Asi budem musieť ísť na potrat

19. jún 2023

Ahojte😥 som tehotna 6tt.. chcela by som si babatko nechat, ale viem že to nezvládnem. Nemam ako.. bola by som na to uuuuuuplne sama. Ešte materská ako tak ale potom rodicak😢 nemam vlastne bývanie, bývam v prenajme za 450€ mesačne. Nechcem ho zabiť 😭😭😭😭😭😭 mám zlomené srdce

terry2003
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
domkakvet
19. jún 2023

Dieta si nechaj a chlap ti bude platit vyzivne, ktore bude urcene podla jeho zarobku, oblecenie sa da zohnat aj zadarmo.

vemi23
19. jún 2023

Rodicia? Co otec dieťaťa? Keď ho nechces zabit ako si povedala tak to proste nerob 🙂 preco sa bojíš do predu? Uz teraz sa citis zle a mas zlomene srdce ako pises ako sa budes citit potom ked si ho necháš zobrat?

autor
19. jún 2023

@vemi23 rodičov už nemam. S otcom dietata sme sa rozišli ešte pred tým ako som zistila že som tehotna, nerozumieme si a veľmi mi psychicky ublížil, nedokazem s ním byt.

hipuska
19. jún 2023

@domkakvet to sa nedá spoliehať na výživné. Peniaze musí zohnať sama

zuzanka.zuzu
19. jún 2023

@domkakvet staci choroba a oblecenie ju bude zaujimat najmenej 🙈 a to pisem o obycajnej skolkarskej chorobe dietata, nedajboze keby ochorela autorka... to by tu bolo reakcii naco si to decko robila 😀

vemi23
19. jún 2023

Ak si nechas babatko a bude to dievcatko kludne mi napis poslem ti nejake oblecenie a veci... Ja viem ze to je este velmi skoro ale ako tu pisu zeny oblecenie sa da zohnat aj zadarmo. A povedala ai mu ze si tehotna? Ved s nim nemusis byt ale platit ti bude musieť ked ze je otec ...

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
maranta_leuconeura
19. jún 2023

Zalezi ake mas priority... Ano, slobodne matky to maju tazke a tomu ver, ze ti nikto neda nic zadarmo, lebo takych ako ty je vela. Musela by si sa inak obracat, aby si to financne utiahla. Bohuzial, na to je potrebne mysliet skor, aby si nemusela riesit to co teraz riesis.
Na druhej strane, kopec ludi byva v podnajmoch aj s detmi. Tiez nemusis tvrdnut tri roky doma, po materskej mozes ist pracovat, z rodicaku zaplatis jasle/opateru a plat budes mat navyse, z toho s dietatom snad vyzijes tak ako si vyzila sama. Aj s priemernym platom to s rodicakom, pridavkami a danovym bonusom aspon do 6 rokov, kym je dieta v skolke a veci vies zohnat po bazaroch a pod pojde v pohode. Horsie byva mu potom zaplatit skolu, stravu, pomocky, kruzky, zrps, skoly v prirode, skolske vylety, tabory, vykryt cele leto strazenim...

autor
19. jún 2023

@maranta_leuconeura do jaslí berú aj 6mesacne deti? Pozerám TN kraj a vsade berú od 12 mesiacov

autor
19. jún 2023

@maranta_leuconeura ja mám praveze v pohode pracu s HO na TPP. To by som nejak dala ja potrebujem vykryť prvy rok😢

maranta_leuconeura
19. jún 2023

Ako osamela matka mas dlhsiu matersku. Ked robis na HO, mozes to vykryt opatrovatelkou na par hodin denne, ktore si vyhradis na sustredenu pracu. Ostatne mozno budes vediet vykryt rano-vecer, neviem, aka je to povaha prace. Tvoja vyhoda ze na HO mozes pokojne dalej dojcit (ak sa ti podari zacat) takze tiez co-to usetris.

elli333
19. jún 2023

Po 13tt budes dostavat mesacne tehotenske cca 220 eur ,vies si ho odkladat a potom ten prvy rok pouzit ,respektive ked ti skonci materska a budes len na rodicaku tak tych par mesiacov aby si mala na najom a stravu a ked bude mat dieta 12mesiacov tak do jasiel a ty mozes pracovat.

bedouin
19. jún 2023

A nájsť si časom druhého otecka? Myslím si, že je dosť mužov, ktorý by možno boli ochotní sa o teba postarať aj s bábom.

floki1994
19. jún 2023

Autorka aj ked si s partnerom nerozumiete treba mu oznamit ze si tehotna ...je otec takze nech sa aj on podiela na vychove..nemusite spolu zit ale povinnosti si plnit treba kedze ste si nedavali pozor...kazde euro ti bude dobre cize vyzivne sa hodi..plus ano nemusis byt na rodicaku do 3 rokov...da sa pracovat a dietatko skolka/jasle alebo niekto na strazenie...HO je v tomto velka vyhoda ;)

autor
19. jún 2023

@bedouin nad tým ani nepremýšľam, muzi sú pre mna TABU. Dôležité je pre mna teraz zarobiť aby som si mohla dieta nechat 💔

autor
19. jún 2023

@maranta_leuconeura kde si to nasla prosím ta? Že mám dlhšiu matersku?

svetlonos
19. jún 2023

Ahoj, ja by som ti zas mohla poslat komplet vsetko na chlapca, su tam tiez farebne aj na dievcatko 🙂
Aj ked veci su najmenej, pozri, tie uz mas zabezpecene 🙂 na dlhodobo.
Baby ti tu zvysok dobre radia.

misana84
19. jún 2023

to naozaj kvoli pol roku chces ist na potrat???? ano mas dlhsiu matersku, to je bezne na stranke socialnej poistovni....a nemas nic nasetrene?

sidon
19. jún 2023

materská pre osamelu matku je 37 týždňov ( počítané od nástupu na materskú, nie od narodenia), normálna je 34 týždňov

vikiki29
19. jún 2023

Koľko máš rokov? V podnájme kde si teraz budú akceptovať dieťa? Nie všetci čo prenajímajú sú s tým totiž Ok. Ak aj, budú vyššie náklady, energie čiže takisto tvoj nájom. Ja neviem, ak by som bola na tvojom mieste, nešla by som do toho. Viem, že teraz ma tu zlynčujú. Ja by som to takto sama nedala, bez peňazí, bez vlastného bývania, bez psychickej podpory a pomoci partnera…

autor
19. jún 2023

@misana84 3500€ mám teraz. A mám 24 rokov

misana84
19. jún 2023

ak sa uskromnis tak to isto vykryjes....možes byt spokojna...materska je cca ako plat a rodicak dostanes okolo 530€ po novom...vraj zvysuju v auguste....a ved ked možes robit aj HO..ked to je home office tak po pol roku možes aj pracovat hoci na polovicny uvazok

fem
19. jún 2023

Je tu aj poradňa Alexis , oni vedia ti pomôcť a podporiť psychicky a podporiť aj materiálne . Kľudne sa im ozvi .

bedouin
19. jún 2023

Netvrdím, že máš byť stíhačka. Len som chcel upozorniť na ďalšiu možnosť riešenia v budúcnosti.
Ako otec platím výživné, otec tvojho dieťaťa ho má povinnosť tiež. Aj keď asi súd nariadi DNA testy, ale cez sud je to zadarmo. Tak ako súd stanoví aj výšku výživného.

angelovka
19. jún 2023

Priraraj este pridavok na dieta a danovy bonus, aj to je nieco

klarolinne
19. jún 2023

Dieťa si nechaj keď ho chceš. Zase vykryť pól roka aj opatrovateľkou sa dá. Potom jasle. Najmä ak robíš na HO, veď polovičný úväzok znie ako dobrá alternatíva. A ak budeš mať také akčné dieťatko tak na pár hodín počas práce poriešiš opatrovateľku. Odkladaj si tehotenskú dávku. Neminaj na hlúposti, našetrené niečo máš, takže to zvládneš. ❤️ Neviem akú máš prácu, ale ono kopu veci vieš stihnúť aj počas spánku dieťaťa

nique
19. jún 2023

Ani nevieš, aké dokážu byt ženy silne. Bez bývania a pomocí je to ťažké, ale nie nemožné. Rovnaký existenčný strach ma mnoho žien, lebo sa nedokážu na partnera spoľahnúť. Nech sa rozhodneš akokolvek, bude to na celý zivot. Ale si múdre dievča. Premyslas, už to si zaslúži obdiv. Držím palce. ❤️

betulinka1
19. jún 2023

Nebudes, je vela organizácii ktore pomahaju matkám, co ostali same. Pokukaj sa po okoli. Prvy rok ak by si nerobila, vies aj letáky roznášať v ramci prechádzok alebo naopak, zobrat este nejake dalsie dieta na strazenie. Ak ta ex psychicky týral, nehovorila by som mu, ze cakas dieta. To by si len videla to tyranie do 18 rokov dietata.

bupi27
19. jún 2023

Dieťatko si určite nechaj. Uvidíš, aka budeš o niekoľko rokov vďačná za to, že si sa dnes rozhodla darovať mu život.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre