Ahojte
Včera som sa dozvedela, že čakáme 3 dieťa
Pre mňa úplný šok keďže sme po ivf,mame z neho deti a teraz som prirodzene otehotnela-anj neviem kedy keďže menzes teda krvácanie som mala 17dni dozadu.
Mam obavy ako to zvládneme, aj financne,aj psychicky pretože prvé dieťa je dosť akčné nastupuje do školy v septembri, druhé ma 2roky
No som z toho v šoku,chcela som 3deti ale toto bolo neplánovane, šokovalo ma to.
Som z toho mimo plus mi býva zle :(
Ja viem, že dieťa je dar, ťažko sme ich mali,prosím nemahte zle reči ja sama si neviem pomôcť a tešiť sa dáko. Je tu daka co to mala podobne? Muž je rad aj rodicia moji,svokra ešte nevie ta asi odpadne.
M
chapem ta, bola by som v rovnakej pozicii... vzdy som chcela 3-4 deti ale pri 2 som si povedala ze staci... ak by sa pritrafilo tretie, sklamalo by ma to ale clovek sa na to musi aj naladit, cize necuduj sa ze sa mu netesis, proste si to neplanovala. Verim ale ze sa ti podari s tym vysporiadat a bude tak ako pise kocka nado mnou, ze bude aj halusticka... drzim palce, tiez by som to predychavala (a my sme ivf nemali vobec, vsetko prirodzene, po 2 cisarskom som zvazovala podviazanie vajecnikov ale nakoniec mi to prislo velmi konecne riesenie takze som do toho nesla... hoci dalsie deti nechcem...)
@hana1906 tvoje pocity pramenia z toho, že ťa to zaskočilo, plus hormóny, časom to prejde, začneš sa tešiť.
Aj ja som otehotnela keď prvá , tiež náročné dieťa, mala nastúpiť do prvého ročníka a druhá mala dva roky dva mesiace predtym ako som rodila. Tiež som mala všelijaké pocity celé tehotenstvo, či mi toto bolo treba ....ešte aj korona zúrila človek nevedel čo bude ....ale som rada teraz, mala je ako za odmenu , staršie dcéry sa z nej veľmi tešia , aj keď ony dve sa vôbec nemusia medzi sebou 😬 a máme veľkú rodinu ❤️ uvidíš krpec vám prinesie veľa radosti do života, možno to teraz tak necítiš, ale to sa zmení keď ho uvidíš.
ja osobne pri tretom /po 14,5r./ som mala zmiesane pocity🙂, presli,ked sa maly narodil😉
@lucyluska ale novy byt neda, to nie je len o jedle, vsetko drazie, zle bude mozno pride vojna ktovie
@hana1906 Gratulujem.My sme chceli tretie dieťa a vyzerá to tak že sme dostali aj grátis.😊Čakáme dvojičky.Po prvom šoku,ani nevim ako som sa dostala von od gynekologa po usg strašne sa tešíme a veľmi ich čakáme.Najdôležitejšie je aby boli zdrave ostatné vyriešíme.Aj u teba je to tak isto.Najdôležitejšie sú zdravé deti ostatné veci zvládnete.
@anjelikdianka to je nádherne. Držím palce 😍❤️
@hana1906 neboj, bude dobre. Ja myslim, ze je to ten sok, nikdy si nezazila to prekvapko, vzdy si to mala extremne planovane, vedela si vklad a teraz je to neznama voda. Ale vies ako sa to hovori, kto sa boji, nech nechodi do lesa. A Ty si v tom lesiku narobila dobre rosambo, az sa toho priroda chytila. Ja myslim, ze budes mat este z toho tehu pekny zazitok. Drzim palce ❤️
@katulienkax prosim ta nestras takymito komentarmi, ked nemas povedat nico povzbudive, tak radsej nic nepis. Keby zeny zrovna aj za tych vojen nerodili, tak tu malokto z nas existuje. A svoj strach neprenasaj na druhych. Pekny vecer
@hana1906 ahoj uplne ta chapem. S manzelom sme sa rozpravali o 3 dietati a aj sme ho chceli ale prislo tiez tak necakane ze som bola z toho dost v soku. Kedze tesne predtym som absolvovala dve ockovania na covid nasledne som bola dost chora s vysokymi teplotami (ktore su prave v prvom trimestri dost nebezpecne pre dietatko) ale to som stale nevedela ze som uz tehotna. Nasledne bolest zuba mudrosti a nasledne potrebna anesteza na jeho extrakciu. Dalej antibiotika lebo dasno bolelo aj po vytrhnuti po antibiotikach silna mykoza napriek tomu ze som brala kvalitne probiotika. Takze dalsie lieky a to nehovorim ako pre mna to tretie tehu uz bolo fyzicky narocne popri 2 detoch a aj predsa mam uz 35 rokov. A v neposlednom rade moja gynekologicka zmietla pod koberec gynekologicky problem s tym ze je to uplne bezne a ze babu nehrozi nic a v nemocnici som sa dozvedela ze urcite to mala riesit a liecit lebo babo moze dostat ah zapal pluc po porode. Takze som si dost aj odzila a dnes sedim este doma cakam kedy pride porod a ci sa stihnem este preliecit aby som neohrozila babo a pri tom sledujem telku a je mi hrozne ked vidim tie mamicky s detmi ako utekaju z Ukrajiny a bojim sa co nas caka a hlavne ci stihnem este bezpecne porodit bez nejakeho nebezpecenstva. No teraz to pride ALE myslim si ze vsetko je tak ako ma byt a nic nezmenim tym ze sa budem lutovat. Hlavne nech porodim zdrave babo a uz nech sme kompletni a ved predsa mam aj manzela ktory mi pomoze a snad to aj financne zvladneme napriek tomu ze mame aj hypoteku ako asi kazdy mladny v dnesnej dobe.No stale si hovorim bude dobre lebo inak by som to asi nedala. A inak idem rodit 3ti krat ale tento raz sa neviem preco toho porodu bojim najviac, ci zvladnem este tie bolesti ... a najhorsie ze mozno ani manzel nebude moct byt pri mne 😂😂 proste sa toho nakopilo aALE VERIM ZE VSETKO DOBRE DOPADNE....PROSTE MUSI 😉
ano ja.velmi som nechcela tretie dieta.ozaj zenechcela. dufala som, ze "odplava" samo. Dovody nie su podstatne, mam ich mnoho. Neverila by som, ze taka racionalna zena ako ja bude takto rozmyslat. Dakedy som sedela na zachode a priala si dusicka chod chod, narod sa ludom ktori po babatku tuzia..
tym ze sa verejne priznavam chcem ta povzbudit, nie si sama. Proste nastala situacia kedy sa ti to nehodi....skratim to, porodom to preslo
@vera55555 ahoj no ja tiež som c šoku, ja som mala aj menzes teda krvacanie, pred tým každý večer pohár vina, cvičila som q som nevedela ze som tehu 🙈🤦 fakt
Haluz je,že som si myslela ze mam niečo so žalúdkom,šla som k obvodnej q poslala ma na sono brucha q Dr sa ma pýta ci som tehotná 😯😯😯🤦🤦🤦on to tan už videl omg a ja prosím???? Určite nie ved som nemohla 10r otehotnieť!
Tak som kupila test, urobila u maminy q rám 2 // 🤦 rýchlo na gyndu q veru tehu...
Len ako píšeš bojím sa co bude ale verím ze dobre a veru tiež mam oba pôrody prirodzene
Mam 36r takže tiež nie najmladšia
Držím palce 🙂
Ahoj tiez čakáme 3 neplánovane ....bola som na očkovaní a nejako sa antika pobila z vakcínou.... Manzel mal chripku a vtedy sa podarilo.....najskor som to oplakala a bojim sa ako co no zvladneme to ked sa dvaja miluju a su si oporou všetko sa da ....len aby to bolo zdrave 🙏🙏🙏
@anjelikdianka gratulujem 🙂 ďakujem pekne aj ja tebe držím palce ❤❤🙏
@martinoocka och presne taky vek majú obaja,aj preto mam obavy , dcérka je zlata ta je za odmenu tiež no a toto tretie neviem co bude
@elizabet173 ďakujem, dúfam lebo som stále taka niaka....
@sevcikovaa ja som nemohla otehotnieť 10r...preto aj ivf...a proste teda boli sme v tom,že teda nedá sa nám prirodzene q niekto tam hore chcel aby sme mali aj tretie,ako ja som chcela aj 3 ale plánované, a tiež som ti oplakala
Ja som pred rokom bola šokovaná tiež lebo som zistila ze čakám 4.dieta. Niekoľko týždňov trvalo než som to strávila a prijala. Teraz bude mať polroka a nedala by som ju za nič.
@hana1906 to nie je o dieťatku a ani o tom že máte dve detičky už. To je tvijim vnímaním situácie. To že sa netrsis je pravdepodobne z viacerých dôvodov. Porozpravaj sa v klude s manželom o tom povedz mu o svojich pocitoch. Vtedy keď vieš že to prijme. Nie pri sporáku v kuchyni a popri inej téme. Najlepšie si k tomu sadnúť a len k tej teme. Povedz mu ako by ti mohol pomôcť. Povzbudením pomocou uisťovaním ťa a pochopením. To je to najdôležitejšie.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@hana1906 ahoj, srdečne Ti gratulujem. Mne jedna kamarátka raz povedala "Keď Pán Boh dá dušičku, dá aj haluštičku." Držím vám palce ♥️🙏🌟