Ako zvládnuť strach z predčasného pôrodu?

tinka308
2. dec 2024

Dievcata bola by som velmi vdacna za vase rady a skusenosti, som v 25tt, krcok mam kratky 2cm, funneling a otavaram sa. Babatko citim uplne nizko. Lezim v nemocnici, ale ziadny lekar mi nepovie nic ine ako ze mam riziko predcasnoho porodu a uvidi sa co bude dalej. Mala som vela zasahov do krcka, aj konizaciu a myslim ze proste nedrzi. Obcas ma prepadne velky strach. Ako ste to zvladali? Vacsinou sa snazim mysliet pozitivne ale ked mi tvrdne brucho alebo babo kope nizko tak sa strasne vylakam.

rebi789
2. dec 2024

@tinka308 no to čo vravia lekari tak to je pravda, nič iné ti neostáva len ležať a čakať ako to bude pokračovať, hlavne mysli pozitivne

melany_y
2. dec 2024

Ahoj ,ja som prvu rodila v 32 týždni. Neostáva ti ozaj nič iné len čakať a cakat. Viem že je to o nervy ale súper je že si pod dohľadom lekárov a určite sa budú snažiť nadopovat tá magnezkom a udržať ho v brušku čo najdlhšie. Držím veľmi palce 🙂 Zvládla som to ani neviem ako za pochodu všetko prešlo hrozne rýchlo.

zzzzza
2. dec 2024

@tinka308 nerobili vám serklaz

avocmada2
2. dec 2024

@tinka308 z vlastnej skúsenosti ti neostáva naozaj nič iné len ležať a čakať 💪. Niekedy sa to aj so skráteným krckom dá dotiahnuť ďaleko. A niekto nemá žiadne problémy v 30. tt mu praskne voda a musí rodiť.

ev1ta1989
2. dec 2024

Ahoj! A to otvaranie mas na kolko? Mas aspon dake magnezko a progesteron? Hlavne no stress( je to tazke ale ten je najhorsi) a brat kazdy den ako dalsi milnik! Drzim silno palce

tinka308
autor
3. dec 2024

Baby dakujem a co vam pomahalo zvladnut ten stres a strach?

martaatram
16. dec 2024

Ja som predne takto pred rokom lezala 3 mesiac doma ale mne stihli soravit serklaz pri ktorej som musela tiez lezat.. nic ine ti nepomoze len pozitivne mysliet a lezat … mne to vtedy prislo nepredstavitelne ako to zvladnem .. vianoce .. priprava pre maleho ale zvladla som nakoniec som rodila v termine dva tyzden pred terminom mi dovolili ist na mini orechadzky pre mna to bolo nieco neuveritelne 😂😂🥹😍 kazdy tyzden som sa modlila aby sme potiahli tyzden a takto dokola nakoniec som rodila 39+4

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre