Bojím sa, že plodu prestane biť srdiečko

16. jan 2024

Pekny den, som v 12tyzdni, utz bol v pred tyzdnom, vsetko ok, len ja sa stale bojim, ze mu prestane byt srdiecko. Podla pohybov pozorovat nemozem, kedze je este skoro a necitim ich. Ak by to v tejto faze nastalo, spozorujem to nejako? Nekrvacam, nespinim, podbrusko ma pobolieva, ale to je vraj normalne, zle uz mi nebyva.

lucia7933
16. jan 2024

nespoznas to nijako, zial...ale skus verit ze je vsetko v poriadku, mne dost pomahal angelsound ked som pocula srdiecko

mima1608
16. jan 2024

Treba veriť, že všetko dobre dopadne, veď sama píšeš, že je všetko v poriadku na vyšetreniach.
@lucia7933 angelsound môže v tomto prípade skôr uškodiť. Autorka nebude vedieť nájsť srdiečko, lebo bábo je ešte mini a chytí ju panika. Plus, lekári neodporúčajú ho používať nejako často.

dominima
16. jan 2024

To sa každá maminka boji si myslím, ale treba veriť že bude vždy všetko v poriadku 🙂

lucia7933
16. jan 2024

@mima1608 ja hovorim ze mne pomahal...ja som pouzivala od 14tt a nasla som vzdy...par krat do tyzna na par sekund
ale ja po dvoch missed ab...tak preto som si ho kupovala

betulinka1
16. jan 2024

To sme prežívali vsetky. Mne pomahalo sa rozpravat s malym v brusku pocas dna, ked uz som citila pohyby tak som ho troku aj postuchala. Ja som mala zase nočnú moru z pupocnikovej šnúry okolo krku 🙈🙈🙈🙈 vtedy vsade na okolo som to pocuvala. Strach je normalny a to si treba uvedomit. To uz budes prežívať stale a stale si tvoja hlava nieco vyberie coho sa treba bat. Maly ma uz 9 ale stale mam v hlave blbosti, treba s tym pracovat vedome.

tanyan
16. jan 2024

Je normálne, že už ti nebýva zle a nemáš ani iné problémy či extrémne prejavy. Nespozoruješ to a aj keby si to spozorovala, tak s tým v tejto ani v inej fáze tehotenstva nič neurobíš. Keď sa to stane neskôr, tak je príznakom absencia pohybov - ale k lekárovi sa ide "iba" na kontrolu (potvrdenie aktivity / neaktivity srdca).
Občasné krátkodobé výpadky aktivity srdca plodu počas tehotenstva nie sú problémom. Až okolo 32 tt je už potrebné, aby bolo srdce plne vyvinuté a plne samostatne funkčné. Sama som videla na začiatku druhej polovice môjho tehotenstva počas ultrazvukového vyšetrenia ako srdce plodu chvíľu akoby stálo a potom sa znova rozbehlo.
Tiež som mala doma angelsounds a psychicky mi to pomáhalo. Mala som (aj mám) hrubšiu brušnú stenu a placenta bola vpredu, takže pohyby som cítila minimálne a ten "tlkot" mi pomáhal zachovať pokoj.

majlo1234
16. jan 2024

Nijako to nepvplyvnis, kazda mame urcitu mieru strachu v sebe. Cim menej na to myslim, tym lepsie to zvladan

jaroe
16. jan 2024

skus sa toho strachu zbavit. Lebo ta bude stresovat, aj ked sa ti napr. v neskorsich stadiach bude zdat, ze sa menej hybe a pod...Uzivaj si tehotenstvo

autor
16. jan 2024

Ja viem, ze to neovplyvnim, len keby sa to ozaj stane, a je vo mne mrtve babatko tyzden, dva, zistim to? Su potom nejake priznaky? Ja sa do dalsej poradne asi zblaznim, do toho som chora, brala som atb, som hotova z toho

lucia7933
16. jan 2024

autorka, moc ti to nechcem pisat aby si nebola len viac vystrasena ...ale ja som to bohuzial uz zazila dva krat...ze babatku prestalo bit srdiecko a v oboch pripadoch som o tom nevedela tie +- 2 tyzdne kym som nesla na prve sono ...ale stalo sa to v skorom stadiu teh.. prvy krat v 8tt druhy krat v 7tt....ty si vsak uz v 12tt vacsinou ak sa taketo nieco stane tak je to na zaciatku tehotenstva,..ja som teraz znova tehotna uz v 18tt a ten strach mam stale v hlave..ale snazim sa verit ze tento krat to dopadne dobre
u mna vsak bol hematologicky problem o ktorom som nevedela preto tie straty...

lucia7933
16. jan 2024

naozaj skus na to nemysliet, necitat tu take pribehy, ja som si to zakazala toto tehotenstvo a pomahalo mi to....musis verit babatku ze je silne a ze to zvladne, ved uz si skoro v druhom trimestri❤❤

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre