Ako ste zvládli tehotenstvo a pôrod bez partnera?

3. apr 2024

Ahojte, sú medzi Vami ženy, ktoré zvládli tehotenstvo a pôrod bez partnera? Ako ste to zvládli? Viezli ste sa samé do poradní? Alebo ak bolo treba na pohotovosť?

doriiis
3. apr 2024

Keď sa rozbehne pôrod a nebude ťa mať kto odviezť,tak si normálne zavolaj sanitku

sissy27
3. apr 2024

úplne v pohode, na pohotovosť som nemusela ani raz - ale keby bolo treba, tak ma môžu odviezť rodičia, niekto z kamarátov alebo si proste vezmem taxík, k poradniam ani k pôrodu som partnera ani nepotrebovala a ani to nebolo vtedy v móde. A hej, šoférovala som v pohode, aj mhd som sa prepravovala bez problémov. Chápem, že je fajn, ak je chlap zatiahnutý aspoň takto do tehotenstva, veď sa jedná aj o jeho dieťa, ale na druhej strane nie je k tomu nevyhnutne potrebný.

juliacenc
3. apr 2024

Ano vsetko sama aj som sa raz sama odviezla na pohotovost este aj s 3 rocnou dcerou. Tak su chvile a chvile. Niekedy pohoda niekedy velka unava. Treba mysliet aj na seba a doprit si oddych

kiki68
3. apr 2024

Nemas kamaratku, niekoho z rodiny? Ved tam nemusi byt muz. Kamoska by tam uz muza nebrala, vraj bol pri porode cisty idiot ( su pred rozvodom), takze nie kazda tam chce muza. Vela zien si vezme mamu

vkatush
3. apr 2024

Na poradne som sa vozila sama, okrem posledného mesiaca (nie z vlastnej vôle, nechceli ma už pustiť samú za volant 😑 inak by som išla sama, aj keď som rodila, nemala by som problém odšoférovať do nemocnice, lebo som nemala kontrakcie).

Ak potrebuješ na pohotovosť a nemáš ako, volaj sanitku (ak je to vážne. Ja som mala v 6m obrovské bolesti, skoro som porodila, keby nebol manžel doma, sanitka, lebo som sa nevedela ani postaviť).
Ak to nie je vážne, taxík, rodina, susedia, kamoši,...

Ja často nesiem rodinu alebo známych na pohotovosť, ak nemajú ako ísť.
Keď ide o zdravie, nie je problém.

anjelicek26
3. apr 2024

Mam manzela a do poradni aj nemocnice som sa viezla normalne sama, v normalnej rezii nepotrebujes nikoho.. keby nejaký urgent krvácanie rýchly porod tak maj po ruke kamošku,suseda,mamu.. worst case taxik alebo sanitku. Neboj zvládneš úplne všetko.

majlo1234
3. apr 2024

Na poradne sama, aj so synom casto. Prve tehotenstvo som chodila tiez sama. Do nemocnice som bola hospitalizovana v den porodu, cize normalne som nastupila bez kontrakcii ako na obycajnu poradnu(v pripade potreby sanitka) a porod bez muza. Horsie by mi ale bolo bez muza po porode, nedajboh ked este mas sekciu, vtedy ti donre padne pomoc

takacovama
3. apr 2024

tiez som rodila sama a vsetko som pekne zvladla. partnera by som pri porode ani nechcela, ak mam byt uprimna 🙂 a sice som nesoferovala, ale nechala som sa odviezt ocinom. presne ako je vyssie spomenute, prinajhorsom ta odvezie sanitka. na tom predsa nic nie je.

rybkoava
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
cookie29
3. apr 2024

Tehotenstvo nie je choroba, je to prirodzeny fyziologicky stav, cize pokial nie je rizikove a nemas nariadeny klud na lozku, tak nie je dovod, aby si do tej poradne nemohla ist sama, hoci aj MHD... pracovala som este 3 tyzdne pred porodom (do 38-39tt) a soferovala este rano pred porodom mala som poradnu. Ked uz mi praskla plodovka zacali kontrakcie, tak ma odviezli, tam nkdy nevies, ako sa to bude vyvijat, tvrdo sa neodporuca sadat za volant...

svetlonos
3. apr 2024

Mam muža, ked mohol odviezol ma, ked nie isla som autobusom. Pri prvom bol, pri druhom porode musel odist pre starsieho do škôlky 🙂 ale pri oboch som mala užasne sestricky aj doktorku.

galganka
3. apr 2024

Keď som bola v pôrodnici, bola tam žena. Sama sa doviezla. Hore šla s taškou, odrodila, dala sa dokopy a na druhý deň si šla do auta pre kufor. Predpokladám, že sa aj odviezla domov. 🤷🏼‍♀️

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre