Ahojte ak sú tu voľáke mamičky čo boli na strednej škole tehotné ako ste to zvladali ? Zaujíma ma to pretože som na strednej škole a za pár mesiacov budem robiť skúšky či ste to mali aj vy niekto tak a ako ste to zvládli. Ďakujem
@pet0ra síce som nebola na SŠ, ale bola som v 9.mesiaci keď som robila štátnice na VŠ (2 tyzdne do terminu 😁) a v pohode... Ešte som 2 tyzdne prenasala 😂😅
@zapalkazapalkova a brali na teba nejaký ohľad že si tehotná alebo boli normálni ako keby sa nič nedeje ? Na VŠ to je asi ťažšie ako na strednej škole a tam je asi viac stresu netuším ja vôbec tak možno by som sa nemusela báť.
Ja som maturovala v 3. Mesiaci podľa mna som Zmaturovala hlavne preto😅😅
@jjanulienka preto lebo brali na teba voľáky ohľad ? Alebo ako to myslíš že hlavne preto ?
@jjanulienka @terka224 @zapalkazapalkova a ako to máte teraz s vašimi deťmi neobmedzuje vás to v živote ? Ste radi že ich mate že či nemáte nejaké pochybnosti že ste to mohli mať neskôr alebo ako to máte teraz čo si o tom myslite ?
@pet0ra ohlad asi taky, ze som si mohla sadnut 😂😂 a nemusela som prist rano lebo ma dali k poslednym, takze som necakala dlho.
A ja som strasne rada, ze mam deti (teraz uz 2) a podla mna mam na nich viac energie ako keby som ich mala po 35napr. Aj ked neviem kedy sa zamestnam 😅 ale manzel pracuje, takze sme v poho 😁. Ja som ten typ, ze rodina je dolezita a kariera pocka
No ja som sa vôbec neučila na maturitu mne to bolo úplne jedno vtedy ako to dopadne🤷🏽♀️
Mlada, sprostá čo ti poviem😅
Ako to vnímam teraz?
Samozrejme, že ta obmedzuje dieťa 😅-vo všetkom😅
Ale nie, zo začiatku to bol samozrejme sok, v 20tich som rodila, ale teraz to vnímam ako to najlepšie čo sa mi kedy mohlo stat, a nie nieje to len fráza.
Už mám aj druhé dieťa a nedala by som ich za nič na svete. Nič mi v živote neuniklo, stále si mlada, všetko čo chceš ešte môžeš dokázať, dieťaťom ti život nekončí, len trosku pozmení plany 😉
Držím palce keby si niekedy potrebovala s niekym z fachu pokecať kľudne sa ozvi😬😬
@jjanulienka dobre ďakujem si zlatá keď niečo ozvem sa 😊
@zapalkazapalkova ďakujem za odpoveď tak dúfam že to zvládnem
@pet0ra lebo ako tehotná som mala viac času ako teraz. Potrebujem aj nejaké práce napísať a malý je taky, že chce byť stále na rukách 😁
A či ľutujem, že mám deti ? No ja som najviac šťastná, že ich mám. Ani by som to ináč nechcela a vôbec som nepochybovala ani sekundu. Ale v tehotenstve som mala tiez také myšlienky, že ako to zvládnem a podobne. Ale mám neskutočného chlapa, ten mi so všetkým pomáha keď príde z roboty, ináč by sme asi ani navarené nemali 😂
@terka224 a teraz keď nemáš viac času ako keď si bola tehotná tak to ako myslíš že nemôžeš niekam ísť alebo ako ? No veď to že mám také myšlienky že či budem všetko stíhať a tak všetko možné že či budeme mať s priateľom taky vzťah ako máme teraz aj z blízkymi či budem mať taký vzťah ako teraz že možno že sa zmenia správaním ku mne alebo neviem dúfam že nie to rozmýšľam nad takými vecami ... 😀😄 @terka224 @zapalkazapalkova @jjanulienka vy ste to malý ako s blízkymi a s priateľom zmenili sa alebo boli taky ako vždy ?
@pet0ra tak s mužom sme boli uz 3 roky manzelia ked sa nam narodil syn. Bol aj pri porode, co ho podla mna tiez presvedčilo co vsetko zeny zvladnu 😅 a veeeela pomahal. Syn bol dost urevany, ale nastastie sme mali doma nosic, co nam zlahcoval uspavanie a zivot. Mne pomohlo sa na materstvo pripravit aj knihami (Psychologia pre milujucich rodicov, prakticky navod dojcenia). Samozrejme ze po porode sme mali na seba menej casu, lebo vsetok cas na zaciatku isiel babatku a na seba som cas skoro nemala. Je podla mna super pocas 600 si zariadit pomoc s domacnostou (aspon navarit od niekoho), aby si mohla iba lezat s babom. Po par mesiacoch ako sa ustalili hormony a ja som si nasla system v starani sa o babo sme uz aj s muzom mali pravidelne spolocny cas a v pohode sme dokazali chodit aj na rande (aj s babom v kociku, ked spal sme sadli na kavu a pod 🙂) a casom sa to zlepsovalo. A s blozkymi neviem co myslis, ale napr stale som v kontakte so spoluziac.z VS, ale je to ine lebo jedina mam deti a kamosi kt su bez deti nam aspon vedia pomoct a nie su tak unaveni ako keby ich mali, tak si vieme oddychnut 😂.
Ak chces nejaku pomoc s pripravou na porod/matrrstvo alebo sa porozprávat kludne pis 🙂
@zapalkazapalkova no s blízkymi myslím ako súrodenci alebo taka blízka rodina. A tak ako by som sa mala pripraviť na pôrod a celkovo na to materstvo ? Ty si mala aký pôrod ? A kde si rodila ? Čo všetko si si brala do pôrodnice čo si najviac využívala doma a v pôrodnici ?
@pet0ra ahoj no ja tiež som na strednej posledný ročník a nabuduci týždeň maturity aj pôrod 😀tak uvidíme ako to všetko dopadne a bola som počas polroku raz na skúškach bolo to úplne fajn pripadne mi dajú spraviť cez Edupage online test alebo nejakú prezentáciu a zdá sa mi že je to takto lepšie než za tie tri roky v škole 😀. Hlavne sa zbytočne nestresuj držím palce 🙈
Ja som mala písomné maturity asi v 7 mesiaci (vždy som sa bála najmä nemčiny) a v máji som namiesto akademického týždňa bola v pôrodnici celý týždeň.... a nasledujúci týždeň som mala hneď v pondelok, utorok a stredu ústne. 😁 Nastavila som sa psychicky tak, že úplne hlúpa nie som, niečo poviem, skúsim tak či tak (šťastie?). Učitelia ma odhovárali, aby som si to nechala na neskôr, na ten opravný august. Ale som rada, že som ich ako vždy neposlúchla. 😂Porodila som, zmaturovala a fičala ďalej životom. 😊😊😊
@graciela01 a to si sa ani naučila na maturitu to si tam išla tak na ostro alebo ako ? No dúfam to dám aj ja tie skúšky a môžem aj ja pokračovať ďalej životom 😊
Ja som zistila 3 mesiace pred maturami, že som v tom. Najskôr som to chcela zatajiť, bruško by si nevšimli ale bývalo mi veľmi často a moc zle a keďže štvrtý ročník bol skoro celý len o praxi a prax som mala náročnejšiu z toho dôvodu, že som bola na cirkevnej zdravotníckej škole, už len kvôli bezpečiu bábätka som to musela povedať.
Samozrejme cirkevná škola, ja slobodná matka bez plánov na svadbu.. mi riaditeľka chcela ukončiť štúdium a po narodení dieťaťa som mala možnosť doštudovať.. po dohovore s mojou triednou mi dala riaditeľka podpísať papier o Tom, že ak sa počas praxe alebo školy stane niečo mne alebo dieťaťu (potratim) môžem zažalovať školu . 🤦
Zvládla som to ale okej až na prevracané dni na praxi. Potom už na mňa brali ohľad. 🙂 V Máji som skončila a v októbri rodila 🙂
Zvládneš to ľavou zadnou 😊
@pet0ra už predtým sa predsa učíš na písomné. Z nemčiny aj keby sa neviem ako učím, tak som vedela, že lepšia ako 3jka nebude. Tak tým som sa netrápila ani. A ostatné-4 roky chodíš na strednú, takže som počítala s tým, že niečo mi v hlave ostalo.... Zbežne som si pozrela v nedeľu večer to, z čoho som išla pondelok, v pondelok som si prelistovala na utorok a z utorka na stredu. A dalo sa to. 😊 🙂 Netreba sa báť. Je to maturita. Keď nevide jeden pokus, je druhý. Budeš mať to najkrajšie v sebe/vedľa seba. Potom ti už nič nepríde, tak dôležité.
@graciela01 no však ved to tak verím v tom že to spravím a budem mať pokoj 😀
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@pet0ra v ktorom si mesiaci? V ktorom mesiaci budeš robiť skúšky?
V podstate je to veľký stres.. Ú nás jednu profesor na skúškach tak prudil ze o par hodín porodila.
Hlavne bez stresu.