú situáciu, bojím sa žeby to bolo mimomaternicové tehotenstvo, a že by sa náš sen o rodine rozplynul. Aj keď osobne si myslím, že je to len veľmi skoro ešte, mám strach a rada by som si prečítala niekoho príbeh , kto to mal podobne, a dopadlo to dobre. 🙂
@anjelicek26 ďakujem veľmi pekne za odpoveď. 🙂 Ja som doktorovi písala email, keď som si urobila test a povedal, že sa mám prisť ukázať, hlavne to, ze mi moje dni vynechali celý mesiac ma zmiatlo, aj keď sa stane, že mi meškajú, je to vždy len pár dní. Ale ďakujem, upokojilo ma to. 😊
@domka222 áno, preto som bola taká "aktívna" ísť na vysetrenie. Ale keď som si robila test prvy 2 tyzdne po tom co mi to meskalo, teda pred 2mi tyzdnami tak vysiel negativne, az teraz v utorok vysiel pozitivne. Cize asi som to mala nejak poposúvané. Bola som aj prechladnuta zaciatkom septembra tak mozno to nejak suvisi. 🤷♀️
@marfiana
@domka222
ja som to pri prvej dcerke mala tak isto. posledna ms v auguste a presne pred 4 rokmi (rovno na volby starostov) mi vysiel pozitivny tehu test. takze tiez som mala jeden mesiac anovulacny a hned na ten dalsi sa podarilo a nevedela som v kolkom tt som, tak som sla k doktorovi a on ze som v 5tt a dnes mi tu beha 3 rocna slecna 🙂 takze stava sa, nie je to az take neobvykle
ja som si v jeden den urobila test a na druhy som bola u lekarky, vidiet nebolo nic, ale poziadala som o test z krvi kvoli 100% istote, ja som sa nemohla dockat :D
@danieladeley presne, keď je to prvé dieťatko a konečne je predpoklad, že to vyšlo, tak je to tak nedočkavý pocit vedieť, mať istotu, ako žiadny doteraz. 😄
Všetko je zatiaľ ok, už bolo vidno na ultrazvuku aj gestačný a žĺtkový vak, podľa toho som v 6 tt, ďakujem pekne za rady, dúfam, že bude všetko fajn až do pôrodu. 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ked ma zena v ruke pozitivny test, tak si ma spravit termin u lekara - najskor o tie dva tyzdne...vsetko ostatne, ak ide skor, je potom na nervy, kedze lekar este nema co vidiet a tebe to rotuje v hlave, ci je vsetko ok... urcite je vsetko v poriadku u teba, len proste musis vydrzat a na dalsom sone uz bude vsestko dobre. Tych mimomaternicovych tehotenstiev je minimum, aj ked to na konovi obcas vyzera, ze sa to stava bezne. Nestava. Urcite bude vsetko dobre.