Bojim sa... Cakam prve dieta a mam strach, co ak ho zle vychovam? Co ak budem zla matka? Co ak niekde pri starostlivosti alebo vychove urobim chybu? Co ak budem prilis benevolentna alebo naopak prisna? Skusenost s detmi mam, privyrabala som si ako au pair ale teraz je to ine, citim vacsiu zodpovednost 😣 mali ste to aj vy tak? Pokial som nebola tehotna nemala som take myslienky, mala som pocit, ze uz som pripravena na dieta a budem vediet, co robit.
Ako pise kocka vyssie, tie myslienky budes mat, aj ked tvoje dieta bude v puberte... chyby robime, je to ludske, vyhoda je, ze dieta to nema s cim porovnavat a bezhranicne ta miluje... vsetko ostatne sa naucis a vyvinie za pochodu...
Je to úplne prirodzené, počas tehotenstva sa moje strachy menili, keď prešiel jeden, začal sa nejaký iný...zazivas niečo nové, je to strach z nepoznaného, neboj sa skús sa o tom porozprávať s niekým blízkym blízkym, výchova nie je ľahká, postupne pochopíš čo a ako robiť aby si si mohla povedať, asi to fakt robím dobre a budeš pyšná na svoje dieťa, tým pádom aj na dobre odvedenú prácu a to hlavne tvoju .... takže žiaden strach🙂🙂🙂
Presne tak, aj ja sa bojim ze ako vychovam svojich synov, ktory su teraz malicky este. Ale snazim sa robit veci co najlepsie ako sa da, a aj tak casto pochybim. Aj vela citam o vychove deti, a dost mi to dalo aj iny pohlad na vec.
Ale uvedomujem si, ze dakedy veci aj neovplyvnis vo vychove, ze je to aj o povahe dietata. Ze moze aj moje dieta padnut do porblemov (alkohol,drogy, gamblerstvo...) a ja to neovplyvnim aji vychovou.
Pred porodom som taky strach nemala. Bala som sa skor o to ze ako toho placuceho drobca utisim alebo ako ho zoberiem na ruky bez toho aby som mu nezlomila nohu. Ohladom vychovy som sa zacala bat az ked mal 1 rok. Vela som sa naucila od inych mamiciek tu na fore alebo na Vnimavej vychove Alenky Kominkovej a tez Nevychova je skvela. Ale tie chyby robim stale a stale mam strach ze to pokaslem. No co uz. Bat sa je asi poslanim kazdej mamy...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Áno dodnes🙂)dcéra je už pubertacka