Čaká ma druhý pôrod a trápi ma, že budem pár dní preč od prvého drobca

15. feb 2023

Zienky, coskoro budem rodit a velmi ma trapi, ze budem par dni od mojho prveho chlapceka. Neviem si to vobec predstavit. Ako to zvladnem ja, ako on. Normalne uvazujem nad ambulantnym porodom, nechcem aby pocitil, ze som ho opustila.
Ako ste to zvladali vy a vasi drobci?

simonecka008
15. feb 2023

Kolko ma maly rokov?

beata_k
15. feb 2023

Ty by si mala mysliet aj na druhe dietatko, nie len na prve. Aj druhemu zabezpecit bezpecny prichod na svet. Neboj, tramu mat nebude. 😉

autor
15. feb 2023

Bude mat 15mesiacov

zapalkazapalkova
15. feb 2023

Ja som isla do 48 h domov z porodnice (isla by som aj do 24,ale bol sviatok a ten den nerobili tie usg detom). Odber z paty som vybavila mimo nemocnice (da sa to poriesit cez pediatricku, alebo ak mas znamu zdravotnú sestru, tak sa im to do BB da poslat - predom ti poslu karticku na odber).
Nemala som ziadne komplikacie a mala bola v pohode tiez

galganka
15. feb 2023

Má druhú, rovnako šikovnú polovicu rodičov - ocka. Daj im šancu byť spolu, niečo možno aj pokafrať, ale zvládnuť to po svojom a potom na to spomínať. 💪

mane01
15. feb 2023

Ani ja som si to nevedela predstavit. Mojho som navyse dlho kojila a odstavila som ho asi 4 mesiace pred porodom. A vzhladom k tomu som s nim bola 24/7, lebo cela rodina sa bala, ze ak s nim pobudnu chvilku bezo mna, bude pytat prsnik od nich 🤦🏼… no proste otras! Muz ho tyzden pred porodom zobral na dve hodiny von a bol cely happy, ze to zvladli! Ja uz som z nich vsetkych chytala nervy… a potom prisiel den D. No a maly bol 4 dni s ocinom, ten mu urobil program, aby sa nenudil a bolo im fajn a na mna, drzak maly, celkom zabudol! Ked som prisla domov, spraval sa ku mne ako k cudziemu cloveku! Skoro ma piclo! Dva roky som nebola sama ani na wcku, ziadne dospelacke aktivity a potom na mna za 4 dni zabudne! Ale tak trvalo to chvilku a zas sa preorientoval naspat. Hlavne teda tym chcem povedat, ze to urcite zvladnete! Aj ty, aj on. Drzim palce!

zapalkazapalkova
15. feb 2023

a ešte doplnim, ze starsieho som nakojila rano pred odchodom do porodnice. Med prisli na navstevu, tak bol v pohode a nechcel mlieeko a ked som sa vratila, tak úplne v pohodicke prisiel, pomojkali sme sa a zvladol tie 2 dni s tatkom a babkou

autor
15. feb 2023

@mane01 dakujem ale to si ma velmi nepovzbudila, ze na mna zabudne😂 toho sa bojim. Je to taka moja pijavicka, co mi absolutne nevadi

nika23t
15. feb 2023

Juuj, úplne viem, ako sa cítiš... Ja som tiež šla s plačom do pôrodnice, keď doma ostávala 3 ročná už. A poviem Ti, ze tretí pôrod, keď mali staršie 11 a 8 bol rovnaky, tiež som revala cestou tam. Ale potom prišlo na svet moje bábätko a zrazu strach aj stres opadol. Verím, že Ti je smutno a cítiš úzkosť, 15mesacny je taky malinký ešte.... Ale neboj, zvládneš to. A on tiež. A určite na Teba nezabudne 😊 A navyse, pravdepodobne budes myslieť na úplne iné veci, ako je odlucenie od malého. Držím palce 🍀♥️

lienka.7
15. feb 2023

Malý na teba absolútne nezabudne, co blaznis 🤦‍♀️
Ma tatina, ktorý to s nim zvladne, ver tomu. Moj bol tiež so "starsou" (19 mesacnou) 5 dni sam a zvládli vsetko uplne v pohode. Volali sme si každý den cez WA niekoľko krát. Netreba zbytocne vymýšľať a riskovať kvoli tomu. Aj druhe bábätko je dôležité. Taktiez boli "napomocni" starki, naša bola na nich zvyknutá. Vsetko bude ok, zbytocne si robíš starosti.

any_soj
15. feb 2023

@mane01 ja len že nezabudol... To nie je šanca. Skôr je to podvedome obranný mechanizmus v štýle "ty si sa stratila, tak ja ťa nejdem potrebovať, aby mi nebolo ťažko"...

ankare
15. feb 2023

Fuha, máš ozaj malý vekový rozdiel medzi deťmi. Držím palce!

loliki
15. feb 2023

Neboj sa, tatko sa postará. Zoberie na výlet autom, pôjdu k babke, do hračkárstva, kúpia si hračky a už budeš doma. U nás to bolo asi takto nejak. Ale malý mal 3 roky a keď prišli ma pozrieť ... aký bol už veľký...neuveriteľne veľký... medzi toľkými novorodencami. 🙂

ankare
15. feb 2023

@loliki presne to som si povedala aj ja, že ten starší Volako vyrástol 🤣🤣🤣

euka210
15. feb 2023

Ved v pohode, maly mu akoze doniesol hasicske auticko, takze bol spokojny. Doma ma odmietal ked sme prisli, ale potom ho to preslo. Mal 2r2mes.

mane01
16. feb 2023

No ano, lenze tu nejde o nas, mamy, ale o tych drobcov… jasne, ze to bol otrasny pocit, ale zasa to znamenalo, ze on bol v pohode a zvladol to aj bezo mna. A to bolo ovela dolezitejsie ako moje sklamane ego…

mane01
16. feb 2023

@any_soj jasne, ze nezabudol, kto som. Vedel, ze nie som cudzia, uplne nova osoba. Ale vobec na mna nereagoval, netesil sa, ze ma vidi, vsetko, co chcel, si pytal od otca, pritom pred tym to bolo naopak. Cize ‘zabudol’ v tomto zmysle, samozrejme.

any_soj
17. feb 2023

@mane01 tak som to ani nemyslela. Ale že to asi nie je prejav toho, že "nepotrebujem ťa, stačí mi ocko", ale "bál som sa, že s ťa stratil, radšej ťa nesmiem potrebovať".

hablko2
17. feb 2023

Moja mala 14 mesiacov, keď sa jej narodil braček a tiež som si to nevedela predstaviť, ale zvládla to na výbornú. Do pôrodnice som išla poobede, takže ten deň ani nepočítam, tri dni zvládla s manželom a 5. deň ráno sme už boli doma, navyše návštevy takých malých detí boli pred 8 rokmi zakázané, tak sme sa nevideli celý čas, len sme si zavolali, ale nejako to neriešila. Keď sme sa vrátili, pokračovali sme tam, kde sme prestali… určite to zvládnete aj vy, držím palce.

autor
17. feb 2023

@hablko2 dakujem. Snad to aj u nas bude takto fajn☺️

Dakujem aj ostatnym, nieco upokojilo, nieco nie😂 tak sa bojim, ze sa nas pekny vztah pokazi😞 no snad sa potom aj napravi

ibrunova
17. feb 2023

Pár dní bez teba váš vzťah určite nepokazí, nevyrábaj si zbytočne problémy tam, kde nie sú.

drahomirrra
27. feb 2023

Ty kokos, 15 mesiacov rozdiel medzi detmi. Akoze baby, dobre si niektore idete… 😁😁

kvecinka321
27. feb 2023

My mame rozdiel 16 mesiacov a 18 mesiacov rozdiel medzi deťmi.. po druhom pôrode zostala dcéra s manželom 6 dni kvôli žltačke syna.. všetko zvládali super ale videla som že nie je v poriadku. Po treťom pôrode som išla domov po 48 hodinách. Pustili ma bezproblemov a teda všetko bolo úplne ako keby som ani neodišla.. a som vďačná že som sa tak rozhodla🙏🏻

mimi16
1. mar 2023

@drahomirrra a to sú aj také, ktoré do toho vhupnú hneď po šestonedelí. Do roka ďalšie, no každého vec, ja si to neviem predstaviť. Brutal namáhavé.

zorkahorka
30. mar 2023

Chlapec nema otca? Nikdy nebol bez teba? Do porodu by som to s nim trenovala - nechaj ho chvilu so starymi rodicmi, s otcom
Ak je na teba taky nacucnuty, viac by som sa bala, ako zvladne surodenca. To bude horsi problem

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre