Čakám dieťa a som v prvotnom šoku. Ako to spracovať?

5. mar 2023

Ahoj,
Viem, že takých diskusií je tu neúrekom, no potrebujem to nejako spracovať, keďže som to ešte nikomu okrem muža nepovedala, lebo je skoro.

Som tehotná, vyšli mi 3 pozitívne testy, čakáme tretie dieťa, máme už dve deti (3 a 2 ročné) a bývame v 3i byte s predzáhradkou. Všetko bolo tak akurát, od septembra som sa chystala do práce a mladšie do škôlky. Finančne to zvládneme, ale predsa je to tlak na muža už 3 roky som doma a zarába len on. A nebude to stopka pre moju “kariéru” ? - som učiteľka.

Ďalej rozmýšľam ako to vezmú deti? Dcéra má plánovanú OP hospitalizáciu na jar/leto a nebudem teda môcť ísť s ňou? Ako to zvládneme? Manžel to vzal športovo, chlapi :D že nevadí, bude dobre, zvládneme to.

A ako zo zvládnem fyzicky, keď mi bude zle? Obe tehotenstvá som zaspávala kade som chodila, inak boli našťastie bez problémov, bola som aktívna až do konca.
A čo choroby? Keď začnú chodiť do škôlky a ja tehotná prípadne novorodenec nebude to dobré, čiže ich do škôlky nedávať?
A vojdú vôbec do auta 3 autosedačky?

Mám milión otázok

lazzo
5. mar 2023

V pohode. 😉 Mám kolegyne-učiteľky, dve majú po päť detí, jedna dokonca osem. 👍
Kúpiš väčšie auto. 😁
Užívaj si to. ♥️

lusyc
5. mar 2023

Ahoj. Keď bude zdravie, všetko zvládnete. Detičky su síce maličké, menšie, než som šok rozdýchavala ja, mali 4 a 2. Tiež to manžel zobral športovo, tešil sa. Ale si aj zamakal. Tretie tehotenstvo som mala najhoršie, aj moja hospitalizácia aj prísny kludovy režim prvy, druhý trimester, zle mi bolo stále. Všetci si nejako zvykli, že musia byť samostatnejší. Nepomahal nam nik. Staršie som nechala zo škôlky 10 týždňov doma po narodení malého.
Sedačky som vybrala také, aby sa zmestili tri.

blaazi
5. mar 2023

Učitelia sú stále viac nedostatkovejšou profesiou, kým sa vrátiš možno im aj plat zase nárastie ;) gratulujem k bábätku.

h2
5. mar 2023

Ahoj, presne, ako píšeš v názve, je to prvotný šok. Neboj, ten rýchlo pominie a všetko bude v pohode. Gratulujem a držím palce.

ropucha6
5. mar 2023

Gratulujem 🙂 Uciteliek je nedostatok, urcite o “karieru” neprides. Manzel sa potesi, ze moze kupit nove (vacsie) auto - aspon co som videla v okoli. Zvysok sa nejako podda, kazdy sa prisposobi novej situacii, mysli pozitivne.

lauriik
5. mar 2023

Gratulujem! Urcite to zvladnete. Dolezite je, ze mas oporu v manzelovi. A ako ucitelka sa urcite "mines" ☺️

top_manazerka
5. mar 2023

Ďaľšia, ktorá je v šoku z tehotenstva… keď súložíš a neaplikuješ antikoncepčné metódy tak je veľmi pravdepodobné, že otehotnieš. Ibaže by si bola jednym z tých tisíciek žien, ktoré otehotnejú aj napriek antike - takých je tu na koňovi veľa. Len som si vždy myslela, že sú to ženy z nižších sociálnych vrstiev a málo inteligentné. A tu hľa - učiteľka! 🤷🏻‍♀️

lazzo
5. mar 2023

Vždy som si myslel, že top-manažéri ovládajú gramatiku a sú empatickí.
A hľa - niektorí neovládajú a nie sú. 🤪

sonicka19983
5. mar 2023

Presne toto mne v tej súvislosti tiež napadlo.... mám 2 deti a keďže ďalšie už neplánujem, chránime sa neustále (dokonca dvojmo 🙂) už to nenechávam ani na prírodu ani náhodu...tak budem držať palce nech vám to dobre dopadne 🤔😉

vlado818
5. mar 2023

@lazzo nechapem co furt mate stou gramatikou???
Preco sa clovek najprv nepyta otazky : ako,co,ked,preco? A co ma empatia s rozumny myslenim?

viky173
5. mar 2023

a to bolo take tazke rozmyslat dopredu? ved ked mi mat dalsie dieta nevyhovuje, tak si dam sakra pozor, aby som neotehotnela, nie tu teraz vyplakavat na MK 🤦

gabika0825
5. mar 2023

Tak ja si myslím že v šoku asi nemáš byt akom, keď to s mužom máte bez ochrany, dieťa môže prísť kedykolvek, s tým treba počítať. Veď predsa nie si panenka maria. Môžeš byt rada že to manžel berie dobre, pokial máš z čoho tie deti uživiť, čo pises že máš, tak čo riešiš? Veď nie si prvý krát tehotná 😀 držím palce

top_manazerka
5. mar 2023

@lazzo ja neovládam gramatiku? No tak ma pouč. 🤣🤣🤣

lazzo
5. mar 2023

@top_manazerka Máš tam päť chýb. 👍
A toho ďalšieho "top-manažéra" ani nekomentujem. 😁

lazzo
5. mar 2023

@top_manazerka S prižmúrením oka štyri. 😉

top_manazerka
5. mar 2023

@lazzo slovo “ďalšia” mi “opravilo” prediktívne písanie. To isté “ jednou z tých tisícok žien”… ešte niečo ťa trápi? Či si tu ideme mazať medové motúziky popod nos? 🤣🤣🤣🤣

top_manazerka
5. mar 2023

@lazzo aj ty si bol neplánovaný? 🤣🤣🤣

lazzo
5. mar 2023

@top_manazerka
Matúš 5:3
„Blahoslavení chudobní v duchu, lebo ich je nebeské kráľovstvo."

iv007
5. mar 2023

Hladas problemy tam kde ani nie su.Mate byvanie, prijem, muz je s tym v pohode tak co riesis?

top_manazerka
5. mar 2023

@lazzo u mňa s gramatikou aj s citáciami z evanjelií plačeš na nesprávnom hrobe. Ale ak máš chuť na intelektuálnu debatu - s tým problém nemám. Inak nerýp.

lucka_ke
5. mar 2023

joj niektoré, ako viete, že bez ochrany??? na to sa autorka nepýtala, otázka znela inak... trošku empatie by nezaškodilo, nie hneď ženu zhodiť takýmto nepekným spôsobom ako to len koníkovské ženy dokážu, je mi z vás smutno

evickuska
12. mar 2023

@lazzo prečo to komentujú muži 🙈 občas to je ako keď vôjde dážďovka do kurníka, na čo si to robiť 🙈

evickuska
12. mar 2023

Ahoj, karieru by som neriesila. Mne ju stopla choroba a nakoniec robim uplne inde a v inom obore a som stastnejsia.
Mozno je to znak toho, ze mas zivot zmenit. 3 decka? Jasne, ze zmesti a ano robi len on, ja len tento tyzden nastupujem na matersku a uz sa citim blbo, ze je na to sam.
Deti su pozehnanie, ja som 3x potratila a toto sa nam zazrakom vydarilo, urcite sa tes a s malickou ta pustia si mamicka a ona je moc malinka. Zle ti nebude, nie je pravidlom, ze to tak musi byt, ked to tak uz bolo. 🤗
Vela sil. 🤞

zorkahorka
30. mar 2023

Ja by som do skolky dala - mat doma ticho je na nezaplatenie 🤣 prvych 6 mesiacov ma babo pomerne dobru imunitu - teda aspon tak to tvrdi jedna dr. U nas to naozaj platilo. Ano, potom bude chore spolu so skolkarmi. A mozno ani nie. V kazdom pripade si potrenuje imunitu.
Ako to zvladnes ako tehotna? Vyhodis muza s dvomi detmi z domu von - nech idu na vylet, zmrzku, kdekolvek. A ty oddychuj a spi.
Autosedacky - prvy rok bude drobec vpredu pri tebe, 2 deti vzadu. Najstarsie z nich potom moze sedieg vpredu alebo medzi autosedavkami bez autosedacky.
Zvladnes to, drzim prsty

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre