Čakáme 2. dieťa

5. mar 2024

cakame druhé plánované babatko a prepadá ma úzkosť a panika z toho, ci to bábätko naozaj chcem. Ako zas zvládneme prebdene noci, ako budeme fungovať cez den, atd atd. Mali ste to aj vy ?

muchacici
5. mar 2024

Mala som presne to isté 🙂 chceli sme druhé, ale mala tiež som veľké obavy, nie som ten typický materský typ, že ani šesť detí by mi nevadilo (obrazne povedané). Čo ti poviem, je to náročné 😃 ale som šťastná, že ju máme, nejako to všetko prejde. Keby bol manžel viac doma (pracuje v zahraničí), tak dve zvládneme v pohodičke. Ak máš pri sebe ľudí, čo ti pomôžu, všetko zvládneš ❤️

milanemila
5. mar 2024

Ano mala som podobne pocity 🙈 tiez sme druhe babo chceli a planovali, podarilo sa na druhy sup a zrazu panika. Uz bude mat 11 mesiacov (starsia 4r) a je to super 🙂
Neboj sa zvladnete to a pochybnosti su uplne normalna vec, nemusis sa pre ne zle citit.

autor
5. mar 2024

Žienky a prešlo to az po pôrode alebo mi svitá na lepsie časy aj pocas tehotenstva?? Druhe deti ste si nechali doma alebo dali do škôlky ?

lauriik
5. mar 2024

Ja to iste. Druhe planovane, ale ako bol pozitivny TT tak panika, ze to nezvladnem. Cele tehotenstvo som preplakala, ze co budeme robit 🤣 Nakonec pohoda. S dvoma lepsie ako s jednym. ☺️

milanemila
5. mar 2024

No ono sa mi to tak striedalo aj pocas tehotenstva, raz som bola blazene stastna a raz v uplnej panike a nebudem klamat uz sme si s muzom po narodeni mladsieho aj 2-3x povedali, ci nam to bolo treba :D🙈 ale teda ked vidim ako sa krpci lubia, malemu cez den len ukazem fotku sestry a tesi sa.
Mala bola od 1,5 roka v jasliclach, takze dilemu ci ju dat do skolky alebo nie sme nemali, plynulo presla z jasliciek do skolky. Ja by som si uprimne nenechala obidvoch doma, chcela som sa venovat babatku, tak ako predtym starsej. Dolezite jeale starsie dieta dat do skolky skor ako sa narodi mladsie a nie tesne pred porodom, nech nema pocit, ze tam je odlozene kvoli babatku.

deti95060810
5. mar 2024

to ma takmer každááá..
zvládneš . keď uvidíš drobca po pôrode - všetky zlé pocity budú preč.

leniel
5. mar 2024

tiez som mala obavy, ale snazila som sa ich zahanat. druhe bolo za odmenu, perfektne spal, v noci sa 2-3x nakojil - spime spolu, ani som nevedela. vsetko bolo omnoho jednoduchsie, starsia sla samozrejme do skolky - chcela, s nami doma sa nudila, je akčná. s babom som porobila co treba aj si oddychla s nim, popoludni som sa uz mohla venovat dcerke. Bude to fajn, neboj. za mna 2 deti ovela jednoduchsie ako jedno, ale tak mame 3 rocny rozdiel

muchacici
5. mar 2024

Myslím si, že uvidíš, aké bude bábätko a či si budete prechádzať nejakou formou žiarlivosti, podľa toho to bude raz lepšie, inokedy menej. Asi záleží od tvojho nastavenia, ale jednoduché to nie je, lebo žena prechádza po všetkých stránkach obrovskými zmenami. Len nech sú detičky zdravé a všetko to pomaly pôjde, uvidíš, budeš rada, hoci obavy sú pochopiteľné. Starší sa začal oboznamovať a chodiť do školky pár mesiacov pred narodením bábätka, ale určite by som si ho nenechávala doma, on je živel, potrebuje veľa pozornosti, a tým, že manžel je málo doma, ja nestíham adekvátne rozdeľovať čas medzi nich, potom sa skôr menej venujem bábätku, čo tiež nechcem. Vo škôlke majú predsa zmysluplný program celý deň

siska53
5. mar 2024

Nastastie nie. Ja som sa tesila. A to aj v case, kedy starsi drobec vo veku 20 mesiacov dostal uz vzdor. A ja akurat v 4.mesiaci 😅.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre