Bojím sa tehotenstva a roly matky.

panda21
15. sep 2019

Dobrý deň, som momentálne v 7tt. Už pri pozitívnom tehotenskom teste som mala zmiešané pocity a tie trvajú už druhý týždeň. Keď vidím ako sa teší priateľ, teším sa aj ja. Občas sa prichytím pri tom, ako si hladkam bruško a usmievam sa. Vždy som chcela deti, ale keď je to tu, strašne sa bojím. Bojím sa o dieťa, bojim sa prvého rizikového trimestru, či bude počuť srdiečko, či to to dieťatko zvládne, či nebude choré a pod.. Bojím sa tehotenstva, pôrodu, či zvládnem byť dobrou mamou, proste moje telo je momentálne jeden veľký strach a stres. Mali ste to podobné? Ako ste s tým bojovali? Ďakujem vopred za vaše skúsenosti

nancy666
15. sep 2019

JOJ mala veru 🙂 mala a pri každom rovnako asi 🙂 napríklad od prvého tehotenstva plačem pri všetkom pri telke. Ti poviem že keď sa narodi budeš sa zasa len báť. Choroby, vývoj, kamaráti a neviem čo. To je údel mamy ;) myslím že každá sme taka, nejaká viac nejaká menej ( ja teda viac haha)

evkakozickova
15. sep 2019

@panda21 áno aj ja som to také mala ale povedala som si že to zvládnem veď keď to zvládli aj iné ženy prečo by som to nemala zvládnuť aj ja ? Bolo to krásne keď som počula ako mu bije srdiečko prvé pohyby a ešte krajšie keď som ho prvýkrát videla pohladila a pobozkala ten pocit je úžasný starostlivosť na začiatku bola stresujúca ale potom sme sa do toho dostali držím ty palce zvládneš to 😊😉

lucialp
15. sep 2019

@panda21 ahojky...ja som v 8t...tiez mam strach 😱😱 ale nejako to musime zvladnut 🥰🥰 ak chces napis IP

1mina
15. sep 2019

@nancy666 anooo presne tak to je...materstvo je konstantny strach 😂 ja som tiez sa najprv bala ako to zvladnem a ako porodim a vsetko.. porodu som sa potom aj prestala tak bat a zase som sa bala aby sa malej cosi nestalo aj ku koncu tehu abpri porode...od porodu sa zas stale o nu bojim 😂

nancy666
15. sep 2019

@1mina 😂😂👍🏼

panda21
autor
15. sep 2019

Celkom chápem že od || čiarok to už bude iba permanentný strach, ale cítim ako by som zlyhala keď sa nedokážem poriadne tešiť z tej žubrienky čo vo mne rastie 😞 dokonca mi hlavou prebehlo aj či by nebolo ľahšie sa bábätka vzdať, ale z tej myšlienky mi prišlo hneď zle a skoro som sa prefackala. Niekde vo vnútri ale viem, že keď budem počuť srdiečko a bude to viac "oficiálnejie" tak sa začnem aj tešiť, ale stále to tehotenstvo neviem nejak akceptovať. Ako keby nedokážem stále uveriť tomu, že vo mne rastie nový život a môj starý život sa zmení na ruby. Vážne sa cítim ako neschopná matka ktorá zlyhala 😪

nancy666
16. sep 2019

@panda21 nemysli si že si jediná. Je to prvé babo však? Ono je to rozdiel bezdetna a s dieťaťom. To všetko je preto tie myšlienky čo máš. Pri dalších už to nebudeš tak riešiť. A pozri, v konečnom dôsledku stačí aby sa väčšinu času usmievali a prežili detstvo 🙂))) a to zvládneš. Vždy sa môže niečo stať ale nevychadzame z toho. Je omnoho väčšia pravdepodobnosť že bude všetko ok ako že by nemalo byt. Len viac sa všetci zaoberajú keď je niečo zle, nikto nevytvára diskusie že mám pohodové deti a sú zdravé a čo s tým. Snáď som to nepisala zrozumiteľne čo som vlastne chcela povedať ;)

panda21
autor
16. sep 2019

@nancy666 áno, áno, prvé babo, teda v decembri som potratila v 7tt aj preto ten strach 😞 ďakujem za povzbudenia, vážne krásne sa to číta a pomáha! Vďaka moc 🥰

eliska13
16. sep 2019

@panda21 Budeš dobrá mama, lebo keby si bola nejaká ľahkovážna, nezodpovedná takéto veci Ta nenapadnú.Toto mi povedala psychologička, keď som u nej plakala, že sa bojím, aké to bude, či to zvládnem a pod....áno odkedy som zostala tehotná je so mnou zvláštny pocit strachu už 12 r😛 a ako baby píšu už budeš všetko viac prezivat.

babulka82
16. sep 2019

@panda21 je to uplne normalne toto vsetko ale ak ti je raz dane byt mamou tak to urcite zvladnes.Je to strach z niecoho noveho nepoznaneho ,ja som sa kupodivu tehotenstva ani porodu nebala ale az potom neskor ked sa mi deticky narodili.Ale v pohode aj teraz sa bojim aj cely zivot sa budem a to uz su skolaci.😊

lucyluv
18. sep 2019

Ja už čakám druhé dieťa, som 33tt a stále tomu nemôžem uveriť, ani tomu, že už jedno doma mám a že som mama :D strach síce nemám, ale to len preto, že som prijala myšlienku, že strach mi k ničomu nepomôže, aj tak to bude také aké to bude. a kde je napísané, že sa má žena tešiť a rozplývať z toho, že je tehotná, že inak to nie je normal? Všetko je normalne, držím palce 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre