Čakáme druhé dieťa a neviem čo robiť

hodiny22
31. jan 2022

S priateľom čakáme druhé babatko, malá má rok. Problém je totižto v tom, že doma len cez víkendy, a ani cez víkend mi nepomáha. Je trošku aj schizofrenik, lebo sa s nami prestane z ničoho nič rozprávať, a nevie udať dôvod, len je odporný. Tak som mu povedala nech sa ide liečiť z toho , no on aj tak nechce ísť. Potom keď sa znormalizuje trošku po týždni, dvoch, tak je dobre, ale tvári sa ako keby sa nič nestalo. Vie ze som v tom, videl test . Povedal, ze , no tak bude, a ja ze, tešíš sa? A vraj áno. Aj túto malú má rád, ale prepne mu sem tam, je chorý proste. Neviem ako by som to zvládala sama všetko. Je tam malý vekový rozdiel, popritom ešte ak kojím. A jeho som chcela už párkrát aj nechať, takisto aj on mňa. Normálne neviem čo robiť. Či si to babatko nechať, alebo ... ach bože.

barbora0308
31. jan 2022

@hodiny22 Joj zena kde si mala rozum? Naco ste si spravili dalsie dieta? Problemy mas vo vztahu uz ocividne dlhodobo a toto teda vasu situaciu nenapravi... Nuz tazko ti nieco poradit, je na tebe ako sa rozhodnes. Bud vyhladas pomoc rodiny a odides od muza s detmi alebo zotrvas vo vztahu, v ktorom nie si stastna a podla toho co pises budu spolu s tebou trpiet aj deti. Kazdi je tvorcom svojho vlastneho stastia ☝️.

tosomja
31. jan 2022

@hodiny22 sex bol dobrý bez ochrany ale bábätko už nie??

natalala
31. jan 2022

@hodiny22 v tvojom pripade by som isla na potrat a nabuduce rozmyslala nad antikoncepciou ☝🏼 Nepises aku si mala pred materskou pracu, ake mas uspory, ci mas svoj byt alebo podnajom alebo je to priatelov byt. Potrat je psoledna moznost a som rada, ze som pred takym rozhodnutim nemusela zatial nikdy stat, ale podla toho co pises, tak vyrastat v takomto prostredi nie je bohvieco ani pre to uz narodene dieta, nie este priviest na svet dalsie.

alexandramb
31. jan 2022

@hodiny22 bábätko je vždy dar, je veľa žien ktoré by veľmi chceli a nemôžu, alebo sa im nedarí dlhodobo. Na druhej strane chápem tvoje obavy, tiež som prežívala to isté, môj muž ma niekedy podobné správanie a tiež som si našla na teste dve čiarky a vahala som tiež že či ísť do toho alebo nie. Muž mi ale povedal že či som normálna a v tom momente všetky naše problémy skončili. Predtým sme mali veľkú krízu a mysleli sme že pôjdeme od seba. Žiaľ ale skončilo to tak že tehotenstvo nepokračovalo, nie mojím zavinenim a bolo mi hrozne. Musíš nad tým poriadne porozmýšľať, verím v to že ked už jedno dieťatko máš, tak by si to tehotenstvo ani nedokázala ukončiť alebo ak aj áno, tak by si to potom lutovala. Neviem aké sú tvoje finančné možnosti, či ti ma kto pomôcť, či máš kde bývať alebo či by ti chlap vôbec platil. Predsa len dve deti to už nie je sranda, ale ak ti môžu pomôcť rodičia alebo prípadne svokrovci. Tak ja by som to takto neriešila, ale to je môj názor 🙂

alexandramb
31. jan 2022

@tosomja podľa mňa takéto komentáre sú pod úroveň, nemôžeš vedieť že či daná osoba nemá nejaké zdravotné problémy že nemôže užívať antikoncepciu, alebo napríklad alergiu na latex, či nie sú financie na to alebo ja neviem ešte čo. Samozrejme, že keď niekto nechce dieťa tak si ma dávať pozor, ale nie vždy sa to podari a to závisí hlavne od muža nie od ženy, žena sa sama neoplodní v prvom rade by si mali na to muži dávať pozor, ak nechcu ďalšie deti.

liljana
31. jan 2022

Dietatko si nechaj a vsetko neskor dopadne tak, ako ma. Skor ci neskor sa asi aj tak rozdidete, len pozor na tretie dieta. Po tmavej noci vzdy zase vyjde rano slnko.

tosomja
31. jan 2022

@alexandramb pre mňa je skôr pod úroveň spat s mužom, s ktorým nemám budúcnosť, ako spomínala v príspevku, že už rozmýšľala o rozchode. Určite nejakú ochranu mohli použiť, spoliehať sa na takého muža, že bude zodpovedný, keď je týždeň normálny a týždeň mimo. No áno, vyhovarajme sa na neprijatie latexu v tele, či nekomfort pri sexe...a takto to dopadne.

tosomja
31. jan 2022

@alexandramb a radšej dám tri eurá na kondóm, ako 300e na potrat keď nie viac

alexandramb
31. jan 2022

@tosomja v tom máš pravdu, radšej 3 ako 300

barbora0308
31. jan 2022

@tosomja Osobne si tiez myslim, ze ak dvaja rozumni ludia vo vztahu dieta naozaj nechcu, tak ho mat nebudu. Ja som s mojim aktualne uz manzelom spolu 12 rokov. Sme spolu od mojich 16tich a antikoncepciu som nikdy nebrala. Nikdy som nemala ani len den strach, ze Ups mozno som ostala tehotna, vzdy sme si davali pozor. Takze vsetko ostatne su iba vyhovorky. Dieta sme sa rozhodli mat iba pred rokom a aktualne cakame nase prve babatko.

any_soj
31. jan 2022

@hodiny22 ahoj. V prvom rade gratulujem k babču. Píšeš, že priateľ ti nepomaha. Ak má naozaj schizofreniu, dala by som mu ultimátum - liečba alebo ja s detmi. Máš kam ísť? Ste v tvojom či v jeho? Okrem neho ti môže pomôcť nejaká rodina, priatelia? Pozerám tvoj profil - Badín,BB - v BB je Návrat. Okrem náhradných rodín sa zaoberajú rodinami v krize. Či už s ním budeš alebo nie - vedia pomôcť trochu aj materiálne, ale hlavne také praktické veci, ako zohnali by ti niekoho na stráženie občas alebo tak. Isto ich skontaktuj, keď budeš potrebovať 🙂 my s nimi riešime veci, lebo máme syna v pestúnskej starostlivosti. A BB .. Jedna zo psychologičiek, poradkýň poradne Alexis žije v BB. Práve je na materskej. Ak by si chcela pokecať naživo, hoci aj na ihrisku, napíš mi, dám ti jej osobné číslo. Je strašne fajn, isto by ti vedela vniesť trochu svetla do terajšieho stresu.

hodiny22
autor
31. jan 2022

@tosomja chránený bol, ale stalo sa... takže blbé komentáre si nechajte láskavo...

hodiny22
autor
31. jan 2022

@natalala sex chráneny bol, ale aj tak stalo. Čo sa týka bývania, tak máme spoločný byt, do ktorého vrazil polovicu on, polovicu ja. On by mi byt prenechal . Moja mama by mi vedela pomôcť tak hodinku , dve denne . Úspory nejaké mám. Priateľ tiež zaraba nemalé peniaze, lakomý nikdy nebol, a doprial by. Takže o finančnú tieseň sa nebojím. Keď som mu povedala ze som tehotná, tak sa tešil, a bežal to povedať môjmu ocovi, že sa nám rozrastá rodina, a že robí chyby , a potom ich ľutuje.

alexandramb
31. jan 2022

@hodiny22 v tomto prípade by som na tvojom mieste vôbec potrat nezvazovala, pokiaľ ti pri najhoršom ostane strecha nad hlavou a vieš že tie peniaze od chlapa budeš mať, tak ani nemáš dôvod na to 🙂 teš sa z bábätká, chlapi sú divne stvorenia, možno ho ďalšie bábo zmení a keď nie, tak budeš mať deti, my ženy sme silne a samostatné a zvládneme všetko aj bez chlapov 💪

natalala
31. jan 2022

@hodiny22 tak potom ta situacia nie je taka bezutesna ako sa javilo 👍🏼 Ak mas aj podporu rodiny a priatel by mozno suhlasil s navstevou psychologa/psychiatra 🤷🏼‍♀️

bluehorsee
3. feb 2022

@hodiny22 prepáč, ale keď som si prečítala tvoj príspevok tak som si vybavila babu v núdzi, v sociálnom byte, priateľ nezamestnaný psychopat..našťastie po prečítaní tvojich neskorších odpovedí vyšlo najavo ze to tak vôbec nieje. Podľa mňa nemáš dôvod uvažovať o potrate. Píšeš ze ste sa chránili a aj napriek tomu si otehotnela. Je to veľký zázrak a dar, váž si to. Čo by iné za to dali. Co sa tvojho drahého týka tak sama píšeš ze by ti nechal byt, platil by ti... To zas nebude až taky chrapun. Píšeš ze zarobí nemalé peniaze a nie je lakomy...mozno sa tak správa kvôli starostiam v praci ktoré ma a s ktorými ta nechce zaťažovať. Zaujímas onho? Ako sa ma, či sa mu darí, čo v praci... Možno sa len uzatvára aby prekonal niečo čo ho trápi a keď je hnusny len to v ňom vybuchne a lietajú taniere. Skus sa s nim porozprávať a uvidis

kvetinkaaknitevk
16. júl 2022

Toto nepochopí nikto kto sa v takej situácii neobjavil … momentlane som v podobnej .. cakam druhé dieťa s chlapom na ktorého sa vibec nedá spoľahnúť .. na dcérku som sama v noci nespi ja nespím cez deň chdoim ako matoha som v 4 mesiaici absolútne sa na dieťatko netesim a to má trapi ešte viac … každý deň sa hádame .. nie je schopný urobiť nič bez toho aby sa má neopýtal ako to am urobiť … pritom nidky taký nebol a odkedy mame dieťa je z neho ešte horšie dieťa ako ročná dcera … vidí len seba alo musí chodiť do prace a cvičiť ráno večer … na malu má čas hdoinu max dve denne aj to pri kúpaní… sex sme mali po dvoch mesiacoch chránený otehotnela som a už zase sme ho nemali 3 mesiace … píše si s inými ženami … po večeroch som sama doma lebo on cvičí … ak sa bavíme o poradni povie že dobre vybaví .. nevybavil dodnes .. o tom že na deň matiek som nedostal ani ň a na narodeniny taktiež ani ň ani nehovorím … prepadaju ma hrozné myšlienky .. dnes som sa prichytila pri tom ako premýšľam že by bolo najelspie keby pri porode umriem .. to ma dostalo úplne … komentáre typu ako si môže žena urobiť decko s takým chlapom sú dosť nevhodne … aj keby že a chcela neviem ako sama sa neoplodni a neovplvni to ale to vás snáď učili na prirodovede … toto vsjo čo som chcela … ani neviem čo robiť … najviac ma boli myšlienka ako ostanem sama s dvoma detmi .. kto by si len chcel najst ženu s dvoma cudzími detmi …

any_soj
16. júl 2022

@kvetinkaaknitevk ahoj. Mrzí ma tvoja situácia, znie to naozaj hrozne. Na povzbudenie - napríklad moja kamoška si našla skvelého chlapa a otca deťom, dvom malým chlapcom - keď odišla od chlapa, čo ju v druhom tehotenstve napríklad kopal do brucha. Sú spolu už 20 rokov. Píšeš ale, že tvoj nikdy nebol taký - takže asi ste trávili čas spolu a dalo sa na neho spoľahnúť.. Tak možno je to u neho len obdobie...? Skúste pozrieť film Manželstva z tlakového hrnca - dokument, páry, ktoré prešli krízou a nakoniec je ich vzťah ešte hlbši a silnejší. A odporúčam veľmi podcast Ako si nezobrať teľa, zvlášť prvá časť 10 spôsobov ako vstúpiť do zlého vzťahu. Čo si všímať na druhom, či je schopný naozaj milovať a teda či s ním zakladať rodinu. A teda do budúcnosti... Dá sa samozrejme ovplyvniť, či budem mať dieťa s niekým, s kým nechcem - teda aspoň ja a kopa mojich priateliek mala tieto veci sama v rukách - že proste s mužom, ktorým si nie som istá ako dobrým manželom a otcom, som nemala sex. Až s manželom. Je to veľmi oslobodzujúce.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre